Mit üzennek álmaink?

Mit üzennek álmaink?

Mit üzennek álmaink? 

Mit üzennek álmaink?
Mit üzennek álmaink?

Az álmodó ember mindig is tudni szerette volna, van-e, és ha igen, mi lehet jelentése annak, ami az éjszaka folyamán megjelent előtte. Ugyan rengeteg megoldás született már régen is, napjainkban pedig különösen, az álmok üzenetének megfejtésére. Mégis, mindmáig egyfajta misztikum, rejtély övezi, mert nincsen rá egyetlenegy, igazán tökéletes magyarázat. Hogyan is van ez tulajdonképpen?

 

 

 

 

 

Alvás, álom, álmodás

Ahhoz, hogy napközben megfelelően működjünk, azaz éljük a mindennapi életünket, gondolkodjunk, dolgozzunk, gyermeket neveljünk, vezessük a háztartást, vagy akár csak tartalmasan pihenjünk, szükségünk van egy olyan időszakra, amikor kikapcsolhatjuk testünket-lelkünket, és mintegy újra feltöltsük energiával. Ezt a periódust hívjuk alvásnak. Az, hogy kinek mennyi idő szükséges ahhoz, hogy ez alatt kipihenje magát, változó. Ez persze attól függ, mennyire „mély” ez az alvás, vagy például, hogy a nap melyik szakában történik meg. Általánosságban az az elterjedt nézet, hogy a legpihentetőbben éjfél és az első hajnali órák között lehet aludni. De hosszan lehetne még sorolni, mi befolyásolja az alvás minőségét, az este elfogyasztott étel időpontjától az alvás alatti testtartáson át, igazából rengeteg minden van, amire érdemes odafigyelni, ha valakinek gondjai lennének vele.

Miért álmodunk?
Mit üzennek álmaink?

A lényeg jelen esetben viszont az, hogy az alvás ideje alatt szokott bekövetkezni a szó szoros értelmében vett álom (azaz nem a második, éppen ebből származó jelentésében, ami a napközben felmerülő tudatos vágyak megjelenése). Mondják, hogy kivétel nélkül mindenki álmodik, csak vannak olyan szerencsések(?), akik emlékeznek rá, vannak, akik nem. Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy álmodott valamit, és közvetlenül utána még szóról-szóra el tudta volna mondani, pontosan mi minden történt benne, majd mikor felkelés után szerette volna elújságolni másnak, milyen izgalmas álomban volt része, egyszerre szinte minden elröppent. Az éjszaka teljesen logikusnak tűnő történések hirtelen semmibe vesztek. Szinte csak az érzés, a benyomás, hangulat maradt meg, amit viszont lehetetlen szavakkal kellőképpen visszaadni. Huss, elröppent…

…Persze van az az álom, amit jobb is, ha elfelejtünk. Ugyanis nemcsak kellemes vagy akár valamilyen semleges történet lehet. Van, hogy éppen ellenkezőleg, valami tragikus, fájdalmas vagy éppen félelmetes történik álmunkban. Ezeket hívjuk rémálmoknak. Mint minden álom esetében, a rémálom oka, kiváltója is vélhetően valami velünk kapcsolatos élmény lehet, sőt az is előfordulhat, hogy valami testi-lelki problémára hívja fel a figyelmünket. Mert mégiscsak igaz, hogy minden álom üzen valamit. De hogyan is van ez tulajdonképpen? A folytatásban megtudhatjuk…

 
 

About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →