Álmoskönyv pók mit jelent?

Álmoskönyv pók mit jelent?

Álmoskönyv: pók

A pókkal szemben nagyon vegyes érzések dúlhatnak bennünk, emberekben. Pedig a pók is csak egy állat, olyan, mint a többi. Azaz teszi a dolgát – szövi a hálóját, és mindent megtesz annak érdekében, hogy minél tovább életben maradjon.

Teszi a pók mindezt úgy, hogy neki igazából semmi különösebb dolga nincs az emberekkel. Mégis, az emberek egy része meglehetősen irtózik a póktól – főleg, ha például a lakásában találkozik vele. Mások viszont elismerik a pók művészi képességeit: a gyönyörűséges pókhálókat, melyeket létrehozni hivatott.

Ha pedig ilyen szélsőséges érzelmeink vannak a pókkal szemben, akkor ez azt jelenti: sokan álmodunk pókról. Sőt, gyakran, sokféleképpen előfordulhat álmainkban a pók. Továbbgondolva tehát: az álmoskönyv pókkal kapcsolatban is sokféle jelentést, magyarázatot adhat nekünk.

Nézzük meg, mi mindent mesélhet az álmoskönyv pók kapcsán nekünk álmaink jelentéseként. Mindenekelőtt kezdjük AZ Álmoskönyv pókkal kapcsolatos álmainak magyarázatával.

Álmoskönyv pók mit jelent?
Álmoskönyv pók mit jelent?

Álmoskönyv pók: a Krúdy-féle pókos álommagyarázatok

Krúdy Gyula, az Álmoskönyv halhatatlan szerzője rögtön így indít az álmoskönyv pókról szóló címszavánál: minden álmoskönyvben szerencsét jelent pókkal álmodni.

…Ámde, ha kicsit tovább keresgélünk, megtalálhatjuk még a legrégebbi álmoskönyv pókkal kapcsolatos magyarázatát is. Márpedig ez azt mondja, pókkal álmodni – bánatot jelent. Tehát mégsem minden esetben és álmoskönyvben jelenthet szerencsét az álmodónak…

Na mármost, érdemes azért tovább keresgélni az Álmoskönyv lapjain a pókkal való álmodás kapcsán. Mert itt van például a keresztespók. Az álmoskönyv pókos álom esetében, amennyiben az álomban látott pók keresztespók, nagyon is kellemes jóslatot, jelentést ígér. Ha ez a pók álmunkban ránk ereszkedik, akkor, ha hihetünk az álmoskönyvnek, még aznap meg fog csókolni minket valaki. Ez pedig azért az esetek döntő többségében egy egészen kellemes esemény.

Álmoskönyv pók mit jelent?
Álmoskönyv pókkal álmodni mit jelent?

Álmoskönyv pók: szerencse, érzelmi zűr vagy manipuláció?

Nos, igen, a modern álomfejtés a pókokkal kapcsolatos álmok jelentéseit számosféleképpen magyarázza.

Az egyik álmoskönyv pókos álommagyarázatai hasonlóképpen viszonyulnak az álombeli pókhoz, mint eleink, például Krúdy. Vagyis azt mondja ez a modern álmoskönyv pók kapcsán, hogy az szerencsét jelent.

Aztán ott a másik álomfejtő megközelítés. Eszerint a pók álomban – mint szinte minden – jellemünkről ad képet, illetve érzéseinket, vágyainkat vetíti ki. Ez alapján a másik álmoskönyv pókos álommagyarázata: a pók az álomban az álmodó érzelmi zűrzavarát mutatja. Ráadásul ez az érzelmi zűr eltérő lehet férfiak és nők álmában. Előbbi esetben a rossz érzést az okozza, hogy az álmodót zavarja, hogy olyan dolgokat kell tennie, amikhez nincsen kedve. Ha hölgy álmodik pókról, akkor viszont inkább freudiasabb jelentése van a póknak: a szexuális vágyak kivetülése.

És végül, álmoskönyv pók, azaz manipuláció. Ahogyan a pók is hálót sző áldozata köré, úgy próbál valaki befolyásolni téged is.

További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →