Foghúzás álom jelentése

Foghúzás álom jelentése

+1 érdekesség

A fogunk valami egészen különleges helyet foglalhat el a testrészeink között. Persze az elegáns megjelenéshez mindenképpen fontos, hogy egészséges, fehéren villogó fogaink legyenek. De az már kevésbé érthető, hogy mi lehet az oka annak, hogy egészen sokféleképpen szoktunk fogról álmodni.

Sokféle fogas álom jelentését ismerjük, de mi a helyzet a foghúzás álom jelentésével?

Foggal álmodni többek között szoktunk csak úgy, általában is, például úgy is, hogy kiesik a fogunk álmunkban. Sőt! Még az a különleges eset is előfordulhat, hogy nem kifejezetten a fogunkkal álmodunk, hanem a környékével: a fogínyünkkel.

Mindezekre a fogas álmokra számos példát lehet találni, csakúgy, mint a fogas álmok különböző jelentéseire. De van egy olyan fogasálom-fajta, ami valószínűleg újabb keletű. És bár ezzel is sokat álmodunk, viszonylag kevés magyarázat létezik a jelentésére. Ez pedig nem más, mint a foghúzás álom jelentése.

Pedig mégiscsak érdekes kérdés az, hogy mi minden lehet a foghúzás álom jelentése. Cikkünkben most ezt a témát próbájuk körüljárni, és aki végigolvassa, még egy érdekességet is megtudhat a régi korok foghúzása kapcsán.

Hol található a foghúzás álom jelentése az Álmoskönyvben?

Krúdy Gyula és az ő Álmoskönyvének idejében még nemigen létezett olyan szakma, hogy fogorvos. Valószínűleg akkoriban a foghúzás egy amolyan általános orvosi feladat volt, mivel például a könyvben nem találunk „fogorvos”címszót. Még a sima „orvos” szónál sem ejt külön szót a fogorvosról, foghúzás álom jelentéséről az Álmoskönyv.

Így hát igazából csak két helyen találhatunk magyarázatot kérdésünkre, nevezetesen a foghúzás álom jelentésére. Ebből az egyik természetesen a „fog” címszó. Itt a következőt tudhatjuk meg a foghúzás álom jelentéséről. Az 1756-os álmoskönyv szerint álomban a fogadat a szádból kiszedni azt jelenti, siralom.

És hogy mi a másik hely, ahonnan megtudhatjuk, mi lehet a foghúzás álom jelentése? Na, ez az, amire nem biztos, hogy mindenki magától rájönne…

Foghúzás álomban jelentése
Foggal álmodni, mit jelent?

Foghúzás álom jelentése az Álmoskönyvben meglehetősen szokatlan helyen

Tudtad-e azt vajon, hogy régente a foghúzás feladatát – a borbélyok végezték?

És ez a kulcsa annak, hogy megtaláljuk, mit jelent az Álmoskönyv szerint a foghúzás álom. A „borbély” címszónál ugyanis a következőket olvashatjuk a foghúzás álom jelentése kapcsán: borbéllyal fogat húzatni álomban azt jelenti: megszabadulunk betegségünktől.

Mit mondanak napjaink álomfejtői a foghúzásos álom jelentése kapcsán?

…Valljuk be, nem valami sokat. Sokkal több információ kering a köztudatban a kihulló, kieső fogról, de még akár a fogorvosról való álmodásról is.

Amit manapság lehet tudni a foghúzás álom jelentéséről, az, hogy ez valami, az álmodót sújtó betegséggel lehet összefüggésben. Ez leginkább alultápláltságra vagy helytelen táplálkozásra utalhat, és arra int, hogy keressük fel mielőbb – fogorvosunkat.



További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 



 

Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.

About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →