Pókháló álomban: veszélyes, ha a pók hálójába kerülünk?

A pókháló álomfejtése: veszélyes, ha a pók hálójába kerülünk?

Sok álomfejtés foglalkozik állatokkal, és a pók álomfejtése is külön szerepet kap. Pókkal álmodni mindenfélét jelenthet nekünk: sokszor hozzák összefüggésbe a szerencsével, de akár a veszéllyel is.

A pók tehát egy igen megosztó állat, az életben, és az álomfejtés területén egyaránt. De a póknak van egy nagyon különleges képessége is, ami kifejezetten a pókhoz köthető. Méghozzá a pókháló, amit ő maga sző-fon, hihetetlen sebességgel.

A pók mesterműve, a pókháló álomfejtése tehát különösen izgalmas kérdés. Vajon a pókháló álomfejtése milyen jelentést hordoz az álmodója számára? Kell-e félnünk nekünk, akik álmodunk attól, hogy mit jelent a pókháló álomfejtése, ha megjelenik az álmunkban?

A pókháló álomfejtése az Álmoskönyv gyűjtésében

A pókháló álomfejtését a pók álomfejtésénél kell keresnünk az Álmoskönyvben is. A pók álomfejtését részletesen taglaltuk korábban, és természetesen ennek kapcsán szóba került a pókháló álomfejtése is. Bár tény és való, hogy Krúdy Gyula nem veszteget túl sok szót a pókháló álomfejtésére.

Mindenesetre megtudhatjuk belőle, hogy a pókháló álomfejtése elsősorban úgy foglalható össze, hogy szerencsés viszonyt jelent, ami nem végződik házassággal. Sőt: az álombeli pókháló álomfejtése megfejthető még úgy is, hogy vérzést jelent, ha megjelenik az álmunkban.

De a pókháló felbukkanhat úgy is az álmunkban, hogy nincsen vele alkotója, a pók maga. A pókháló például egy poharat is körülfonhat, csakúgy álmainkban, mint az életben is. Az álombeli poháron levő pókháló atyánkat jelzi, ha pedig isznak a pókhálós pohárból, az álomban, az vigasztalódást jelent.

Pókháló álomban: Pókkal álmodni mit jelent?

Pókháló álomban: mit jelent?

A pókháló álomfejtése J. Rózsi álmában

Krúdy Gyula könyvében még találhatunk konkrét álmok álomfejtéseiből is egy kis ízelítőt. J. Rózsi álmában pedig felbukkan a pókháló, méghozzá ekképpen.

Együtt sétál egy ismeretlen, elegáns hölggyel. Ez a hölgy egyszer csak benyit egy folyosón egy pókhálós szobába, melyben egy fekete terítővel takart, nagy csontváz áll. Krúdy álomfejtése erre a pókhálós álomra annyi, hogy ez egy szokványos leányálom a szerelem-félelemből való álomcsoportból.

Na de vajon mi a helyzet napjaink pókháló álomfejtésével?

Pókháló álomban: Pókkal álmodni mit jelent?

Pókháló álomban: mit jelent?

A pókháló álomban napjainkban

A modern álomfejtők nagy része a pókot eleve a hálójával, hálószövő képességével kapcsolja össze. Ezért a pók álomfejtése csapdába eséssel hozható összefüggésbe, éppen úgy, ahogyan a pók eledelei, a rovarok is beleragadnak a pókhálóba. Ez a csapdába esés lehet például egy rossz kapcsolatba való beleragadás üzenete a pókháló álomfejtése szerint.

A pók álomban tehát a veszélyt jeleníti meg, főleg akkor, ha a hálójába kerülünk. Ha viszont a pókháló úgy jelenik meg az álomban, hogy a pók éppen a hálóját szövi, már kevésbé negatív jelentésű. Mindössze arra int, tegyünk lépéseket azért, hogy előbbre jussunk az életben.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.