Tűzzel álmodni mit jelent?

Tűzzel álmodni akár az álmodó szenvedélyét is jelentheti

A tűz meleget ad, de forróságot is. A tűz lehet lanyha, de legtöbbször viszont szinte megfékezhetetlen, és egészen egyszerűen képtelenség megállítani. A tűz életet lehelhet a kihűlni kezdőbe, és megsemmisíthet bármilyen, a közelébe kerülő élőlényt.

A tűz minden élő és köztük az ember egyik legfontosabb alapeleme, amit imádni lehet és rettegni tőle. Mit jelent tűzzel álmodni?

Tűzzel álmodni a nagy klasszikus álomfejtők szerint

Tűzzel álmodni már az elmúlt századokban is nagy jelentőséggel bírt, ezért sokféle magyarázat született az értelmezésére. Krúdy Gyula az Álmoskönyv című könyvében számos izgalmas jelentést tulajdonított a tűzzel való álmodásnak.

Lehet például tűzzel úgy álmodni, hogy égő házzal álmodunk. De úgy is, hogy füsttel álmodunk. Elvégre tűz nemigen létezhet fűst nélkül.

Ahogyan nemigen van tűz láng nélkül sem. Ha a tűz lángja álmunkban fényes és közeli, az Álmoskönyv szerint örömet jelent. Ellenben jobb, ha igyekszünk inkább elkerülni azt, hogy valami miatt távoli, füsttel látszó tűzláng jelenjen meg álmunkban. Ez ugyanis az ébrenlétünkkor haragra figyelmeztet minket.

A sok tűzláng álmunkban viszont már sokkal kellemesebb lehet. Ha sok tűzláng jelenik meg álmunkban, akkor ugyanis csupa sokat ígérő dolog várhat ránk miután felébredtünk: ajándék, ékszer, arany…

Tűzzel álmodni, mit jelent?

Tűzzel álmodni, mit jelent?

Tűzzel álmodni: további tüzes álmok jelentése az Álmoskönyvben

A lángoló, tüzes haj látványa álmunkban Radics Mária szerint balszerencsét hozhat. Ezzel ellentétben a pásztortűz messzi lángjával álmodni nyugodalmas életet hozhat az álmodójának.

Ha a tűz lángja pusztít álmunkban, akkor megint csak jó hírt jelenthet számunkra. Remélt örömünk ugyanis valóra válhat, ha hiszünk tüzes álmunk jelentésének.

Tűzzel álmodni kicsit összetettebb formában

Vannak azután egyedibb álmok is, melynek szereplője lehet a tűz. Így például Kerner egy ilyen tüzes álomról mesél nekünk:

Hármas, tűz általi lángot látni álmunkban egy elhagyatott mezőn. Ez is boldogságot jelenthet, ha felébredünk. Azt üzenheti ugyanis ez az álom, hogy valamit, amit régóta keresünk hiába, végre rövidesen meg fogjuk találni.

Az a tűz és lángja, ami a szobánkba üt be, de furcsa módon nem pusztít el semmit, ugyancsak izgalmas álom. És a jelentése sem kevésbé izgalmas: egy váratlan látogatást jelent, aminek komoly következményei lehetnek… Az ilyen tüzes álom jelentése azután az álmodótól és sorsától függ, hogy jó vagy rossz eredménnyel fog neki járni.

Álmoskönyv tűz, mit jelent?

Tűzzel álmodni, avagy szabadság, szerelem és szenvedély

A tűz mint szimbólum valamiféle féktelenség megtestesítője lehet. Az az ember, aki tűzzel álmodik, lehetséges, hogy külsőre jelentéktelennek, szűrkének tűnik, ám belsejében égető tűz, szenvedély lakozik. Az ilyen ember valójában szabadságra vágyik, és a mindent elsöprő szerelmet is keresheti. Így hát, ha valaki tűzzel álmodik, kivételes személyiségét leplezi valójában.

Álmoskönyv tűz, mit jelent?

Füsttel álmodni mit jelent?

Égő ház álomban – mit jelent?Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.