Álomfejtés erdő: mit jelenthet nekünk?

 Álomfejtés erdő: mit jelenthet nekünk?

Az emberélet útjának felén
egy nagy sötétlő erdőbe jutottam,
mivel az igaz útat nem lelém.

(Dante: Isteni színjáték*, ford. Babits Mihály)Vajon mit jelent az erdő a ma emberének? Valószínűleg valami olyan, egyre ritkább értéket, ami jobbá, szebbé teszi életünket, és jó lenne minél inkább vigyázni rá.

És vajon mit jelent az egykori és ma élők emberek számára, ha álmában látja az erdőt? Mit mond az álomfejtés erdő álombeli megjelenése kapcsán?

Álomfejtés erdő kapcsán a Krúdy-féle Álmoskönyvben

Ha röviden kellene összefoglalni, mit tart Krúdy Gyula az erdő álombeli jelentéséről, a következőket jelenthetnénk ki. Az álomfejtés erdő kapcsán lehet jó vagy rossz jelentésű – de inkább többségében az utóbbi. Nézzük most egy kicsit részletesebben a Krúdy-féle Álmoskönyv álomfejtéseit erdős álmok jelentéséről.

Álomfejtés erdő, mit jelent?

Az 1756-os könyv álomfejtése egy egészen egyedi, erdővel kapcsolatos álmot és álomfejtést tartalmaz. Álomfejtés erdő, ha zöld, és a nagy fák ágaitól annyira sűrű, hogy nehezen lehet járni benne – méltóságot jelent. Ám olyan méltóságot, ami nem igazán lesz az álmodó kedve szerint…
Kerner is ejt szót az erdőről. Álomfejtés erdő, amit messziről látunk: félelmet jelent.

További, erdővel kapcsolatos álomfejtések még:

  • álomfejtés erdő, amiben járunk és sötét: jelentése megcsalás és nagy fájdalom;
  • álomfejtés erdőégés: fájdalom.

Nos, látható, hogy eddig minden álomfejtés erdő kapcsán finoman szólva is baljóslatú jelentéssel bír…

És az erdős álmok között igazából csak egyetlenegy olyat találhatunk, ami pozitív jelentést jósol. Álomfejtés erdőben járni, ami még fiatal: jelentése nagyon jó.

Álomfejtés erdő, mit jelent?
Álomfejtés erdő kapcsán: néhány egészen furcsa erdős álom

Az Álmoskönyv tartalmaz még egyéb olyan álomfejtéseket is, melyekben az erdő, ha nem is főszerepet játszik, de megjelenik benne. Ezek némelyike egészen furcsa formákat is ölthet…

Álomfejtés,ha erdővel álmodunk – amivel birkózunk: jelentése gonosz, veszteség.

Álom erdővel, ami fekete, és oda betévedve bús állatokkal találkozunk – ez pedig meglepő módon jót jelenthet az álmodónak.

Álomfejtéskor erdő, melyben járva gubacs hullik a fejünkre – nos, ez bizony a halál jele lehet…

Álomfejtés erdő, mit jelent?
Erdő kapcsán napjaink álomfejtői szerint

A modern álomfejtés erdővel kapcsán alapvetően kétféle szemléletet képvisel.

Az egyik szerint az álombeli erdő mint hely a bennünk rejlő emlékek, a nosztalgikus élmények, titkos vágyak rejteke. Az ilyen álombeli erdő értelmezése nem könnyű, pedig érdemes megpróbálni, mert lényeges információkat tudhatunk meg belőle saját személyiségünk kapcsán.

Az álomfejtés erdőről a másik vonal képviselői szerint az álmodó egy bizonyos életszakaszát jelképezi. Méghozzá olyat, ami a számára titokzatos, titkokkal terhelt, homályos időszak volt – melynek jelentését a konkrét álom ismeretében lehet jobban megismerni. Azonban minél sűrűbb, sötétebb ez az erdő, annál szövevényesebb lesz a megfejtése.További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

  

* Utolsó megtekintés: 2022-04-20

Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.