Szellemekkel álmodni – vajon mi lehet számunkra az üzenete?

Szellemekkel álmodni – vajon mi lehet számunkra az üzenete?

Szellemekkel álmodni – vajon mi lehet számunkra az üzenete?

Szellem, rémalak, lidérc, kísértet…

Mindegyik megnevezés valamiféle földöntúli, csodás alakot jelöl, melynek láttára az ember hátán feláll a szőr, és felgyorsul a szívverése. Nem lehet valami kellemes egy szellemekkel teli rémálomból felébredni éjnek évadján…

Egyik megjelenési formájával, a visszatérő szellem álombeli üzenetével már foglalkoztunk részletesebben. Most nézzük meg a szellemek egyéb megjelenési formáit – és annak lehetséges megfejtéseit, ha álmunkban szerepel.

Szellemekkel álmodni – vajon mi lehet számunkra az üzenete?
Szellemekkel álmodni – vajon mi lehet számunkra az üzenete?

Szellemekkel álmodni – vagy a magyar embernek inkább lidérccel álmodni

… a magyar kultúrtörténetben ugyanis a lidérc „… a magyar mitológia démona, mely a néphagyományban szélesen elterjedt. Valójában több, egymástól bizonyos fokig megkülönböztethető és több esetben területileg is elkülönülő mesebeli lény gyűjtőfogalma. Ezek azonban egy vagy több ismertetőjegyük révén összefüggnek egymással.”*

Több néven is találkozhatunk vele a magyar folklórban, úgymint: lúdvérc, lederc, ingilice, lüdérc stb.

Nem csoda hát, hogy nagy múltú álomfejtő kézikönyvünk, az Álmoskönyv is meglehetősen sok szót ejt a lidércről. Sőt, annak álombeli megjelenési formáiról is.

Szellemekkel álmodni – vajon mi lehet számunkra az üzenete?
Szellemekkel álmodni – vajon mi lehet számunkra az üzenete?

Szellemekkel álmodni – a lidérc jelentése álmunkban szerelmi kapcsolatokról mesél

Krúdy Gyula úgy határozza meg a lidércet, mint a rossz szellem szolgája vagy a gonosz maga. Ez számos alakban jelenhet meg előttünk. Így például: kékes láng, kukorékoló tyúk, bolha.

Nézzük, mi mindent jelent, ha megjelenik álmunkban.

Ha csak úgy, szimplán lidérccel álmodunk, az azt üzeni: megcsalnak. Kerner szerint a kék színű lidérc kincs helyét mutatja nekünk.

Egy régi magyar naptár arról emlékezik meg, mikor álmunkban lidércekkel viaskodunk, kik a mellünkre, szájunkra ülnek. Egy férfinak ez arra utal, hogy egy csalfa nő szerelme miatt erejét fogja veszteni. Egy nő számára viszont azt, hogy egy idegen okozza majd elgyengülését.

Az útonjáró, ha lidérccel találkozik álmában, figyelje meg, melyik oldalról látja. Jobbról ugyanis asszonyi csalfaságot, balról ellenben asszonyi hűséget ígér. Ha valaki álmában lidérc után megy, eléri, de megutálkozik tőle: a szerelmi vágy teljesülése mellett betegséggel is fenyeget.

Ha lidérccel szeretkezünk álmunkban, akkor hiába értük el egy régi vágyálmunkat, csalódni fogunk benne.

Szellemekkel álmodni – vajon mi lehet számunkra az üzenete?
Szellemekkel álmodni – vajon mi lehet számunkra az üzenete?

Szellemekkel álmodni, vagyis a tudatunkban élő bölccsel álmodni

A szellem egyébként nemcsak visszajáró lélek, nemcsak gonosz démonok szolgálója, hanem emberfeletti, isteni tanítómester is lehet. Főleg napjainkban, amikor a csodás lények már nem annyira mindennapi életünk részei, hanem inkább csak a mesékben találkozunk velük. Modern kifejezésekkel élve az álombeli szellemek ugyanis lehetnek tudatunk racionális, bölcs részei, melyek feladata az, hogy felhívják a figyelmet gyengeségeinkre.

Ha tehát manapság álmunkban megjelenik egy vagy több szellem, érdemes odafigyelni arra, mit mond nekünk. Ha jól fejtjük meg a szellem álombeli üzenetét, nemcsak megoldást kapunk valamelyik problémánkra, de tanulhatunk is tőle, fejlődhet szellemi tudásunk.

* Forrás, utolsó megtekintés: 2020-09-21

Szellemmel álmodni, mit jelent?

További álom magyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 



Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.



About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →