Álom cipő mit jelent?

Álom: cipővel? Vajon mit jelenthet, ha ezzel álmodunk?

Ébrenlétünk során természetes számunkra, hogy mindenféle ruhadarab van rajtunk. De vajon az álomban lehet valamilyen különleges jelentése? Mi van akkor, ha egy álom például cipőt tartalmaz? Mit jelent, ha cipővel álmodunk?

Álmodás cipőről: na de milyen cipő?

A Krúdy Gyula által megszerkesztett Álmoskönyv természetes, hogy ejt néhány szót a cipőről és a vele való álmodásról. Sőt, a cipős álmok lehetséges jelentéseiről is kaphatunk egy kis ízelítőt.

Érdekes módon a cipő-álom magyarázata közvetlenül a “cipó” szócikket követi, és a cipő álom jelentése mindenekelőtt – egészséges táplálkozást jegyez. Tehát az a cipő, aminek semmi különleges jellegzetessége nincs, az evéssel kapcsolatos magyarázatot kap.

Na de az a cipős álom lehet olyan is, amiben valamilyen jellegzetes tulajdonsággal rendelkező cipő szerepel. A nagy cipő utazást mutat, míg a szűk cipős álom a szorult viszonyainkat jelezheti. Kerner egyébként a szűk cipőről kétféle álommagyarázatot is megemlít. Egyrészt a szűk cipő asszonyok álmánál gyanúsítást jegyez. Másrészt pedig, kicsit tágabb értelemben, az olyan cipős álom, ami nem a lábunkra van szabva, kedvünk elleni utazást hozhat.

Az új cipő álomban jó reménységet jelez, a rongyos cipős álom viszont a jövőbeli lehetséges veszteségünket vetíti előre.

Álom cipő mit jelent?

Álmainkban a  cipő mit jelent? Új vagy régi az a cipő?

Álomban cipő: mit csinálunk a cipővel álmunkban?

A cipő azután lehet egy olyan álom része is, ahol nem az a lényeg, hogy néz ki a cipő. Hanem inkább az a kérdés: mit csinálunk a cipővel álmunkban.

Ha például álmodban a cipőt éppen felhúzod, Krúdy szerint igen logikus módon arra utal, hogy az álmodó kirándulni fog menni. Ha az álom arról szól, hogy egy cipőt foltoznak, ugyancsak kikövetkeztethető a jelentése. Az álmodónak a valóságban is hasznos foglalkozásban lesz része. A cipő vásárlása egy olyan álom, ami megint csak az utazást jelezheti, amellett, hogy az álmodót akár csalódás is érheti. A cipőtaláló álom ajándékkal kecsegtet, míg ha álmunkban elveszítjük a cipőnket, akkor kellemetlen hír érkezését jelenti.

Álom cipő

Álomban cipő mit jelent?

Álom és cipő és az utazás kapcsolata

Nemcsak Krúdy, hanem a mai álomfejtők is gyakran hozzák összefüggésbe a cipős álmok jelentését az utazással. A cipő sok kultúrában az utazásnak a szimbóluma – elvont értelemben tehát a cipő álomban az elvágyódó énünket mutathatja.

Persze a cipős álom értelmezése szempontjából az sem mindegy, hogy milyen állapotban levő cipő szerepel álmunkban. A cipő állapota az álomban ugyanis a mi állapotunkról is árulkodhat: megmutatja, “milyen cipőben járunk” éppen. Sőt: a cipő minősége, fajtája még a társadalmi helyzetünket is megmutatja – ami álmunkban is leképeződhet.

Álmunkban azonban cipőt – társadalmi helyzetet – is cserélhetünk. Ez pedig azt mutatja, az életben is juthatunk előbbre: éppen ahogyan álmunkban leváltjuk cipőnket egy kényelmesebbre.

További álommagyarázatok az álomszótárban