Mit jelent az álom üvegszilánkról?

Mit jelent az álom üvegszilánkról, egy icipici üvegdarabról?

Az üveg, ez az átlátszó anyag, amit oly sok mindenre fel lehet használni, sajnos törékeny. Azaz, legyen szó bármilyen tárgyról, ami üvegből készült, egyúttal össze is tud törni. Ilyenkor az üveg apró darabokra, szilánkokra, vagyis üvegszilánkokra törhet.

Mint minden másról, természetesen üvegről is tudunk álmodni. És ebből bizony az következik, hogy létezik álom üvegszilánkról, azaz üvegszemcsék apró, törött darabjairól is.Álom üvegszilánkról: jelentése megértéséhez kétféle úton is elindulhatunk

Ráadásul ez az álom üvegszilánkokról még összetettebb jelentésű is lehet, mint ha csak úgy, üvegről álmodnánk. Ennek oka az, hogy rögvest kétféle olyan attribútummal is rendelkezik, melyet az álmok jelentése során vizsgálni tudunk. Az egyik a tárgy vagy anyag, azaz az üveg, a másik pedig a törés ténye vagy eredménye, azaz az üvegszilánk.

Vagyis egy álom üvegszilánkról értelmezhető egyrészről az üveg jelentésének vizsgálatából, másrészt pedig a törés tényének vagy aktusának jelentésének felfejtéséből.

Vagy netán e kétféle aspektus egymással való kölcsönhatásából… Talán nem is gondoltuk volna, de ennyire izgalmas lehet annak utánajárni, hogy egy álom üvegszilánkkal milyen jelentésrétegeket hordozhat magában…

Lássuk most, mit mondanak minderről a régi idők és napjaink álomfejtői.

Álom üvegszilánk

Álomban üvegszilánkot látunk, mit jelent?
Álomban üvegszilánk, vagyis kis üvegdarabról az Álmoskönyvben

Mindenekelőtt vegyük elő az Álmoskönyvet, és nézzük meg, ír-e olyanról, hogy létezik-e álom üvegszilánkról – és ha igen, mit jelenthet vajon.

Nos, igen, találunk ilyesmit benne – ha nem is valami sokat. Mindössze az üvegcserép címszó foglalkozik üvegszilánkkal. Egy álom üvegszilánkkal ez alapján azt jelenti: múló öröm.

Emellett még mindenféle üvegből készült tárgyat tartalmazó álmoknak bőven megtaláljuk a magyarázatait. Ám más egyéb, kifejezetten apró üvegdarabbal kapcsolatos álomról és annak jelentéséről nem tesz említést Krúdy.

Álom üvegszilánkról

Álom a törött ablaküveggel, mit jelent?
Álom üvegszilánkról, vagyis törött üvegről az Álmoskönyvben

Hogy megtudjuk, mi mindent jelenthet még egy álom üvegszilánkkal az Álmoskönyv szerint, vizsgáljuk meg a törött üvegről szóló álmokat.

Álomban ablakot törötten – és egyúttal üvegszilánkot – látni, arra int, hogy halaszd el utazásodat.

Álomban törött pohár, mely üvegszilánkokra törik – ismerősünk halálát jelenti.

Összegezve az Álmoskönyv szerint az álom üvegszilánkról nem a legszerencsésebb jegyeket hordozza…

Álom üvegszilánkról

Álom törött pohárral mit jelent?

Álom üvegszilánkról: vagyis érzéseink szilánkokra törnek

A modern álomfejtők szerint határozottan előfordulhat napjainkban álom üvegszilánkról, ami azt jelenti, érdemes megvizsgálni, milyen jelentést hordoznak az ilyen álmok. Ám úgy látszik, a törés, egy tárgy darabokra esése, sem régen, se ma nem fogható fel pozitív jelként, álomban sem.

Napjaink álomértelmezése szerint az álom üvegszilánkokról sérült érzelmeket: szerelemi csalódást, illúziók elvesztését jelképezi. Már csak az a kérdés, hogy az álmodó a szenvedő alany, vagy ő okozza másnak az érzelmek üvegszilánkká rombolását. Ehhez azonban ismerni kell a konkrét álmot és az álmodó személyét is.További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.