Szellemmel álmodni, mit jelent?

Szellemmel álmodni, mit jelent?

Álomban szellemekkel lenni: nagy és váratlan élmény. – állítja Krúdy Gyula az Álmoskönyvében.

…És akkor, ennyi – oszt annyi?? Ennyit jelent szellemmel álmodni, nincsen róla több mondanivaló?

Dehogyisnem. Máris mesélünk. 😉

Szellemmel álmodni – de mit/kit nevezünk szellemnek?

A szellemet többféleképpen meg lehet határozni.

Szellem lehet például rémalak, kísértet – egyszóval valami meseszerű lény, ami se nem ember, se nem más élőlény. Ez a földöntúli alak pedig lehet jó, de rossz is akár.

De másik megközelítése is létezik: vannak, akik azt mondják, a szellem egy halott ember visszatérő alakja. Akárcsak a kísértet. Ezek például gyakorta megjelenhetnek álmainkban.

Ha pedig mindenképpen valami általános jelentést szeretnénk találni a szellemre, akkor azt lehet mondani: a szellem egy földöntúli lény megtestesülése. Hogy milyen formában, az már más kérdés.

Szellemmel álmodni, mit jelent?

Szellemmel álmodni, mit jelent?

Szellemmel álmodni nemcsak nagy és váratlan élmény

Az Álmoskönyv természetesen a kísértetről is megemlékezik, jelentsen az bármit is. Kísértetről álmodni ugyanis egyet jelent azzal, hogy felébredvén csupa öröm és szerencse fog érni minket.

Minek is tartja Krúdy a kísértetet, ha már ilyen szép jelentést jósolt róla nekünk álmunkban?

Akkoriban a babonás hit szerint a kísértetek olyan halottak visszajáró lelkei voltak, akik valami miatt nem nyughattak a sírjukban. Maradt ugyanis valami elintéznivalójuk a való világban, ám csak kakasszóig tölthették itt az idejüket.

Ha tehát ilyen visszajáró szellem vagy kísértet látogat meg minket éjjel álmunkban, akkor örülhetünk. Illetve cserébe esetleg megpróbálhatunk segíteni neki abban, hogy elrendezze azt, amit haláláig nem sikerült neki, hogy békében nyugodhasson tovább.

Szellemmel álmodni, mit jelent?

Szellemmel álmodni, mit jelent?

Szellemmel álmodás: a látogatási álom jelensége

Ha netán nemrégiben veszítetted el közeli hozzátartozódat, rokonodat, könnyen előfordulhat, hogy az elkövetkező időszakban úgynevezett látogatási álmot fogsz látni.

Mit is jelent az, hogy látogatási álom? Azt, hogy álmunkban az elhunyt szelleme látogat meg bennünket. Annak, hogy miért látjuk őt álmunkban, több oka is lehet.

Egyrészt előfordulhat, hogy valahogyan, valamiben segíteni kíván nekünk ez a visszatérő lélek. Valamiféle útmutatást kíván adni nekünk, amivel a jövőbeni boldogulásunkat egyengetheti. De az is lehet, hogy valamilyen közeledő veszélyre kíván figyelmeztetni bennünket.

Mi jellemző ezekre a szellemlátogatási álmokra? Többek között az, hogy:

  • nagyon intenzívek, dinamikusak;
  • álmunkban ilyenkor élénk színeket látunk, és a világos árnyalatok dominálnak benne;
  • az álom rendkívül valóságosnak tűnik, valamint
  • az álmodó kristálytisztán emlékszik rá a felébredést követően is.

Érdekes módon a mai álommagyarázók ezeket a visszatérő szellemet tartalmazó álmokat nem különösebben próbálják meg mélyebb magyarázatokkal megfejteni. Inkább azt tanácsolják: fogadjuk el, hogy valóban előfordulhatnak ilyen fantasztikus, spirituális parajelenségek. Azaz a túlvilági szellemek ily módon próbálnak meg kapcsolatot teremteni velünk, és ehhez az álmunkban történő megjelenés tökéletes lehetőség nekik.

Szellemmel álmodni, mit jelent?

Szellemmel álmodni, mit jelent?

További álom magyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.