Mit jelenthet az álom, amiben íny szerepel?

Álom íny

Mit jelenthet az álom, amiben íny szerepel?

Bizonyára bátran kijelenthetjük, hogy az álmok között, amelyekben testrészeink szerepelnek, a foggal kapcsolatos álmok előkelő helyet foglalnak el gyakoriság szempontjából.

Mert hát foggal sokszor szoktunk álmodni, ezek közül is a legtöbb álomban kiesik a fogunk, ami a rossz álmok egyike.

De nincsen fog fogíny nélkül. Felmerül tehát a nagy kérdés, hogy vajon ha kifejezetten az íny is felbukkan álmunkban, az milyen jelentést hordoz az álmodónak?

Álom íny

Álom, melyben nincsen fog, csak íny

…vagy legalábbis nincsen megemlítve, mert kifejezetten az íny az, amire az álmunkban emlékszünk – és kíváncsiak vagyunk arra, hogy mit jelent.

Nos, Krúdy Gyula mindentudó Álmoskönyve erre a fogós, ravasz kérdésre is képes frappáns (bár meglehetősen tömör) választ adni.

Az Álmoskönyv „íny” címszavánál ugyanis mindösszesen egyetlenegy szót találunk. Eszerint pedig ínnyel álmodni nem jelent mást, sem többet, sem kevesebbet, mint: „levél”.

Álom, melyben fog van, de kell hozzá íny is

Ráadásul még akkor sem jutunk sokkal többre, ha megnézzük a ugyane becses alkotásban a „fog” címszót. Ott sem fogunk találni a fogínnyel kapcsolatban álomfejtést.

Persze némi fantáziával találhatunk fogínnyel összefüggő álommagyarázatot is. Elvégre a foggal kapcsolatos álmok jelentős része olyan, amiben a fogat elveszítik: kiesik, elveszítjük, hiányoznak stb.

Márpedig a fog kiesése, leszámítva az első, tejfogaink elvesztését, igencsak szoros kapcsolatban áll fogínyünkkel, egészen pontosan annak állapotával. A fogas álommagyarázatok döntő többsége pedig ilyen. Így például: rothadt fog (gyulladt, vérző ínyünk állapota következtében), ami kihull: jó(t jelent). Vagy: fogaid, ha (gyulladt, vérző ínyed miatt) mind kifutnak: egészségesnek gonoszt, betegnek viszont egészséget jegyez.

Az 1756-os könyv az álombeli fogkiszedésről, azaz foghúzásról is tesz említést. Merthogy nincsen foghúzás vérző íny nélkül, ezt mindenki tudja, akinek húzták már ki életében (vagy álmában) a fogát. Ha ilyen, vérző ínnyel járó fogkiszedésről álmodunk, az egyébiránt annyit jelent: siralom.

Íny álomban, de állaté vagy emberé?

Érdekes módon napjaink álomfejtésében is lehet magyarázatot találni az olyan álmokra, melyekben szerepel az íny, de fog nem feltétlenül. Ezekben az esetekben a nagyobb kérdés inkább az: ember vagy állat ínye szerepel ama bizonyos álomban?

Ha állat ínye szerepel álomban, úgy, hogy ránk vicsorog, de csak az ínye látszik, a foga nem: bánt valami. Egészen pontosan az, hogy valaki, hozzád közelálló személyről megtudtad, hogy ellened áskálódik – természetes, hogy ez nem esik jól neked.

Ha álmodban egy ember fogatlan ínye jelenik meg, akkor az intrika hálói még csak éppen kezdenek fonódni köréd. Vélhetően attól tartasz, hogy partnered a hátad mögött ármánykodik ellened.

Ha pedig az álom a te saját ínyedet mutatja, arról árulkodik, hogy te magad kezdesz cselszövésbe egy ismerősöd ellen.

Álom íny

Ahhoz pedig, hogy ez az álom ne váljon valóra, ajánljuk a megfelelő karbantartást fogainkhoz.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →