Álmoskönyv tűz, mit jelent?

Álmoskönyv: tűz – milyen üzenetet hordoz? Álomfejtés az álomszótárban

A tűz egy rendkívül fontos szimbólum az ember számára. Nemcsak a négy alapelem egyike, hanem – a vízhez hasonlóan – melege életet menthet, de akár el is pusztíthat bennünket.

Ha tehát valaki tűzzel álmodik, annak biztosan valami különleges jelentése lehet számunkra. Az álmoskönyvek mindenesetre biztos, hogy tudnak valami magyarázatot a tűzzel álmodás megfejtésére.

Álmoskönyv, tűz – mindenekelőtt a klasszikus Álmoskönyv szerint

Természetesen Krúdy Gyula örökérvényű Álmoskönyve az első kiindulópontja annak, hogy megtudhassuk, mit jelent, ha álmunkban tüzet látunk.

Krúdy szerint tüzet látni, főleg, ha füsttel együtt jár, az szerencsétlen helyzet bekövetkezésére figyelmeztet.

De természetesen álmunkban a tűz nemcsak úgy jelenhet meg, hogy passzív szemlélőként látunk valamiféle tüzet.

Gyújthatunk tüzet mi magunk is. Ha ezt látjuk álmunkban, az jó hírrel szolgál álmodója számára: valaki valahol szeret bennünket.

Álmoskönyv tűz, mit jelent?

Álmoskönyv tűz, mit jelent?

Álmoskönyv, tűz: nemcsak nézni vagy gyújtani lehet

De ezekkel még nem ér véget az Álmoskönyv tűzzel kapcsolatos álmok magyarázata. Jelenhet meg a tűz álmunkban például sokkal tragikusabb körülmények között is. Így, ha netán azt álmodjuk, hogy mi magunk beleesünk a tűzbe. Erre Krúdy alapesetben azt a magyarázatot adja, hogy aki álmában tűzbe esik, anyagi veszteség fogja érni.

A kiegészítő szócikkmagyarázatok között aztán ismét felbukkan az álombeli tűz jelentésének magyarázata. A legrégebbi álmoskönyvek szerint tudniillik tüzet látni vagy éppenséggel beleesni, azt jelenti, hogy az álmodót kár vagy bosszúság fogja érni.

Ezen kívül a régi álmoskönyvek ugyancsak megemlékeznek a tűzön való járásról is. (Ez persze nem is csoda, hiszen ez egy régi hagyomány, illetve szoktak átugrani – hazánkban is – a tűzön.) A régi álomfejtők szerint tűzön járni álomban a szeretőknek jót jósol, ellenben másoknak ébren gonoszságot kell majd megtapasztalniuk emiatt.

Álmoskönyv tűz, mit jelent?

Álmoskönyv tűz, mit jelent?

Álmoskönyv, tűz: változás, szellemi energia, megtisztulás

A régi bölcsek után nézzük, mit mondanak a mai álmoskönyvek a tűzzel való álmodás megfejtéséről.

Mivel a tűz egy ősi szimbólumnak számít, már egészen régóta vizsgálják annak üzenetét az álmokban. Rengeteg régi hagyomány, néphit szereplője a tűz. Így például a csángóknál a tűzzel álmodást a haraggal magyarázták.

A tűz mint álomszimbólum, ugyanúgy, mint a korábbi népek szerint, egyszerre lehet jó és rossz is. Ha tűzről álmodunk, az lehetőséggel is kecsegtethet, de az ébrenlétben bekövetkező veszélyre is inthet akár.

Általánosságban az álmoskönyvek megegyeznek abban, hogy a tűz megjelenése álmunkban nem feltétlenül csak rosszat jelenthet. Lehet energia, amit ha kordában tartunk, akár előnyünkre is fordíthatunk.

Leggyakrabban a tűz álomban valamiféle változás előszelének jele lehet. Saját személyiségünkön belül esetleg valamiféle szellemi megtisztulás ígéretét hordozhatja számunkra az álombeli tűz. Ez pedig akár olyan mértékű változást is előidézhet bennünk, hogy ezt követően egészen új, más emberré válhatunk általa.

Álmoskönyv tűz, mit jelent?

Álmoskönyv tűz, mit jelent?

Füsttel álmodni mit jelent?

Égő ház álomban

További álommagyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.