Álomfejtés bika, mit jelent?

Álomfejtés bika, mit jelent?

Álomfejtés bika: a látszat csal?

Mint komor bikáé, olyan a járása

Mint a barna éjfél, szeme pillantása,

Mint a sértett vadkan, fú veszett dühében

(Arany János: Toldi*)

A bika az egyik legvadabb, legagresszívabb állat – legalábbis mi, emberek úgy tartjuk. Vagy kicsit más megvilágításban a bika a férfiasság, a nyers erő szimbóluma az emberiség történetében és szimbólumrendszerében.

Ha tehát valaki külsőre olyan, mint a „komor bika” – vajon tényleg olyan állati, nyers erejű, kegyetlen? Vagy a látszat csal, és a kérges külső valójában érző szívet takar? És mit mond az álomfejtés arról, ha valakinek bika jelenik meg álmában?

Álomfejtés bika, mit jelent?
Álomfejtés bika, mit jelent?

Álomfejtés bika: valakinek még örömöt is hozhat az Álmoskönyv szerint

Krúdy Gyula valószínűleg nem ilyen vad lénynek találhatta a bikát. Legalábbis az Álmoskönyv álomfejtéseinek nem a férfiassághoz vagy az agresszióhoz van köze. Bár az is igaz, hogy a bika álomban megjelenése legtöbbször valamilyen kellemetlen jelentéssel bír.

Ha a bika álmunkban üldöz, az álomfejtés azt mondja, az álmodót valamilyen betegség fogja érni. Ezt a lipcsei álmoskönyv álomfejtése is megerősíti. Ám abban a kifejezetten üldöző bika látványa arra utal, hogy az álmodó egy jó barátját fogja elveszíteni. De akár azt is jelentheti a bika álomban, hogy családi kellemetlenség fog minket érni. Az útonjáró számára a bikaálom megfejtése: egy rossz vendégfogadó, ahol civakodásban lesz része.

De van olyan álomfejtés is, ami szerint a bika nem ilyen kellemetlenséget hozó állat. Krúdy könyvében a bika legelső magyarázata: vendégünk fog jönni – ezt ki-ki döntse el maga, hogy jót vagy rosszat jelent-e…

És aztán a bika jelenthet egészen kellemes dolgokat is az álmunkban. Ha ugyanis álmunkban elér bennünket, akkor valami öröm fog érni minket. Ha pedig Péter-Pál napján álmodunk bikáról, akkor nagy szerencse fog érni gazdaságunkban.

Álomfejtés bika, mit jelent?
Álomfejtés bika, mit jelent?

Álomfejtés bika: mára ismét elsősorban a férfiasság, szexualitás szimbólumának tartják…

…de azért ezen túl is mutatnak az egyes modern álomfejtők magyarázatai a bikának.

A mai álomfejtők a bika kapcsán különválasztják azt, amikor hölgyek és amikor urak álmában jelenik meg.

Ha férfiak álmodják, a bika álombeli megfejtése pontosan azt árulja el, hogy a látszat csal. Vagyis az álmodó külsőre megpróbál keménynek, férfiasnak látszani, de valójában nem ez az igazi énje. Mégis, valahogy mindenáron ilyennek akar látszani, és fenntartani ezt a látszatot a környezete számára.

A hölgyek álmában a bika valamiképpen a csábítással, a férfiakra gyakorolt hatásával köthető össze. Ha például úgy jelenik meg a bika az álomban, hogy az álmodóra támad, akkor egy kissé ellentmondásos személyiségre utalhat. Azt mutatja, az álmodó gyakran viselkedik kihívóan, bátorítja a hódolóit – hogy aztán elutasítsa a közeledést, sőt, megalázza az áldozatát.

Utolsó megtekintés: 2021-03-16

További álommagyarázatok az álomszótárban


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése. 

About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →