Őzzel álmodni, mit jelent?

Őzzel álmodni, mit jelent? Álomfejtés, álomszótár

Őzgidácska, sete-suta,
rátévedt az országútra,
megbotlott egy kidőlt fába,
eltörött a gida lába.

(Fazekas Anna: Öreg néne őzikéje*)

Azt már tudhatjuk, hogy a szarvas álombeli jelentésének két fő attribútuma a szelídség és a maszkulinitás. De vajon mit üzenhet nekünk hasonló, ámde még ártalmatlanabb szarvasféle társa, az őz?

Őzzel álmodni – Krúdy Gyula keveset szól róla

Nekünk, magyaroknak az őz egy különlegesen kedves állatka. Elvégre talán még a mai kisgyermekek is mind ismerik Fazekas Anna verses meséjét az öreg anyókáról, aki az őzikék megsegítője.

Ám ennek ellenére furcsa módon az Álmoskönyv nem sokat ír az őzikéről. Ugyan szentel neki külön címszót, de mindössze négy szóval magyarázza. Eszerint, ha bármilyen módon megjelenik egy (vagy több) őz álmunkban, az számunkra valaki megkövetését jelenti.

Őzzel álmodni, mit jelent?

Őzzel álmodni, mit jelent?

Ha azonban nem adjuk fel, és tovább kutakodunk, még valamit megtudhatunk Krúdytól az őzzel való álmodás kapcsán. Mégpedig a gödörrel álmodásnál, amikor is az ezzel kapcsolatos különös álmok között ejt szót az őzről. Itt arról mesél, mit jelent az, ha az gödörben levő őzzel álmodunk. Egészen pontosan: mély gödör fenekén sínylődik, emberi hangon szólít meg, ráadásul szeme leánykönnyektől párás. Nem árt tudni mit jelent, amennyiben netalán, valamilyen okból kifolyólag valakinek az őz ebben a formában jelenik meg álmában. Sokan bizony nem is gondolnák: azt jelenti, hogy házasságod nem lesz éppen a legboldogabb életed során.

Őzzel álmodni – mit jelenthet, ha felbukkan alvás közben?

Ez persze korántsem jelenti azt, hogy ne álmodhatnának az emberek gyakorta őzről. Sőt, azt sem, hogy ha igen, akkor nem lehet tudni, hogy az vajon mit üzenhet nekünk. Nézzük meg, miről mesél nekünk az őzike álmunkban, ha megjelenik szemünk előtt!

Az őz a mai szimbolikában háromféle tulajdonságot is megtestesít:

  • a szabadságot,
  • a védtelenséget,
  • az elesettséget.

Előfordulhat, hogy álmunkban mindezt egyszerre, párhuzamosan jelképezi. De az is lehet, hogy a három közül csak az egyik tulajdonságára szeretne rámutatni álmodójának.

Megtörténhet például, hogy a való életben olyan helyzetbe kerültél, ami kellemetlen számodra. Mit üzenhet neked ilyenkor az őz álmodban?

Nagy valószínűséggel úgy érzed, környezeted és ez a szituáció túlzottan nagy elvárásokat támaszt veled szemben. Ez pedig könnyen okozhat neked feszültséget. Ebben az esetben ez a feszültség ölt alakot álmodban, az őz formájában.

Ez a lelkiállapotod arra utal, szeretnél szabadulni ebből a helyzetből, zavarnak az álmaid elérését akadályozó kötelékek. Tehát az őz azt súgja neked álmodban: vágd el a húsodba vágó kötelékeket, és ne hagyd, hogy korlátozzanak természetes szabadságodban! Kövesd vágyaidat, és váltsd inkább azokat valóra!

* Utolsó megtekintés: 2020-06-09

Őzzel álmodni, mit jelent?

Őzzel álmodni, mit jelent?

Álomfejtés, álomszótárÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.