Nyúllal álmodni mit jelent?

Nyúllal álmodni, mit jelent? Álomfejtés, álomszótár

„Nyuszi ül a fűben, ülve szundikálva…” – bizonyára mindenki ismeri ezt a népszerű gyermekdalt.

A nyúl az egyik legnépszerűbb, legkedveltebb háziállat, és ráadásul még a húsvét ünnepe is szorosan kapcsolódik hozzá.

De mit jelenthet az, ha valakinek az álmában jelenik meg ez a kedves kis tapsifüles állatka?

Nyúllal álmodni félelmet jelez?

Nézzük mindenekelőtt, mit mond a mi örök tanácsadónk, minden álom ismerője, Krúdy Gyula.

Hát érdekes módon, nyúllal álmodni rendszerint félelemre utal. Ez talán kapcsolatban állhat a gyakran használt „gyáva nyúl” kifejezéssel: talán a nyuszi félős állat voltára hívja fel a figyelmet.

És még jobban nőhet a csodálkozásunk: szinte csak negatívumokat találunk, kivéve talán azt, hogy a házinyúl takarékosságra utal. De még itt is kiegészíti álomfejtőnk, hogy akár tűzvészt is jelenthet az álomban megjelenő nyúl…

Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha nagyon keresünk valami kellemes jelentést a nyúllal álmodásban, akkor csak akad azért valami. Jelenthet például szerencsét – de nem a nyuszinak. Ugyanis akkor remélhetjük ezt, ha álmunkban lelőjük szegény tapsifülest. A zsákba álmodott nyúl is csak a szerelmeseknek lehet jó, másokra ellenben inkább törvényszék vár…

A kisnyúl vagyis „nyúlfiók” az álomban szaporodást jósolja. A terhes asszonyok viszont inkább imádkozzanak, hogy alvás során ne lássanak nyulat, ugyanis igen nagy veszedelembe kerülhetnek! Ha pedig jóban akarunk maradni kedves barátainkkal, akkor is kerüljük a nyúllal való álmodást, legalábbis a nyuszi megevéséről valót.

A nyúl, mint tudjuk, egy igencsak sebesen futó négylábú. Nem csoda hát, hogy nem érdemes versenyezni vele – még álmunkban sem, főleg, ha inkább kerülnénk a nagy megpróbáltatásokat. A nyuszi ürüléke álmunkban pedig a méretében számít: minél kisebb, annál kevesebb szerencsét ígér.

Nyúllal álmodni mit jelent?

Nyúllal álmodni mit jelent?

Nyúllal álmodni, mit jelent a pszichoanalitikusok szerint?

A lélekbúvárok nem tulajdonítanak különösebb fontosságot a nyúl híres gyorsaságának. Sőt, a gyakran emlegetett „gyáva nyúl” sem említésre érdemes tulajdonsága a szemükben.

Ők a nyúlban elsősorban a szaporaságot látják, amennyiben mi, emberek álmodunk róla. A nyuszi is egyik szimbóluma a Freud-féle tüzes, ám elfojtott szexualitásnak és az állati termékenységnek, csakúgy, mint annyi más állat.

Ha tehát egy modern, mai szemléletű álomfejtőt kérdezel, hogy mit jelenthet, ha nyúllal álmodtál, valószínűleg elfojtott szexuális vágyként fogja magyarázni. És ez talán nem is csoda. Mai világunkban ugyanis már a gondolkodásunk fontos része a nemi kapcsolat. Jól tudjuk: ha nincs megfelelően kielégítve, az gondot okozhat. Gyakran tehát úgy tör fel a vágy tudatunk mélyéről, hogy álmainkban valamilyen ősi állati szimbólumokkal üzen. Ennek egyik megjelenési formája pedig a szapora nyuszi. Ha tehát te is álmodtál már tapsifülessel, ezen az úton is megpróbálhatod megfejteni, mivel tehetnéd jobbá az életedet.

Nyúllal álmodni mit jelent?

Álomszótár, álomfejtésÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.