Csók álomban, mit jelent?

Csók álomban: a spirituális kommunikációt jelenti?

Mit is jelent a csók pontosan? Amikor ajkunk megérint valamit. Ha például egy másik ember arcát, netán kezét érinti, akkor az talán inkább puszi. De ha a másik embernek az ajkát éri ajkunk – ez az a bizonyos, valódi csók.

De persze sokszor szokták a csókot tágabb értelemben is használni – ahogyan a csók is számos formában jelenhet meg az álomban. És nagy valószínűséggel ahányféleképpen álmodunk csókról, annyiféle különböző jelentésmagyarázatot is lehet adni rá. Nézzük meg, mi mindent.

Csók álomban férfitól nőnek – nőnek férfitól

Már a nagy sikerű Álmoskönyv is számos formáját írja le és magyarázza meg a csók álombeli megjelenésének.

Ha álomban a csók szerelmesünknek jár, az új szerelem ígéretét adja nekünk. Sőt! A csók álomban egy esős éjjelen ugyancsak egy régi szerelem megújulását jelzi előre. Ám sajnos ez a szerelem nem fog szerencsésen végződni…

Csókot adni férfinak: szomorúság – míg csókot adni nőnek elég jó álomban. Ellenben nagyon vigyázzunk arra, hogy ne álmodjunk csókot egy idegen nőtől álmunkban! Ez ugyanis a halál baljóslatú jelentését hordozhatja számunkra. Csókot lopni életben sem szép dolog, így hát ha ezt álomban tesszük, akkor civódást hozhat nekünk, miután felébredtünk.

Csók álomban

Csók álomban – na de miféle csók?

Persze eddig csupa-csupa olyan álombeli csókról ejtettünk szót, ami különösebben nem meglepő: akár álmon kívül, a való világban is megeshet.

De mi a helyzet például akkor, ha álmunkban málnaízű csókot kapunk? Különösen oly módon, hogy felébredésünkkor annak ízét érezzük ajakunkon? Hát bizony ez – öregembernek fiatal szeretőt jegyez…

A csók azután lehet nedves is – akár ébrenlétben, akár álomban. Utóbbi esetben az jelenti számunkra, hogy nagy féltékenység támadhat bennünk.

Vajon került-e már valaki olyan helyzetbe, hogy egy zápfogat csókolt meg? Valószínűleg nem, de álmodni attól még bárki álmodhat róla. Krúdy Gyula azt mondja, ha álomban a csók zápfogat ér, az öregasszonyt mutat.

Csók álomban

Csók álomban: erotikus vágyak vagy spirituális kommunikáció?

Manapság úgy látszik, eggyel kevésbé vagyunk romantikus hajlamúak, ha a csók álombeli magyarázatára kerül sor. A csók álomban modern korunkban inkább a szexualitásra, szexuális vágyakra utal, mintsem romantikus (és akár plátói) szerelemre. Főleg, ha fiatal korunkban jelenik meg álmunkban a csók. De ha partnerünk is álmodik csókról, az jót jelenthet számunkra: hasonló érzelmeket.

Másrészt a csóknak álomban érdekes módon egyfajta lelki kommunikáció is lehet. A csókot adó átadja erejét, sőt, akár új életet is teremthet csókjával. Ha pedig a csók álomban egy ajkat ér, az meg aztán a spirituális kommunikáció netovábbja. De akár valami megállapodás megpecsételődésének jele is lehet. Az alku mindkét fél számára elégedetten zárult: ezt jelenti az álombeli ajakcsók.

További álommagyarázatok az álomszótárban.