Pillangóval álmodni mit jelent?

Pillangóval álmodni mást jelent-e, mint lepkével álmodni?

Te volnál Ama

Pillangó? s én: Csuang-ce?
Álmodnánk egymást?

(Macuo Basó: Te volnál… *, ford: Fodor Ákos)

A pillangót vagy lepkét szinte mindenki szereti, hiszen egy kecses, kellemes megjelenésű kis rovar. A pillangóval vagy lepkével a mesékben is találkozhatunk, amolyan rútkiskacsa-módon: a csúf hernyóból gyönyörűszép pillangó lesz.

Pillangóval vagy lepkével tehát könnyen előfordulhat, hogy álmodni is szoktunk. Már csak az a kérdés, hogy mit lehet a pillangós álmok jelentése – illetve számít-e az álomfejtésnél, hogy pillangó vagy lepke?

Utóbbira már most eláruljuk, hogy részben igen: előfordulhat, hogy mást jelent pillangóval álmodni és mást lepkével álmodni. De mindent megtudunk, ha megnézzük részletesen, mit mondanak az álomfejtők: mit jelent pillangóval álmodni?

Pillangóval álmodni Krúdy szerint nem lehet…

…na jó, ez így ebben a formában nem igaz. Hiszen tudjuk jól: ami álom az Álmoskönyvben nem szerepel, az nem is létezik – márpedig pillangóval álmodni igenis szoktunk.

De mit tehetünk, ha nem találunk „pillangó” címszót az Álmoskönyv lapjain?

…Természetesen azt, hogy megkeressük a „lepke” címszót. És lám, lepkével álmodni már ezek szerint lehet, az Álmoskönyv szerint is.

Vagyis akkor úgy néz ki, levonhatjuk a következtetést, miszerint pillangóval álmodni vagy lepkével álmodni gyakorlatilag ugyanazt jelenti. Legalábbis Krúdy szerint.

Pillangóval álmodni mit jelent?

Pillangóval álmodás mit jelent?

Mit jelent pillangóval álmodás, azaz mi a lepkés álmok jelentése?

Nos, azt sem állíthatjuk éppenséggel, hogy olyan sok mindent megtudhatnánk a lepkés vagy pillangós álmok jelentéséről. A lepke címszó ugyanis nemigen van túl bő lére eresztve. Konkrétan kétféle álomfejtést ad nekünk az Álmoskönyv:

  1. Pillangóval álmodni úgy általában

Ha nincs részletes információnk arról, hogyan, miként látjuk a pillangót álmunkban, akkor úgy általában a lepke álombeli jelentése: szép idő.

  1. Pillangóval álmodni egy kissé különös formában

…Radics Mária szerint a pillangós álmok jelentése leánynak elcsábítást ígér – már amennyiben a következőképpen álmodik pillangóról: álmában lepkeháton utazik.

No de mi a helyzet napjaink pillangós vagy lepkés álmaival? Mást jelent-e pillangóval álmodni, és mást jelent-e lepkével álmodni?

A válasz: lehet ugyanaz és lehet eltérő a pillangós vagy lepkés álmok álomfejtése.

Pillangóval álmodni mit jelent?

Pillangóval álmodás mit jelent?

Pillangóval vagy lepkével álmodni, amikor ugyanazt jelentik

Az egyik vonal szerint a pillangós vagy lepkés álmok jelentése egyaránt lehet a lélek kifejeződése, ami még a helyét keresi. Lepkével vagy pillangóval álmodni azt mutatja, hogy az álmodó egy érzékeny lélek, aki a szépet keresi.

Lepkével vagy pillangóval álmodni, amikor mást jelentenek

A másik vonal úgy tartja, hogy pillangóval álmodás azt jelenti, hogy nem törődünk a jövőnkkel. Lepkeként viszont a pillangós álmok jelentése könnyedségünket, vidámságunkat és tervszerűtlenségünket mutatja. És bár ezek hasonlítanak, de utóbbi jelentése pozitívabb kicsengésű.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok. Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.