Betegséggel álmodni mit jelent?

Betegséggel álmodni, vagy betegségre figyelmeztető álmok?

Betegséggel általában ritkábban szoktunk álmodni, mint amennyire gyakoriak az olyan álmok, melyek valamilyen betegségre figyelmeztetnek.

Az utóbbiaknak talán az is lehet, hogy valamiféle különleges oka van. Számos esetet* írtak le arról, hogy valaki olyasmiről álmodik, ami egy későbbi betegségének előjele volt. Például előfordult, hogy valaki azt álmodta, fejbe lövik, vagy villám csap a fejébe – és később migrénes rohama lett. Volt olyan álom is, melyben egy patkány rágcsált az álmodó gyomrában, akinek később gyomorbélfekélye lett.

Azóta, úgy tűnik, tudományosan is bizonyítva lett, hogy az álomban megjelenő furcsa, sokszor rémálomszerű képek összefügghetnek egészségünk változásával. Legalábbis bizonyos kutatások* erre az eredményre jutottak.

Na de mi van akkor, ha a fordítottja történik? Mit üzenhet nekünk, ha betegséggel álmodunk?

Betegséggel álmodni a régi bölcsek szerint

Krúdy Gyula Álmoskönyve sem feledkezik meg arról, hogy magyarázatot adjon nekünk a betegséggel való álmodás lehetséges jelentéseire.

A lipcsei nagy álmoskönyv azt írja, hogy a betegség álomban semmi jót nem jelent.

A betegség álmunkban persze leggyakrabban úgy jelenik meg, hogy egy beteg ember van benne. Mindenekelőtt mi magunk, akik álmodunk, láthatjuk magunkat betegen: ez szerencsére jó hírt hoz, mert annak, aki álmodik, jót jelent. Ha mást látunk betegen álmunkban, akkor viszont az valami rosszra figyelmeztet bennünket.

Beteget látogatni is lehet álmunkban. Erre Krúdy többféle jelentésmagyarázatot is hoz. Szerinte álomban beteget látogatni azt jelenti, teljesül valamilyen kívánságunk. Az 1756-os álmoskönyv szerint pedig álomban beteget látogatni annyit jelent, mint szándékunkat biztos kézzel véghezvinni.

Betegséggel álmodni

Betegséggel álmodni mit jelent?

Betegséggel álmodni a mai, tudományosabb magyarázatok szerint

Manapság az álmok lehetséges üzeneteit nem a régi népi tapasztalatok, babonák alapján próbálják megfejteni. Inkább a lelki okokra, tudatalattink rejtett titkaira vezetik vissza az álmok jelentéseit.

Ha valaki betegséggel álmodik, könnyen adódik a legkézenfekvőbb jelentés magyarázata: azért álmodunk betegséggel, mert félünk, hogy megbetegszünk.

Betegséggel álmodni

Betegséggel álmodni mit jelent? Valóban attól félünk, hogy megbetegszünk?

Persze ezután következhetnek az ennél indirektebb, elvontabb üzenetei a betegséggel álmodásnak. Ha álmunkban megjelenik a betegség, az például utalhat arra, hogy valamitől félünk. Ez a valami azonban nemcsak betegség lehet, hanem bármi, ami aggaszt, szorongat minket ébrenlétünk során. Lehet esetleg valami elintéznivaló, amit elfelejtettünk megtenni. Vagy az is előfordulhat, hogy úgy érezzük: saját vágyainkat háttérbe kell szorítanunk a más, rajtunk kívülálló események miatt.

De a tudományos kutatások még ennél is tovább mennek. Úgy tűnik*, van összefüggés álmaink és valóságos egészségi állapotunk között. A negatív álomképek – vagy akár az, ha valaki betegséggel álmodik – valamiféle fizikai vagy szellemi elégtelenség jelei lehetnek. Ha tehát valaki képes a tudatos álmodásra, azt javasoljuk, igyekezzen minél pozitívabbakat álmodni, jóllétének megőrzése érdekében. Betegséggel álmodni – ezt inkább próbáljuk meg elkerülni.

* Utolsó megtekintés: 2021-04-06

Álomfejtés, álmok jelentése, álomszótár Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.