Tyúkkal álmodni, mit jelent?

Tyúkkal álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

Rengeteg álmunkban szerepel valamiféle állat. Legyen bár leghűségesebb házikedvencünk, az állatok királya vagy éppenséggel valamiféle rajtunk tanyázó élősködő, mindegyik üzen valamit a tudattalanság alatt megjelenve. De vajon mi a helyzet, ha tyúkkal álmodunk?

Tyúkkal álmodni, a klasszikus álomfejtők nem sokat mondanak róla

Krúdy Gyula vagy az ő idejében élők vélhetően nem sokszor álmodhattak vele, mivel a mindentudó Álmoskönyv kevés szót ejt róla.

Elsősorban a tyúktojással („tyúkmony”) való álmodásról beszél pár szót. Ha azt álmodod, van tyúktojásod, azt jelenti, nyereséged is van, főleg, ha télen álmodsz róla. Nem meglepő módon, ha arról álmodunk, hogy egy tyúk tojásokat hoz, az apró gyermekek nevelésére utal. Ha tyúktojást eszünk álmunkban, valamilyen hír előszele, de jelenthet haragot is. És végül, ha a tyúkot utódaival látjuk, az bizony jó hír, mert nagy szerencse fogja érni az álmodót.

Más leírásokban találkozhatunk olyan furcsaságokkal, mint a kukorékoló tyúk: ez a lidércek egyik megjelenési formája.

A csillagok közül a Fiastyúk, csakúgy, mint a Göncölszekér, a jók közé tartozik.

Tyúkokról nagyrészt ennyit találhatunk, ha fellapozzuk ezt a mindentudó álommagyarázó kézikönyvet.

Tyúkkal álmodni, a tyúk és családtagjai

A tyúk ugyebár egyik legelterjedtebb háziszárnyasunk nőstény alakja. Férfipárja a kakas, gyermekei a csirkék. Az Álmoskönyv természetesen mindegyiknek szentel egy-egy külön részt.

De hiába rokonok ők, valójában nagyon nem mindegy, melyik szerepel az álmunkban.

Tyúkkal álmodni mit jelent?

Tyúkkal álmodni mit jelent?

Tyúkkal álmodni, mit szimbolizál?

Ez a nőnemű háziszárnyas ugyanis egy borzasztó fontos őskép: nem mást testesít meg, mint magát az anyai természetet. Ebben a minőségében ő általánosabban a gyengéket védelmező szeretet jelképe is.

Tyúkkal álmodni, a mélylélektani álomszimbolika szerint

A mai közép-európai köznyelvekben mindmáig élő, gyakori szófordulat a „buta tyúk” kifejezés. Érdekes módon a pszichoanalítikusok ennek mentén kezelik a tyúkot tartalmazó álmok jelentését. Ők ezt gondolják róla: „kifelé forduló, szellemiekben szegény kollektivitás. Az állatokat gyakran fogja el kisszerű, buta rémület, és ilyenkor a balga emberek vadul összevissza futkosó gondolataira emlékeztetnek… Így lepleződik le az álmodó által a köznapokban fontosnak tartott dolog a maga kellően kicsinyes és lármás mivoltában.” (Aeppli)”*

Tyúkkal álmodni, régi babonák, érdekességek

Manapság a legtöbbjüket már nem is igen tartjuk számon, de régente kapcsolódtak még a tyúkhoz egyéb legendák. Úgy tartották például: ha valakinek álmában kotlóstyúk jelenik meg, az előrevetíti annak halálát.

A tyúk sok esetben az esőt is megjósolta, így például, ha kapirgált vagy a porban fürödni látták.

A mesében pedig az aranytojást tojó tyúkkal találkozhatunk gyakran: ők a természetfeletti kincsek őrzőinek megtestesítői voltak a mondákban.

* Forrás: Biedermann, Hans: Szimbólumlexikon. Corvina, 1996., 398. o.

Tyúkkal álmodni mit jelent?

Tyúkkal álmodni mit jelent?

Álomszótár, álomfejtésÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.