Vérrel álmodás mit jelent?

Láttam magam álmomban

Vérrel álmodni, és megtudni, mit jelent

A vér magas sugárban spriccel a szívemből, és a férfinak tele az arca vérrel…

(Krúdy Gyula: Álmoskönyv)

A vér sokakban kelt visszatetszést, borzonganak, rosszul lesznek a vér látványától. A vér a horrorfilmek legfontosabb eleme, kelléke, annak érdekében, hogy a nézők kellőképpen elmerülhessenek a félelem, izgalom mély bugyraiban.

Pedig a vér valójában létünk egyik alapfeltétele, szervezetünk életet adó folyadéka. Ameddig ereinkben zavartalanul keringhet, életünk vele folyhat tovább – ám ha kiömlik, elfolyik, akkor a halál kerít hatalmába.

Vajon vérrel álmodni melyiket jelenti? Az életet vagy a halált?Vérrel álmodás: a vér mint folyadék az Álmoskönyvben

A vérrel való álmodásról sok szót ejt az Álmoskönyv is, Krúdy sokféle értelmezést adott a vér megjelenéséről álomban.

A legrégibb álmoskönyvek a vért leginkább a folyadék mivoltában értelmezték. Így például, ha álmodban látod, ahogyan a vér folyik, az veszedelemre int. Ha viszont az álmodó maga hullatja drága vérét a földre, az jót jelenthet neki.

Ha a vér kifelé távozik álmunkban szervezetünkből, azaz álmunkban vért köpünk, az valami gonosz esemény előjele lehet. Ha a vér befelé kerül testünkbe, vagyis álmunkban vért iszunk – undorodás, nemcsak a valóságban, de az álom jelentése szerint is.

Vérrel álmodni: Álmoskönyv és L. Ica álma

Krúdy Gyula ezeken kívül még egy konkrét hölgy, L. Ica álmát is részletezi könyvében. Az álom igencsak horrorisztikus, ahogyan azt a fenti idézetünk is illusztrálja.

Az álomban az álmodó egy kertben fekszik, amikor hirtelen egy férfi kerül elő, és nagy késével szíven szúrja. Az álmodó, miközben megpróbál menekülni üldözője elől, rádöbben, hogy gyilkosa nem más, mint a vőlegénye. Ica, mielőtt vízbe vetné magát emiatt álmában, még gyorsan megbocsát szerelmének.

Ez az összetett álom Krúdy szerint valójában egy tipikus menyasszonyálom, amelyet az álmodó bármelyik barátnője könnyedén megfejthetne. Az álomban megjelenő sok vér pedig kifejezetten mulatságot, esküvőt, vigalmat és örömet jósol a menyegzőre.Vérrel álmodás napjainkban viharos érzelmeket mutat

A modern álomfejtés ezzel szemben a szenvedély, kegyetlenség jelképeként értelmezi az álombeli vér megjelenését. Sőt: freudi értelmezésben akár szexuális jelentést is hordozhat a vér álmunkban.

Vért látni álomban: vérfolt mint a bűntudat leleplezése

Az álombeli vérfolt legtöbbször az álmodó tudat alatti kellemetlen emlékét idézi föl. Az álmodó elnyomott lelkiismerete nem hagyja őt nyugton, hiába próbálja elfeledni. Ilyenkor a legjobb, ha megpróbáljuk felidézni a régi rossz tettünket, és valahogyan ellensúlyozni a bűnünket. Mert ameddig nem tisztázzuk magunkat, addig kísérteni fog minket, ami akár lelkünk kiegyensúlyozottságát is megronthatja. Ahogyan Arany János Ágnes asszonya is mondja:

Mocsok esett lepedőmön,
Ki kell a vérfoltot vennem!

Jaj, ha e szenny ott maradna,
Hová kéne akkor lennem!

Vérrel álmodás mit jelent?
Vérrel álmodás mit jelent?

 

További álommagyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →