Patkánnyal álmodni még pozitívat is jelenthet

Patkánnyal álmodni mit jelent?

Patkánnyal álmodni még akár valami pozitívat is jelenthet

Patkánnyal álmodni, valljuk be, nem lehet valami kellemes, megnyugtató élmény. A patkányról az embernek sok minden eszébe juthat, de ezek között nemigen akad semmi, ami akár kicsit is jó lehet.Pedig szegény patkány korántsem olyan undorító, démoni, megölni való jelenség. Elvégre ő is csak egy állat, aminek megvannak a maga szokásai, és ami az emberek világához kénytelen alkalmazkodni. A patkányt csak mi, emberek ruházzuk fel mindenféle rosszal, gonoszsággal, és ennek köszönhető, hogy már az álmaink patkányától is megrettenünk.

Patkánnyal álmodni mit jelent?
Patkánnyal álmodni mit jelent?
Patkánnyal álmodni még Krúdy szerint sem kizárólag szörnyűséges

Való igaz, hogy az Álmoskönyv sem beszél túlzottan nagy rokonszenvvel a patkánnyal való álmodásról. Már a legrégebbi álomfejtők is úgy tartották, hogy patkánnyal álmodni szégyent, haragot jelenthet.

Krúdy szerint pedig – legalábbis az Sz. Margit álmának magyarázata alapján – a patkányfészek megjelenése sem jelent álmunkban túlzott kellemességet. Azt írja rá ugyanis, hogy a patkányfészek a gödörrel egyetemben a fájdalom és gyűrődés jegyei.

De található azért az Álmoskönyvben is olyan jelentés, ami a patkányhoz kapcsolódik, és nem olyan szörnyűséges. Legalábbis csak pozitívan kell hozzáállni. 😉 Így például az álombeli patkánycincogás kacér asszonyt jelent – ez azért nem feltétlenül olyan kellemetlen…. 😉
Az álmunkban minket megharapó patkány pedig utalhat szerelmi féltékenységre. És bár ez első hallásra nem hangzik túlzottan kellemesnek, azért nem biztos, hogy ez olyan rossz dolog. Gondoljunk csak bele: ha szerelmesünk féltékeny ránk, akkor bizonyára igen fontosak lehetünk a számára, amit nem szeretne elveszíteni. És persze azután a kedvesünk megnyugtatása, hogy alaptalan az aggodalma, a mindent feloldó kibékülés… Köszönet a patkánynak, hogy álmunkban figyelmeztet erre, és így fel tudjuk oldani a feszült helyzetet!

Patkánnyal álmodni mit jelent?
Patkánnyal álmodni mit jelent?
Patkánnyal, mint lelkünk megtestesülésével álmodni

Bár a patkány mint szimbólum a legtöbb régi kultúrában inkább negatív dolgokat jelképezett, egyvalamit azért nem szabad szem elől tévesztenünk. A patkány némely hitvilág szerint a lelket személyesítette meg, csakúgy, mint az egér. Márpedig a lelkünk soha nem lehet csakis, kizárólag negatív, sőt! A lelkünk gazdagsága valójában csodálatos, összetett, sokoldalú emberi mivoltunk bizonyítéka.

Arról se feledkezzünk meg, hogy Japánban és Kínában éppenséggel az utalt valami rosszra, ha nem voltak patkányok. Ha a ház körül és az udvarukban nem látták, hogy patkányok lennének, azt kifejezetten nyugtalanító jelnek tartották. Vagyis ott jó nekünk, ahol a patkányok is jól érzik magukat.

Másrészről pedig a patkánnyal álmodás lehet kifejezetten pozitív megnyilvánulása is a lelkünknek. Ha patkánnyal álmodunk, azt jelenti, hogy bár valami nehéz helyzet vár ránk, annak megoldása a mi kezünkben van. Ilyen értelemben a patkánnyal való álmodás azt mutatja, hogy képesek vagyunk kitartani, és végül megleljük a megoldást.További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.

About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →