Álom ölelés, mit jelent?Álom ölelés, mit jelent?

Álom ölelés, mit jelent?

Öleléses álom, avagy az ölelés álomban álnokságot jelenthet

Az ölelés talán az egyik legbarátságosabb gesztus a világon. Sőt: szerelmesek között az intimitást, a másik iránt érzett erős érzelmeket fejezzük ki öleléssel. De a legközelebbi, vér szerinti hozzátartozóinkat is gyakran szoktuk megölelni, ezzel is mutatva, hogy mennyire fontos nekünk a másik.

Kivéve persze, ha valaki csak úgy tesz, mintha szeretné azt, akit megölel. Ahogyan Júdás is egy csókkal árulta el Jézust, az ölelés álnokságot, rossz szándékokat takarhat. De ami még fontosabb: az ölelés, legyen bár kifejezetten bizalmas érintkezés a másikkal, nem árt vigyázni, ha álmunkban jelenik meg. Mit jelent az ölelés, ha egy álom tartalmazza?

Öleléses álom és csalfaság, árulás – állítja az Álmoskönyv

Nézzük, mi a véleménye Krúdy Gyulának arról, ha egy olyan álom megfejtése kerül terítékre, amiben ölelés szerepel.

A választ nyilván az Álmoskönyv fogja megadni nekünk erre a kérdésre, méghozzá az „ölelni valakit” címszó alatt. Itt fejti meg nekünk a könyv írója, hogy az az álom, amiben ölelés van, miről is árulkodik valójában.

Kétféleképpen írja le Krúdy az öleléssel kapcsolatos álmokat, ám mindkettőre meglehetősen röviden és tömören egyszavas választ ad, hogy mit jelentenek.

Ölelni valakit álomban: csalfaság. Továbbá:

Egy álomban az ölelkező ember nem jelent mást, mint – árulást.

Álom ölelés, mit jelent?
Álom ölelés, mit jelent?

Ölelés álomban, jelentése attól függ, kit akarnak megölelni

Csak úgy az ölelés tehát álomban meglehetősen álnok jelentést hordoz. De azért a kérdés ennél összetettebb: nem mindegy, hogy kit ér az ölelés az álomban.

Ha valaki olyan embert ölelünk álmunkban, akit szeretünk, akkor az bizony nehéz kötelességet jelent az Álmoskönyv szerint. Ha ellenben az álom olyan, hogy valaki mást akar az álmodó megölelni, akkor már jobb a helyzet. Az akár vidámságot is hozhat.

Egy ifjú leány ölelése továbbá a könyv szerint aggodalom jele az álomban. Ezzel szemben, ha az álomban öregasszonyt akar megölelni valaki, akkor – sem jobb a helyzet: szorongattatás a jelentése az álomfejtő szerint.

Álom ölelés, mit jelent?
Álom ölelés, mit jelent?

Álom és ölelés, avagy ölelés és álnokság az álomban

A mai, modern felfogású álomfejtők véleménye sem igen adhat okot a bizakodásra az öleléses álom jelentésével. Az álomban csak úgy szimplán, általánosan megjelenő ölelést ők is nagyon röviden és velősen értelmezik. Az olyan álom, amiben ölelés van: álnokság – és pont.

Bár létezik egy láthatóan kisebbségben levő irányzat is, ami azért másként fogja fel az ölelés megjelenését egy álomban. Eszerint az álombeli ölelés – nem is olyan meglepő módon – az álmodó egyesülés iránti vágyát fejezi ki valamelyik ismerősével. Ez az egyesülés lehet fizikai, azaz szexuális jellegű. De akár plátói érzelmekre is utalhat: a lelki egyesülés vágyát mutatja valaki iránt, aki nagyon fontos az álmodó számára.

Álom ölelés, mit jelent?
Álom ölelés, mit jelent?


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →