Gyertyával álmodni mit jelent?

Gyertyával álmodni mit jelent?

Gyertyával álmodni mit jelenthet?

Akár hosszú élet vagy remény is lehet a gyertyás álmok jelentése

A pislákoló gyertya fénye az éjsötét éjszakában.. bizonyára a magányos vándorok számára valóban reményt jelenthetett a félelmetes fekete ismeretlenben.

Régebben ugyanis a gyertya fő funkciója az volt, hogy fényt adjon. Manapság azonban világítás helyett leginkább a gyertya adta hangulatot használjuk ki, és élvezzük a kézműves illatgyertya jótékony hatásait.

De vajon mi a helyzet akkor, ha a gyertya álmainkban jelenik meg? Mit jelent gyertyával álmodni, mit mond az álomfejtés az álmokban megjelenő gyertya jelentéséről?

Gyertyával álmodni mit jelent?
Gyertyával álmodni mit jelent?

Gyertyával álmodni csupa jót jelent az Álmoskönyv álomfejtései szerint

Krúdy Gyula idejében valószínűleg viszonylag megszokott lehetett gyertyával álmodni, hiszen akkoriban még egy fontos használati eszköznek számított. És ha végigvesszük az Álmoskönyv gyertyás álomfejtését, arra a következetésre juthatunk, hogy a gyertyával kapcsolatos álmok nagy része jót jelent. Nézzük meg, mit jelent ez pontosan.

Gyertyával álmodni úgy általában hosszú életet jelent. Kerner pedig pont az éjszakai vándor és a gyertya találkozását említi. Álomban gyertyavilágot látni sötét éjben az ő álomfejtése szerint kiváló szerencsét jelent.

További, gyertyával kapcsolatos álmok jelentése az Álmoskönyvben:

  • gyertyával álmodni úgy, hogy gyertyát mártunk: jelentése öröm,
    • az 1755-ös álmoskönyv szerint a gyertyaöntés álomfejtése ugyancsak az öröm;
  • álomban gyertyát meggyújtani, jelentése jó barátot fogunk találni;
  • álomban gyertyát eladni: jelentése boldogság;
  • égő gyertya tartóban, álomfejtése szerencse.
Gyertyával álmodni mit jelent?
Gyertyával álmodni mit jelent?

Gyertyával álmodni azért lehet kevésbé jó jelentésű is

Azért gyertyával álmodni nem mindig csak fenékig tejfel, csupa móka és kacagás lehet, legalábbis bizonyos álomfejtések szerint. Egyes gyertyával kapcsolatos álmok jelentése lehet akár kissé baljóslatúbb is a fentebb említetteknél. Így például:

  • álomban gyertyát eloltani egy régi barátság elmúlását jelentheti;
  • gyertyával álmodni gyertyatartóban: jelentése az, hogy az álmodó legyen óvatos, amikor ébren van;
  • álomban égő gyertyát vinni egyes álomfejtések szerint temetést jelent;
  • álomban Szent András napján vagy Gyertyaszentelő Boldogasszony napján gyertyát önteni hosszú telet jelenthet.

De van azért egy jó hírünk is: napjaink álomfejtői viszont a gyertyás álmok jelentésére csupa-csupa pozitív álomfejtést adnak nekünk.

Gyertyával álmodni mit jelent?
Gyertyával álmodni mit jelent?

Gyertyával álmodni napjainkban: a gyertya az életerő jelképe

A modern álomfejtők a gyertyát hasonló szimbólumként értékelik, mint az egyéb, tűzzel kapcsolatos tárgyakat. Ez alapján a gyertyaláng az életerő, örökkévaló szellem jelképe.

Gyertyával álmodni úgy, hogy az a sötétben világít, a reményt testesítheti meg az álmodó számára. De, ahogyan a valódi életben is, gyertyával ünnepelni és emlékezni is lehet. Álomban gyertyát gyújtani tehát jelentheti elhunyt hozzátartozóink iránt érzett tiszteletünket, és azt a hálát, amit irántuk érzünk, bölcs tanításaik köszönetét. A leégő gyertya pedig álomban a múló időt is szimbolizálhatja.

További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →