Késsel álmodni mit jelent?

Késsel álmodni halált jelent?

Azt álmodtam, hogy egy kertben feküdtem, és hírtelen előttem áll egy férfi;

egy nagy kés van a kezében, és a kést hirtelen a szívembe szúrja.”

(Krúdy Gyula: A kéz könyve*)

A kés lehet óriási segítség mindennapi életünkben; de a kés azért elsősorban mégiscsak egy félelmetes fegyver. Késsel ölni is lehet, akár szándékosan, akár csak egy véletlen baleset folytán. Ha tehát késsel álmodunk, joggal merülhet fel a kérdés: ez valami baljósat jelent – vagy akár netán pozitív jelentéssel is bírhat?Késsel álmodni úgy, hogy nem sebzünk meg vele senkit

Krúdy Gyula híres Álmoskönyvében érdekes módon legelőször valami olyan álmot mutat, amiben a kés semmiféle agresszív tevékenységet nem végez. Sem az, akinek a kezében található. A késsel ugyanis éppen tulajdonoscsere történik.

Álomban kést eladni Krúdy szerint igen jót jelent az álmodójának. Ezzel szemben azt álmodni, hogy a kést elvesszük, már kevésbé jelent jót: valamiféle árulásra hívja fel az álmodó figyelmét.

A késről való álmodásról a legrégibb álmoskönyvek is csak hasonló helyzetekben emlékeznek meg. Ők így magyarázzák: álomban másnak a kését eladni – intést jelent. Ha pedig álmunkban a kést éppen mástól vesszük el, akkor rágalmazást.Késsel álmodni és szúrni-vágni vele

Természetesen álmodhatunk késsel úgy is, hogy „rendeltetésszerűen” (azaz úgy, ahogyan a valóságban is) használjuk. Kétféle példát hoz rá, az egyikben csúnya módon mások életére törnek. A másikban pedig vágóeszközként vesszük igénybe álmunkban.

Képzeljük el, hogy a következőt álmodjuk. Kezünkben egy késsel járunk, és célunk, hogy találjunk valakit, akibe beleszúrhatjuk. Íme, itt az álom jelentése: egy nagy fájdalom jelvénye – és ezen fájdalom miatt még sok szenvedésben lesz részünk a későbbiekben… De minő szerencse: viszonylag rövid időn belül megkönnyebbülhetünk.

A való életben nemegyszer előfordulhat velünk, hogy vágunk valamit a késsel, de igen ügyetlenül tesszük ezt. Ha ez álmunkban történik, Krúdy saját jegyzete szerint ez éppen az ellenkezőjét jelenti. Vagyis az álombeli késsel való ügyetlenkedés – későbbi ügyességünket mutatja meg egy váratlan helyzetben, amit sikerül a saját javunkra fordítanunk.Késsel álmodni napjainkban inkább az agressziót jelenti

A kés álomban napjainkban sajnos sokkal inkább összefügg a kés képében történő agresszivitással.

Nem mindegy azonban, hogy ki álmodik késsel. Nézzük, mit jelent, ha férfi álmodik késről. Ebben az esetben azt fejezi ki, hogy álmodója titkon úgy érzi, valamilyen fenyegetés vár rá az ébrenlétben. Ezzel szemben a női álmokban a kés inkább a szenvedélyes, szélsőséges, sőt gonosz indulatokra utalhat, melyeket gondosan leplez az álmodó.

Ha pedig álmunkban nem egy, de sok kést látunk: az mind-mind felgyűlt indulatainkat szimbolizálja, melyek pont rosszkor fognak előtörni belőlünk.

Késsel álmodni mit jelent?

Késsel álmodni mit jelent?

További álommagyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.