Elefánttal álmodni, mit jelent?

Elefánttal álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

Bevallom, az elefánt számomra az egyik legkedvesebb állat. Óriási, erős és mégis békés. Nem támad feleslegesen, növényekkel táplálkozik. Egy elefánt közelsége védelmet, megnyugvást tud sugározni, egész létéből bölcsesség árad. Szerencsére hosszú ideig él, már amennyiben legnagyobb ellenségei, azaz mi emberek, lehetővé tesszük neki.

Ezek után könnyű kitalálni, hogy ha álmainkban bukkan fel, annak lapvetően pozitív üzenete lehet álmodójának.

Elefánttal álmodni: Krúdy szerint megmutatja, ki vagy

Legátfogóbb álmoskönyvünk, melyet Krúdy Gyulának köszönhetünk, meglepően rövid és velős magyarázatot ad az elefánttal való álmodásra. Azt is az 1855-ös, Bucsánszky Alajos által közreadott műből veszi, mely azt állítja: elefánttal álmodni gazdagnak jót, szegénynek rosszat hoz.

Azt nem tudjuk meg, vajon miért is van ez így. De ezek szerint az elefánttal álmodás nem tesz mást, mint hogy megmutatja társadalmi státusunkat, és tovább növeli a társadalmi eltéréseket.

Ha ennél jobban ki szeretnénk elégíteni kíváncsiságunkat, akkor tehát egy kicsit tovább kutakodnunk. Vajon mit üzen nekünk az, ha elefánttal álmodunk?

Elefánttal álmodni – miként látta az emberiség az elefántot?

Az emberek már régente is jó előjelet láttak az elefánt látásában. Ázsiában biztosan megbecsülték, hiszen királyok hátasaként tartották. A nagy örömhírt, Buddha születését is egy fehér elefánt adta hírül.

Elefánttal álmodni, mit jelent?

Elefánttal álmodni, mit jelent?

Úgy általánosságban elmondható, hogy az elefánt szinte minden keleti kultúrában az erő és a bölcsesség szimbóluma. Európában viszont az orrszarvú mellett sokáig egzotikus állatnak számított.

De mit jelent az elefánt napjaink embere számára?

Elefánttal álmodni: fallikus szimbólum vagy bölcsesség

A mélylélektan az elefántot ormánya miatt egy jellegzetes fallikus lénynek tekinti, míg az elefánt maga a bölcsesség megtestesítője. Alakja az agressziómentes, nyugodt erőt sugározza.

Elefánttal álmodni: illúzió és valóság

A modern álomfejtők úgy látják: az álmunkban megjelenő elefánt a realitást hozza el. Egy olyan ember, aki nem áll biztos lábakkal a talajon, a rideg valóságot tapasztalhatja meg életében, ha álmában elefántot lát. Más esetben pedig az életben hozandó „súlyos tanúságtétel” meghozására is inthet bennünket.

Az ezoterikusabb nézetek szerint az elefánt az átalakulás és a szellemi erő üzenetét viszi el nekünk álmunkban. Fejlődésre inthet, hogy célozzunk meg magasabb szellemi javulást. Éljünk tudatosan, és fogadjuk el a bennünk levő ellentétes erőket is, hiszen ettől válik személyiségünk teljessé.

Egy másik megközelítés szerint az elefánt a kreativitást, fantáziát is jelképezheti, ám ez kétélű fegyverré válhat. Ha elefánttal álmodunk, az óvatosságra inthet bennünket. Szép dolog ugyanis az illúziók, képzelet világában kalandozni, de vigyázzunk, hogy ne merüljünk el benne teljesen. Ne felejtsünk el a jelenben élni, és a kreativitást inkább az előrejutásra használni, mint menekülni a valóság elől.

Elefánttal álmodni, mit jelent?

Elefánttal álmodni, mit jelent?

Álomszótár, álomfejtésÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.