Tigris álomfejtés, mit jelent?

Tigris álomfejtés – mit jelent, ha ilyen fenevaddal álmodunk? Álomfejtés az álomszótárban

Hazánkban nemigen találhatóak dzsungelhez hasonló állapotok, mégis, mindannyian láttunk már – ha máshol nem, állatkertben vagy a televízióban – tigrist életünkben.

A tigrist legtöbbször vérszomjas fenevadként ábrázolják a kalandfilmek – így hát, ha tigris bukkan fel álmunkban, valószínűleg ijesztő lehet sokunk számára. Vajon tényleg fenyegetést jelent a tigris az álomfejtés szerint? Nos, lássuk meg, mit mondanak erről a tapasztalt álomfejtők.

Tigris álomfejtés: az Álmoskönyv megfejtése

Krúdy Gyula álomfejtő kézikönyvében számos állat álombeli magyarázatát találhatjuk meg. Így például mi is meséltünk már arról, hogy mit jelent oroszlánnal, medvével, vagy éppenséggel egy vad farkascsordával álmodni. Vajon mi lehet ezek után a megfejtése a tigrissel való álmodásnak?

Krúdy válasza egyszerű, rövid, ennél tömörebb már nem is lehetne. Ha álmunkban tigrist látunk, az nem jelent mást, mint: ellenséget. Se többet, se kevesebbet.

Tigris álomfejtés, mit jelent?

Tigris álomfejtés, mit jelent?

Tigris álomfejtés: egy különleges, tigrisnős álom az Álmoskönyvben

Ezen kívül az Álmoskönyv a tigris kapcsán egy részletesebb álommagyarázatban ejt még néhány szót.

Margit álma egy temetőben, sírok mentén kezdődik, ahol is egy megelevenedett holt nőt találnak. Ez a nő azzal dicsekszik, hogy ő a világ legerősebb hölgye, és még egy tigrist is megölt már. A tigrisnő az álmodó családjában nagy félelmet kelt, ám beférkőzik a házukba, sőt, Margittal akar együtt aludni. Az álom azzal végződik, hogy az álmodó telesírta a párnáját a tigrisnővel való együttalvás fenyegetése miatt.

Lássuk, hogyan magyarázza Krúdy a tigrisnő jelenlétét az álomban. Szerinte a tigrisnő ebben az esetben nagy valószínűséggel valamiféle, az ismeretlenségből előjövő férfiúnak a megtestesülése, akivel az álmodó fog találkozni.

Hogy Margit ezen álma után valóban megismerkedett-e egy férfival a tigrisnőnek köszönhetően – erről már nincsen szó a könyvben.

Tigris álomfejtés: az ösztön, dominancia, erő, agresszió és egyben fenségesség jelképe is

Napjaink tudományosabb, az emberi személyiség mély bugyrait feltáró álomfejtése számára a tigrist mint állatot többféle tulajdonság szimbólumának tartják.

Az álomfejtések szerint a tigris megjelenése álmainkban a tudattalan, ösztönös viselkedéseink jelképe: aktív, impulzív személyiségre utalhat.

A tigris azonban, hasonlóan az oroszlánhoz, mutathatja a bennünk lakozó kifejezetten nőies vonásainkat is. Nem véletlen az a hétköznapokban gyakran használt kifejezés: „anyatigris”. Ez mutathatja például a bennünk rejtező, gyermekeiért mindent feláldozó, őket akár az élete árán is megvédő anyai ösztöneinket is. Ugyancsak a nősténytigris vonásaihoz hasonlóan a szenvedélyes női oldalunkat is megismertetheti velünk, aki képes önállóan kiállni az érdekeiért.

Tigris álomfejtés, mit jelent?

Tigris álomfejtés, mit jelent? Az ösztön, dominancia, erő jelképe is lehet.

A tigrist értelmezik továbbá az álomfejtők a harciasság, agresszió megtestesítőjeként álmainkban: kiszámíthatatlansága teszi igazán veszélyessé a küzdelemben.

És végül, a tigris álomban egyfajta méltóságteljes, fenséges személyiséget is jelképezhet. Ereje nyugodtságában, önmagában való hitében rejlik, ezáltal képes mások felett jó vezetőként uralkodni.

További álommagyarázatok az álomszótárban.


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.