Vitatkozni álomban mit jelent?

Vitatkozni álomban mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

Azt mondják – elsősorban persze főleg a férfiak – hogy vitatkozni női szokás. Az asszonyok nyelve jól fel van vágva, ezért hát előszeretettel perlekednek, veszekednek, vitatkoznak – az életben.
De mi a helyzet álmainkkal? Vitatkozni álomban szoktunk-e, és ha igen, akkor férfiak vagy nők vitatkoznak álomban – vagy fordítva, férfi vagy nő szokott álmodni vitatkozásról?

…Számtalan megválaszolatlan, megválaszolhatatlan kérdés, melyre nem is igazán lehet értékelhető válaszokat találni. Ehelyett inkább próbáljuk meg azt megfejteni, hogy vajon mit jelenthet vitatkozni álomban.
Vitatkozni álomunkban, vagy veszekedni álomban?

A vitatkozás a veszekedés egy szinonimája, azaz a vitatkozás egy rokon értelmű szó a veszekedésre. Ám a kettő valójában nem teljesen egyforma. Veszekedni nagyobb hőfokkal szoktak az emberek, míg vitatkozni úgy is lehet, hogy nem haragszunk a másikra. Ha megnézzük egy érzelmi skálán, akkor valahogy így helyezkedik el a vitatkozás és a veszekedés:

 • alkudozás,
 • szóváltás,
 • vitatkozás,
 • összeszólalkozás,
 • összetűzés,
 • veszekedés,
 • civakodás,
 • viszálykodás.

Vitatkozni álomban tehát egy sokkal nyugodtabb állapotot mutat, mint veszekedni álomban. Azt már nagyrészt kiveséztük, mit is jelent a veszekedés álomban; most próbáljunk meg annak utánajárni, mit jelenthet vitatkozni álomban.

Vitatkozni álomban mit jelent?

Vitatkozni álomban mit jelent?

Vitatkozás álomban: a Krúdy-féle Álmoskönyv variációja vitatkozásra

Létezik egy tulajdonképpen teljesen elfogadott, „kulturált” módja a vitatkozásnak: az úgynevezett „árvita”, vagyis alkudozás. Az Álmoskönyv magyarázata szerint ilyenféleképpen vitatkozni álomban – meglepő módon veszekedést jelent, illetve nagy hasznot is hozhat. Ha úgy szeretnénk vitatkozni álomban, hogy engedünk az árvitából, akkor az Álmoskönyv azt mondja, azt jelenti, az álmodónak kára lesz.
Hogy mit jelent vitatkozni álomban, attól függ, kivel vitatkozol

Azután még attól is függ, mit jelent vitatkozni álomban, hogy ki a vitapartnerünk. Az Álmoskönyv háromféle lehetséges vitapartnert mutat be, melynek álombeli magyarázatát adja:

 • vitatkozni álomban gyermekkel, jelentése bánat;
 • vitatkozás álomban parasztokkal, jelentése nagy uraság;
 • vitatkozni álomban őrséggel, jelentése múló kellemetlenség.

Vajon ezek a különféle vitatkozással kapcsolatos álommagyarázatok a napjaink emberének is választ adnak arra, hogy mit jelent vitatkozni álomban? Valószínűleg korántsem, így érdemes utánajárni, mit mondanak a modern álomfejtők: mit jelent vitatkozni álomban?

Vitatkozni álomban mit jelent?

Vitatkozás álomban mit jelent?

Vitatkozás álomban a modern álomfejtés szerint

Napjainkban talán még a régi időknél is gyakrabban álmodhatunk olyanról, hogy valakivel vitatkozunk. A mindennapi életünkben, akár magánéletünkről, akár munkahelyi létünkről van szó, sajnos gyakorta keveredhetünk vitába, szóváltásba.

Az álmaink pedig az ébrenlétben megélt élményeket, tapasztalatokat képezik le, értelmezik azokat. Ám egyúttal abban is segítenek, hogy levezessük az ezekkel kapcsolatos indulatainkat, a stresszt, amit a vitatkozás okozott nekünk. Azt mondhatjuk tehát, hogy vitatkozni álomban – tulajdonképpen jó hatással van ránk. Ezzel is segítjük feldolgozni a vitás kérdést, és akár kompromisszumos megoldást is találhatunk a vita tárgyára.
További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.