Tengerrel álmodni: fenyegetés vagy ígéret?

Tengerrel álmodni

Tengerrel álmodni: fenyegetés vagy ígéret? Álomfejtés, álmok jelentése az álomszótárban

Bár nekünk, magyaroknak, jelenleg csak a speciális „magyar tenger”, azaz a Balaton jutott, a tenger sokunk vágyálmában szerepel. És ebből az következik, hogy nemcsak tudatos vágyálmunkban, de tudattalan éjjeli álmaink során is megjelenhet. Tengerrel álmodni? Milyen üzenetet hordoz számunkra?

Az álmokkal kapcsolatos interpretációk sokrétűek és gyakran személyenként változóak. Az, hogy valaki milyen jelentést tulajdonít egy adott álomnak, gyakran az életkörülményeitől, múltbeli tapasztalataitól és aktuális érzelmi állapotától függ.

A tenger általában az alábbi jelentéstartalmakkal bővíthető:

 1. Mélység és Végtelenség: A tenger mélysége és kiterjedése az emberi lélek mélységeire és a tudatalatti végtelenségére utalhat.
 2. Változékonyság: Ahogyan a tenger hullámai változnak, az álmodó életében is változások vagy kiszámíthatatlan események történhetnek.
 3. Erő és Energetikai Kitörések: A tenger vihara az élet viharaival vagy a belső zűrzavarral is összefügghet.
 4. Meditáció és Nyugalom: Egy csendes tenger vagy egy nyugodt tengerpart a belső békét, a meditációt és a lelki egyensúlyt szimbolizálhatja.

Ha álmodó egy nyugodt tengerparton pihen, az azt sugallhatja, hogy szüksége van egy kis nyugalomra és pihenésre az életében. Ha azonban viharos tengert lát, az arra utalhat, hogy belső harcokkal vagy külső kihívásokkal néz szembe.

Fontos megjegyezni, hogy bár az álmok interpretációi általánosak lehetnek, azok a legpontosabbak, ha az álmodó személyes helyzetét és érzéseit is figyelembe vesszük. Ha valaki kíváncsi az álma jelentésére, érdemes szakértő segítségét kérni vagy naplót vezetni, hogy az idővel megtalálja saját álom-mintázatait és jelentéseit.Tengerrel álmodni, mit mondanak a nagy álomfejtő kézikönyvek?

A tenger álombéli jelentésére az Álmoskönyv számos különböző megfejtést kínál.

Ha álmunkban viharos tenger szerepel, az Krúdy Gyula szerint gondot jelent. Ám ha álmunkban a tenger felszíne sima, az beláthatatlan ügyre utal. A tengert csendességében látni pedig örömet hozhat számunkra, ha ilyenről álmodunk. A tenger vize álomban továbbá a vígasság ígéretét is hozhatja.

Tengerről álmodni (általános jelentés)

Tengerről álmodni – Általános jelentések:

 1. Nyílt tenger: Az ismeretlenbe való vetésed vagy a végtelen lehetőségek felé való nyitottságod jele lehet. Az érzelmi vagy mentális tágasságot is szimbolizálhatja.
 2. Nehéz mozgás a tengerben: Ez gyakran a tehetetlenség érzését jelképezi. Ha úgy érzed, hogy a víz ellen küzdesz, az életedben lévő kihívásokkal vagy akadályokkal való birkózást is jelentheti.
 3. Nyugodt tenger: Belső békét, harmóniát és jelenlegi életeddel való elégedettséget szimbolizálhat.
 4. Viharos tenger: Zavaros időszakot, érzelmi hullámvasutat, vagy belső konfliktust jelezhet.
 5. Vitorlázás, úszás, szörfözés: Hogyan viszonyulsz a tengerhez és milyen aktivitást végzel benne, sokat elárulhat a jelenlegi életedben lévő helyzetedről vagy hozzáállásodról.
 6. Tengerpart: A tenger és a szárazföld közötti határ jelképezi az átmenetet, a változást vagy az új lehetőségekkel való szembenézést.Még több álomfejtés, almok jelentése a tengerrel álmodásról

Viharos tengerről álmodni

Ha viharos tengerről álmodsz, az azt jelenti, hogy jelenleg zavaros időszakot élsz át az életedben. A tenger hullámos állapota a belső zavart, a félelmet és a kiszámíthatatlanságot szimbolizálja, amit érzékelhetsz a valóságban.

Ez az álom azt is kifejezheti, hogy nehézségekkel, kihívásokkal vagy váratlan eseményekkel nézel szembe. Lehet, hogy személyes, pénzügyi, munkahelyi vagy családi problémák miatt érzed magad bizonytalannak és veszélyeztetettnek.

A viharos tenger álomban való megjelenése arra is buzdíthat, hogy készülj fel a nehézségekre, és találj megoldást a problémákra, mielőtt azok súlyosbodnának. Ezen kívül az álom arra is figyelmeztethet, hogy szükséged van egy kis időre a pihenésre és a helyzet átgondolására, mielőtt továbblépnél.

Összességében a viharos tengerről álmodni arra késztethet, hogy figyelj oda belső érzéseidre és keresd meg azokat a területeket az életedben, ahol talán jobb egyensúlyra vagy megoldásokra van szükség.

Azt álmodtad, hogy belefulladtál a tengerbe

Ha azt álmodod, hogy belefulladsz a tengerbe, az gyakran a körülötted lévő érzelmi körülményekkel, a félelmekkel vagy a belső zavarral kapcsolatos. Az álmod jelentheti azt az érzést, hogy túlterheltsz vagy képtelen vagy kezelni az életed bizonyos aspektusait.

Ez az álom a kontrollvesztést és a tehetetlenséget is kifejezheti. Lehet, hogy úgy érzed, hogy az életed körülményei felett nincs irányításod, és ez megfélemlít vagy aggaszt. A fulladás általánosan az érzelmek elfojtását vagy a kifejezés hiányát is jelképezheti.

Fontos, hogy az ilyen típusú álmok ne okozzanak túlzott aggodalmat. Az álmok gyakran a tudatalatti gondolataink és érzéseink megnyilvánulásai, és segítséget nyújthatnak a belső érzéseink megértésében. Ha gyakran élsz át hasonló álmokat vagy aggodalmat érzel miattuk, érdemes lehet szakemberrel beszélni vagy mélyebben megvizsgálni az életed jelenlegi körülményeit és érzéseidet.Tengerben való úszásról álmodni

Ha tengerben való úszásról álmodsz, ez gyakran az életed mélyebb érzelmeit és tudatalatti gondolatait tükrözi. Az álom azt is sugallhatja, hogy erőfeszítéseket teszel az élet egy kihívásának vagy problémájának leküzdésére. A tenger végtelenségét, mélységét és kiszámíthatatlanságát képviseli, így úszni benne olyan kihívásokat vagy helyzeteket is jelképezhet, amelyekkel szembe kell nézned.

Ha az álomban könnyedén úszol a tengerben, az azt jelzi, hogy bízol a képességeidben, és készen állsz a jövőbeli kihívásokra. Ha azonban küzdesz az árral vagy nem tudsz jól úszni, az arra utalhat, hogy nem érzed magad késznek vagy bizonytalan vagy egy adott helyzetben.

A tenger állapota, a hullámok mérete és a víz színe is fontosak az álom értelmezésében. Nyugodt tenger arra utal, hogy békésen érzed magad a jelenlegi életszakaszodban, míg viharos tenger a zavarodottságot és a káoszt jelképezi.

Összefoglalva, a tengerben való úszásról szóló álom a tudatalatti érzéseid és gondolataid kifejeződése lehet, és azt sugallhatja, hogy milyen állapotban vagy az életed különböző területein.

Vörös színű tengerről álmodni

Ha vörös színű tengerről álmodsz, az intenzív érzelmeket és szenvedélyeket is szimbolizálhat. A vörös szín gyakran az erős érzelmekkel, mint a szeretet, a vágy, a harag vagy az agresszió van összekapcsolva. Ebben az összefüggésben a vörös tenger képe az életedben jelen lévő szenvedélyes érzelmeket vagy konfliktusokat tükrözheti.

Ezenkívül az álom szintén utalhat a belső harcokra, amelyekkel jelenleg szembenézel. Talán valamilyen frusztráció vagy düh ébredt benned, amit még nem sikerült feldolgoznod.

Ha az álmodban a vörös tenger nyugodt volt, akkor ez azt jelentheti, hogy képes vagy kezelni és megérteni ezeket az erős érzelmeket. Ha azonban a tenger viharos volt, az arra utalhat, hogy ezek az érzelmek túláradnak rajtad és nehézséget okoznak a mindennapokban.

Összességében egy ilyen álom arra ösztönöz, hogy foglalkozz az érzelmeiddel, és próbálj meg megoldást találni azokra a konfliktusokra vagy problémákra, amelyekkel szembenézel az életedben.Sárga tengerről álmodni

Ha sárga tengerről álmodsz, ez a szín gyakran az intuícióval, a tudatossággal, a megértéssel, az optimizmussal és néha a félelemmel vagy az aggodalommal van összekapcsolva. Ebben az összefüggésben a sárga tenger azt sugallhatja, hogy a tudatalattid próbál figyelmeztetni vagy rámutatni valamire az életedben.

Az álom azt is jelezheti, hogy próbálsz tisztábban látni vagy megérteni egy helyzetet. Talán most ébredsz rá valamire, vagy új perspektívából látsz egy korábbi problémát vagy kihívást.

Másrészről, ha a tenger zavaros vagy sötét sárga volt, akkor az aggodalomra vagy bizonytalanságra utalhat. Esetleg óvatosnak kell lenned egy döntésnél vagy helyzetnél, és jobban oda kell figyelned az intuícióidra.

Fekete színű tengerről álmodni

Ha fekete színű tengerről álmodsz, ez gyakran a félelmet, a belső sötétséget vagy a rejtélyt szimbolizálja. A fekete tenger az ismeretlenbe való belemerülés érzetét kelti, és arra utalhat, hogy az életedben jelenleg is szembesülnöd kell a félelmeiddel vagy a titkokkal.

Ez az álom azt is jelezheti, hogy nehézségekkel vagy kihívásokkal nézel szembe, amelyekkel még nem találkoztál, és amelyekre talán nincs felkészülve. A fekete tenger mélysége azokat a rejtett érzéseket és gondolatokat tükrözi, amelyeket elrejtettél magad elől vagy amelyekkel nem akarsz szembenézni.

Az álmod azt is sugallhatja, hogy valami sötét és rejtélyes erő vesz körül, és talán több információra vagy világosságra van szükséged ahhoz, hogy megértsd és kezelni tudd a helyzetet.

Összefoglalva, egy ilyen álom felszólít arra, hogy nézz mélyen magadba, fedezd fel és értsd meg a belső félelmeidet, és keress megoldást vagy útmutatást a nehézségek leküzdésére.Piszkos tengerről álmodni

Ha piszkos tengerről álmodsz, ez gyakran belső zűrzavart, konfliktust vagy félelmet szimbolizál. A piszkos víz általában a zavaros gondolatokat, a tisztázatlan érzéseket vagy a lelkiismeret terheit ábrázolja.

Ez az álom azt is jelezheti, hogy érzed, valami nincs rendben körülötted vagy benned. Lehet, hogy megpróbálsz valamit tisztázni az életedben, de zavarok akadályoznak a tiszta látásban. Talán vannak dolgok a múltadból, amelyekkel még nem békültél meg, és ezek felülemelkednek a tudatalattidban.

A piszkos tenger arra is figyelmeztethet, hogy óvatosan kell bánnod a környezeteddel vagy az emberekkel, akik körülvesznek. Talán vannak olyan emberek vagy helyzetek, amelyek negatívan befolyásolják az életedet, és el kell távolítanod őket ahhoz, hogy újra tisztán láss.

Összességében egy ilyen álom arra ösztönöz, hogy nézd meg, mi zavar be a gondolataidat vagy az érzelmeidet, és tegyél lépéseket a tisztulás és a gyógyulás érdekében.

Mély tengerről álmodni

Ha mély tengerről álmodsz, ez gyakran az életed mélységeire való belső utazást szimbolizálja. Ezen mély, ismeretlen területek a tudatalatti érzéseket, félelmeket és vágyakat tükrözhetik vissza. Lehet, hogy vannak elnyomott érzéseid vagy gondolataid, amelyekkel még nem mertél szembenézni.

A mély tenger álomban való megjelenése azt is jelezheti, hogy valami mélyre rejtőzik a tudatodban, amit még nem fedeztél fel teljesen. Esetleg egy elnyomott emlék vagy trauma is előtörhet ilyenkor, amit még nem dolgoztál fel teljesen.

Másrészt a mély tengeri álom azt is kifejezheti, hogy az életedben mély, alapvető változásokat élsz meg, vagy olyan helyzetekkel nézel szembe, amelyek sok belső átgondolást és szembenézést igényelnek.Befagyott tengerről álmodni

Ha befagyott tengerről álmodsz, az többféle értelmezésben is megjelenhet az életedben. A jég és a befagyott víz gyakran a megállást, a cselekvésképtelenséget vagy az érzelmek elfojtását szimbolizálja.

A befagyott tenger általában azt sugallja, hogy valami megakadt az életedben. Talán érzelmi blokkokkal vagy korlátozásokkal küzdesz, amelyek megakadályoznak a haladásban. Vagy talán szükséged van egy kis időre, hogy újraértékeld az életedet és a jelenlegi helyzetedet.

Ha az álmodban a befagyott tengeren sétálsz vagy korcsolyázol, ez azt is jelezheti, hogy a nehézségeken és kihívásokon keresztül képes vagy áthaladni, és azokat megfelelően kezelni. Ugyanakkor, ha a jégen repedsz vagy belesüllyedsz, ez arra utalhat, hogy nem veszed észre a veszélyeket, és fel kell készülnöd a kihívásokra.

Ezen kívül a befagyott tenger arra is utalhat, hogy az érzelmeid el vannak zárva vagy elfojtva. Lehet, hogy ideje megnyitni magad, és engedni az érzéseidnek, hogy szabadon áramoljanak.

Álmodban tengerparti naplementét néztél

Ha álmodban a tengerparton állsz és naplementét nézel, az életed egy bizonyos szakaszának lezárulását vagy egy új kezdetet szimbolizálhat. A naplemente az átmenetet, a nap végét és egy új nap kezdetét jelenti. Lehet, hogy a valóságban is érzel egyfajta átmenetet vagy változást az életedben.

A tengerparti környezet a nyugalom, a béke és az összhang jele. A tenger maga az érzelmeket, az öntudatot és az életed mélységét szimbolizálja. Ha ezen a helyen nézed a naplementét, ez azt is jelentheti, hogy készen állsz az életed egy bizonyos aspektusának értékelésére vagy átgondolására.

Ha egyedül nézed a naplementét, az lehet, hogy a saját belső gondolataidra és érzéseidre kell összpontosítanod. Ha valakivel vagy, különösen a szerelmeddel, az azt sugallhatja, hogy a kapcsolatodban lévő érzelmeket és kötelékeket értékelsz.

Összességében ez az álom arra ösztönöz, hogy értékeld, hol állsz az életedben, és mérlegeld, hova szeretnél továbbhaladni.Tiszta és kék tengerről álmodni

Ha tiszta és kék tengerről álmodsz, az gyakran a békességet, a tisztaságot és a megújulást szimbolizálja. A tenger a tudatalattid tükröződése lehet, így ha az álmodban tiszta és kék, ez azt sugallja, hogy belül nyugodt vagy, és kiegyensúlyozott az érzelmi állapotod.

A kék szín a nyugalom és a békesség érzését idézi elő sokakban. A tengeren való úszás vagy a tengerparton való sétálás az álmodban azt is jelezheti, hogy harmonikus kapcsolatban állsz önmagaddal és az életeddel.

Ezenkívül egy tiszta és kék tenger azt is jelezheti, hogy jelenleg tisztában vagy a céljaiddal, és optimista vagy a jövődet illetően. Lehet, hogy az életedben most olyan időszak van, amikor érzed, hogy minden a helyére kerül, vagy közelítesz egy fontos mérföldkőhöz.

Mindenekelőtt, amikor tiszta és kék tengerről álmodsz, ez egy pozitív jel, ami arra utal, hogy jó úton haladsz az életben, és készen állsz a következő fejezetre.

Azt álmodtad, hogy nyílt tengeren vagy

Ha arról álmodsz, hogy a nyílt tengeren vagy, az általában az élet kiszámíthatatlanságát és a vele járó kihívásokat szimbolizálja.

A tenger végtelensége és mélysége sok ember számára az élet mélységeit és a benne rejlő lehetőségeket képviseli. Ha ezen a végtelen vízen sodródsz, az azt sugallhatja, hogy úgy érzed, nincsenek határok az életedben, vagy hogy bizonytalan vagy abban, milyen irányba haladj.

Ez az álom az életed valóságaival is kapcsolatos lehet. Talán éppen olyan időszakon mész keresztül, amikor kihívásokkal kell szembenézned, és úgy érzed, hogy elvesztetted az irányítást, vagy nem látod világosan az utat előtted.

Az is lehet, hogy az álom arra utal, hogy magányosnak érzed magad vagy hogy nehéz döntéseket kell meghoznod.Háborgó tengerről álmodni

Háborgó tengerről álmodni – Általános jelentések:

 1. Érzelmi viharok: A háborgó tenger gyakran az érzelmi zűrzavart és a belső viharokat szimbolizálja. Lehet, hogy olyan érzelmi kihívásokkal nézel szembe, amelyekkel még nem tudtál megbirkózni.
 2. Külső konfliktusok: Ezenkívül az álom jelezhet külső konfliktusokat és nehézségeket is, mint például munkahelyi vagy családi problémák.
 3. Feszültség: A háborgó tenger a feszültséget és az instabilitást is kifejezheti. Az életedben jelen lévő problémák vagy változások miatt talán úgy érzed, hogy elvesztetted az egyensúlyodat.
 4. Megoldatlan problémák: Az álom azt is sugallhatja, hogy vannak olyan problémáid vagy aggodalmaid, amelyekkel még nem foglalkoztál. Ideje lenne ezekkel szembenézni és megoldani őket.
 5. Előrelátás: Ahogy említetted, a háborgó tengerről álmodni azt is jelentheti, hogy előre fel kell készülnöd a nehézségekre. Meg kell találnod a megfelelő módszereket és eszközöket, hogy megküzdj az előtted álló kihívásokkal.

Nyugodt tengerről álmodni

Nyugodt tengerről álmodni – Általános jelentések:

 1. Belső béke: A nyugodt tenger gyakran a belső nyugalmat és békét szimbolizálja. Ha ilyen álmot látsz, az azt jelezheti, hogy jelenleg egy kiegyensúlyozott és harmonikus életszakaszon mész keresztül.
 2. Stabilitás: A csendes tenger a stabilitás és az érzelmi egyensúly képét mutatja. Jelezheti, hogy mostanában képes vagy a problémáidat és aggodalmaidat egyensúlyban tartani.
 3. Megújulás és gyógyulás: A nyugodt tenger az újjászületést és a gyógyulást is jelképezheti. Ha nehéz időszakon mentél keresztül, ez az álom azt jelezheti, hogy most már jobb időszak jön az életedben.
 4. Közeli kapcsolatok: Ha álmodban barátaiddal vagy a nyugodt tengeren, ez azt sugallhatja, hogy erős és stabil kapcsolatokkal rendelkezel az életedben, és ezek a kapcsolatok segítenek abban, hogy jól érezd magad.
 5. Jó döntések: A csendes és békés tenger azt is jelezheti, hogy a közelmúltban hozott döntéseid helyesek voltak, és most élvezed azoknak a döntéseknek a gyümölcsét.Tengeren való szörfözésről álmodni

Tengeren való szörfözésről álmodni – Általános jelentések:

 1. Sikerek és lehetőségek: Szörfözésről álmodni gyakran a sikerek és új lehetőségek szimbóluma. Képes vagy arra, hogy kihasználd az adódó alkalmakat és a hullámok erejét a javadra fordítsd, így eléred a céljaidat.
 2. Önuralom: Az álom azt is jelezheti, hogy képes vagy irányítani és ellenőrzött módon kezelni az érzelmeidet, még a legnehezebb körülmények között is.
 3. Problémamegoldás: A szörfözésről álmodni azt sugallhatja, hogy képes vagy megtalálni a megoldásokat még a legbonyolultabb problémákra is, és nem ijedsz meg a kihívásoktól.
 4. Éberség és figyelem: Ha az álmodban megsérülsz szörfözés közben, ez arra figyelmeztethet, hogy óvatosabbnak kell lenned és fokozottabb figyelmet kell fordítanod a környezetedre, valamint a döntéseidre.
 5. Egyensúly: A szörfözés egyensúlyt igényel, így az álom emlékeztethet arra is, hogy milyen fontos az egyensúly megőrzése az élet különböző területein, legyen szó munkáról, szabadidőről, kapcsolatokról vagy egészségről.

Hullámzó tengerről álmodni

Hullámzó tengerről álmodni – Általános jelentések:

 1. Érzelmi instabilitás: A hullámzó tenger gyakran az érzelmi ingadozást és a belső zűrzavart jelképezi. Az álom azt is kifejezheti, hogy jelenleg nagy érzelmi terhet cipelsz, és nehezen találod meg az egyensúlyt.
 2. Életbeli kihívások: A tenger hullámzása a kihívásokat, nehézségeket és a váratlan eseményeket szimbolizálhatja, amelyekkel szembe kell nézned az életben.
 3. Nincs befolyás: A hullámok azokra a körülményekre és helyzetekre is utalhatnak, amelyek felett nincs befolyásod. Az álom ezzel figyelmeztethet, hogy néha el kell fogadnod a dolgokat olyannak, amilyenek, és nem mindig tudsz mindent irányítani.
 4. Egészség: Néhány kultúrában a hullámzó tenger az egészség állapotának változásait is jelezheti, legyen az pozitív vagy negatív irányban.
 5. Változás: A tenger hullámzása a változás szimbóluma is lehet, ami azt jelezheti, hogy új lehetőségek, kalandok vagy változások közelednek az életedben.Tengeri vitorlázásról álmodni

Tengeri vitorlázásról álmodni – Általános jelentések:

 1. Az ismeretlenbe vezető út: A vitorlázás gyakran a kiszámíthatatlanságot és az ismeretlen felé való nyitottságot jelképezi. Ha álmodban vitorlázol, ez arra is utalhat, hogy készen állsz kockázatot vállalni és az ismeretlenbe merészkedni.
 2. Érzelmek és érzések: A tenger mint az érzelmek szimbóluma különféle állapotokat képviselhet. Egy nyugodt tenger az érzelmi egyensúlyt és békét jelképezi, míg egy viharos tenger az érzelmi konfliktusokat és a zűrzavart.
 3. Új lehetőségek: Ha álmunkban vitorlázunk, az az új kalandok iránti vágyat és a jövőbeni új lehetőségek felé való elmozdulást jelezheti.
 4. Követni a szenvedélyt: Az álmodban való vitorlázás arra is utalhat, hogy készen állsz az álmaid követésére, és hajlandó vagy munkát és energiát fektetni azok megvalósításába.
 5. Hajótörés: Ha az álmodban hajótörést szenvedsz, az a kudarc vagy a csalódás lehetőségére utal. Az életben találkozhatunk nehézségekkel és kihívásokkal, melyek áthidalása nélkülözhetetlen a növekedéshez.

Tengerrel álmodni speciálisabb körülmények között

Tengerrel álmodni nemcsak úgy lehet, hogy pusztán látunk magunk előtt egy végtelenül hosszan elterülő vizet, hanem egyéb, változatosabb formákban is. Krúdy például az alábbi lehetséges változatokat említi.

A tenger hömpölyöghet a lábunk között is, csakúgy az életben, mint az álmunkban. Ez, úgy hírlik, könnyű betegséget mutat. Ha álmunkban a tenger habos, akkor az földnélküliséget hozhat nekünk.

Kissé elvontabb álomszimbólumként értékeli a tengert a régi bölcsek magyarázata. Ők ugyanis a váltakozó, folyton megifjodó nőt látják a hasonló tulajdonságokkal rendelkező tengerben is.

Az 1833-as könyv külön kiemeli konkrétan azt, ha álmunkban az Adriai-tengert látjuk: ez rövid őszt, hosszú telet hozhat nekünk.

Végül pedig, Kerner Jusztinusz egészen meglepő formában is el tudja képzelni az álomban megjelenő tenger képét: konkrétan láthatatlan tengernek. Ez például úgy történhet meg, hogy álmodban nem látod a tengert, de tudod, hogy az van ott valójában. Ami pedig azt üzeni neked, hogy egy nem szívesen vállalt utazás várhat rád.

Tengerrel álmodni
Tengerrel álmodni – Tengerről álmodniTengerrel álmodni, ami megmutatja érzelmeink stabilitását

A tenger, csakúgy, mint a víz, folyékony halmazállapotának köszönhetően egy különleges képződmény. Az időjárástól függően lehet nyugodt, sima, ártalmatlannak tűnően édeni állapotokat tükröző – de épp az ellentéte is. Lehet például áradó, tomboló, életeket követelő, dühös természeti katasztrófa is.

A tenger képe álmunkban ugyanilyen szélsőséges formákban jelenhet meg, és az aktuális érzelmi állapotunkat mutathatja meg nekünk.

Ezek alapján tehát nem nehéz kitalálni: a viharos, fenyegető hullámokkal elárasztó tenger az álmodó labilis érzelmeit festi le. Az álom az aktuális életével kapcsolatos félelme valami változás kapcsán, ami akár karrierjében, akár a magánéletében fenyegeti. A viharos tenger arra inti az álmodót, hogy ne hagyja, hogy aggodalma túlzottan felülkerekedjen a józan eszén. Hiszen az is előfordulhat, hogy nem fenyeget akkora veszély: inkább próbáljuk meg ilyenkor nyugodt körülmények között átértékelni helyzetünket.

A sima tenger álomképe ennek megfelelően épp az ellenkezőjét mutatja. Azt, hogy az álmodó képes alkalmazkodni a változásokhoz, és leküzdeni az esetleges veszélyeket.

Tengerrel álmodni
Tengerrel álmodni – Mit jelent tengerről álmodni?Viharral álmodni, mit jelent?

Árvízzel álmodni, mit jelent?

Vízzel álmodni, mit jelent?

További álommagyarázatok

Álmok jelentése
Álmok jelentése Tengerrel álmodni – Mit jelent tengerről álmodni?Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →