Kakukk jelentése álmunkban

Kakukk jelentése álmunkban

A kakukk szerepe, ha megjelenik álmainkban

Madarak ébrednek, hamarosan zeng
az erdő, fülemüle bánatosan szól,
kakukk veri fel az ősi csendet,
s egy kacagó gerle válaszol rá valahol.

(Péteriné J. Erzsébet: Álom az álomban*)

Valami elképesztő, mennyi mindenfélével vagyunk képesek éjszaka álmodni. Álmodhatunk való és a valóságon túli/mesebeli, valamint élő és élettelen dolgokról egyaránt. Álmok lehetnek emberekről és álmodhatunk állatokról. Álmodhatunk emlősökről és álmodhatunk madarakról is. És, álmodjunk bármiről is, mindennek megvan a maga egyedi, különleges jelentése.

Itt van például a kakukk. A kakukk, egy élőlény, egy állat, azon belül is egy madár – talán nem is a legkülönlegesebbek egyike. Vajon mit jelenthet számunkra, ha éppen a kakukk bukkan fel az álmunkban?

Kakukk jelentése álmunkban
Kakukk jelentése álmunkban

A kakukk jelentése álmunkban Krúdy Gyula szerint

Mivel a kakukk nem különösebben különleges, de nem is egy széles körben elterjedt madár, hol találhatunk álombeli jelentésére?

A helyes válasz természetesen most is a leginkább kézenfekvő: keressük a kakukk álombeli megfejtését Krúdy Gyula: Álmoskönyv című művében.

Szerencsére klasszikus álomfejtőnk a kakukk esetében sem hagy minket cserben. Nézzük, mit ír az Álmoskönyv a kakukk jelentéséről álmunkban.

A kakukk az ő meglátása szerint, hasonlóan a békához, kicsit időjósló szerepet tölt be álmunkban. Ha ugyanis kakukkot látunk álmunkban, elsődleges jelentésében szép időt hozhat nekünk, miután felébredtünk.

De még az is előfordulhat, hogy álmunkban nem látjuk a kakukkot, hanem csak halljuk. Krúdy ugyanis külön kitér arra az esetre, amikor pusztán kakukkszóval álmodunk.

Sajnos ez már nem olyan kellemes jelentést hordoz az álmunkban, mint a kakukk teljes valójában. Kakukkszóval álmodni ugyanis vészterhes hírt hozhat nekünk: egy közeli ismerősünk hirtelen halálát…

A kakukk jelentése álmunkban mint a halál előjele

Az, hogy a kakukk ismerősünk halálát jósolja álmunkban, nem teljesen véletlen. A kakukk ugyanis azon állatok közé sorolható, amelyek a régi népi hitvilág szerint a halál előjeleként* vannak számon tartva.

Úgy tartják ugyanis – sok helyen talán még napjainkban is – hogy a kakukk képes megjósolni számunkra, hogy mennyi ideig élhetünk. Ehhez nem kell mást tennünk, mint meghallani az év első kakukkszóját. Ha figyelmesen megszámoljuk a kakukkolások számát, akkor az megadja, hány évig élvezhetjük még földi létünk gyümölcseit.

Ha pedig a kakukk a falunkba téved, akkor az bizony halált jelent. Így hát könnyen megláthatjuk az összefüggést az álombeli kakukk, és annak jelentése, az ismerős halála között.

A kakukk jelentése álmunkban mint az óra ütése

Napjaink álomfejtése a kakukkot inkább más oldaláról magyarázza, ha megjelenik álmunkban. Ez pedig nem más, mint az, hogy az idő múlására figyelmeztet bennünket. Ennek is meglehet a maga oka – figyelembe véve a kakukkos órát mint időmérő szerkezetet.

Kakukk jelentése álmunkban
Kakukk jelentése álmunkban

* Utolsó megtekintés: 2021-01-12

További álommagyarázatok az álomszótárban. Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →