Holddal álmodni mit jelent?

Holddal álmodni mit jelent?

Holddal álmodni változást vagy elérhetetlenséget jelent

Mit jelent a Hold álmainkban a régi és új álomfejtések szerint?

Az egyes égitestek, mint a Nap, a Hold, a Föld, különleges szimbólumként vannak számon tartva az asztrológiában, alkímiában. De a hold és társai a mítoszokban, regékben, hiedelmekben is különleges helyet foglalnak el.

Ezek után pedig nem csoda, ha holddal való álom igencsak gyakran szoktunk. És természetesen az ilyen, holddal kapcsolatos álmok jelentése akár különleges jelentésekkel is bírhat az álmodó számára.

De előfordulhat, hogy holddal álmodni mást jelenthetett a régi korok álmodója és a ma embere számára. Mást mondtak eleink álomfejtői arról, mit jelent holddal álmodni, és mást mondanak a mai álomfejtők. De pontosan mit is mondanak ezek a különféle álomfejtők: mit jelent holddal álmodni?

Holddal álmodni mit jelent?
Holddal álmodni mit jelent?

Mit jelent holddal álmodni a régi álomfejtők szerint?

…És eme régi álomfejtő ki más lehetne, mint Krúdy Gyula, aki nagy álomfejtő kézikönyvében, az Álmoskönyvben összegyűjtötte régi korok bölcsességét?

Eszerint holddal álmodni – betegnek halált jelent. De más álomfejtők is hozzátették a maguk álomfejtési tapasztalataikat a holddal kapcsolatos álmok jelentése kapcsán.

  • holddal álmodni Kerner szerint: az újhold a változást jelenti;
  • hold megjelenése álomban Radics Mária szerint: asszonynak nem jó kívánságot jelent;
  • holddal álmodni Gvadányi Márton szerint: mindig szeles időt jelent;
  • holdat látni álomban Krúdy saját jegyzete szerint: egy nő homlokán csalást jelent.
Holddal álmodni mit jelent?
Holddal álmodni mit jelent?

Hold jelentése álomban még sokféleképpen lehet, ezen álmok jelentése miről árulkodik?

Ha álmunkban a hold éppen leesik az égről, nagy kárvallást jelenthet Kerner álomfejtése szerint. Ugyancsak ő beszél olyan álmokról, mikor több, akár 2-3 hold is van álmunkban egyszerre az égen. Ez azt jelenti az álmodónak, hogy nagy megbízatása, küldetése lesz.

Radics Mária álomfejtései még holddal történő álmodás kapcsán:

  • hold álomban a víz tükrében – sápadt arcot jelent;
  • holddal álmodni hegyek, erdők felett: régen tervezett utazás megvalósulását jelenti.

Végül pedig Krúdy álomfejtése egy igen különös, holddal kapcsolatos álom kapcsán. Hold álomban, ami követ minket, hogy el nem bújhatunk, és még az ágy alól is ránk néz. Ez egy régi vonzalmat jelent, amit nem szabad elmulasztanunk.

Holddal álmodni mit jelent?
Holddal álmodni mit jelent?

Mit jelent holddal álmodni a mai álomfejtés szerint?

A mai álomfejtések többféle megközelítésben magyarázzák a holddal kapcsolatos álmok jelentését.

A hold álomban egyrészt az elérhetetlenség, megközelíthetetlenség jelképe.

Másrészt hold álmunkban utalhat még életünk körforgására, életünk egy-egy fontos szakaszára. Álmunkban a hold iránya rámutathat aktuális élethelyzetünkre, életenergiánk pillanatnyi mértékére: fogyására, erősödésére is.

De jelenthet a hold még nőiséget, érzéki szenvedélyt is. Sőt! A hold jelentés álomban a tudattalan jelképének szerepét is betöltheti. Megmutathatja, hogy az álmok bölcsessége milyen fontos a mai ember számára önmaga jobb megismerése érdekében.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok. Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →