Jóslás álomban mit jelent?

Jóslás álomban mit jelent?

Jóslás álomban – vagy álom, ami jósol?

Az álombeli jóslás jelentésének megfejtéséhez először is tisztázni kell, hogy mit értünk azon, hogy egy álomban jóslás szerepel. Ha jobban belegondolunk, ez így önmagában meglehetősen kétértelműen hangzik.

Jóslás álomban ugyanis kétféleképpen történhet meg:

  • egyrészt, ha azt álmodjuk, hogy valaki jósol (valamit valakinek);
  • vagy pedig álmodunk valamit, ami a jövőben bekövetkezik: vagyis az álom jósol meg nekünk valamit a valódi életünkből.

Nagyon érdekes, hogy igazából csak a mai ember értelmezi kétféleképpen a jóslás megjelenését álomban. Viszont azzal nem igazán foglalkozik, hogy mit jelenthet az, amikor álomban a jóslás tevékenysége jelenik meg.

Jóslás álomban: a régebbi időkben tudtak rá álommagyarázatot adni

Természetesen Krúdy Gyula biztos, hogy tisztában volt azzal, hogy álmaink jósló érvényűek, azaz álmodhatunk olyat, ami a jövőben bekövetkezik. De arról sem feledkezett meg, hogy megfejtse annak jelentését, hogy mit üzen az, ha egy álomban jóslást látunk. Az Álmoskönyv ugyanis, mint annyi minden másról, erről is ejt néhány szót.

A legrégebbi álmoskönyv szerint álomban jövendőt mondani, azaz jósolni: titkot és idegen gondot jósol az álmodónak.

A továbbiakban konkrét szócikk már nem foglalkozik az álombeli jóslással, ám ha ügyesen keresünk, találhatunk még az Álmoskönyvben erről információt.

Jóslás álomban mit jelent?
Jóslás álomban mit jelent?

Jóslás megjelenése konkrét személyek egyedi álmaiban

Ehhez nem kell mást tennünk, mint megnézni, milyen magyarázatokat ad a hozzá forduló emberek egyes álmaira.

Így például, Ilonka álmában valaki azt jósolta, hogy meg fog halni. Persze egyebek is történtek az álmában, ám Krúdy magyarázatában elmondja, mit jelent az álomban a jóslás útján történő meghalás. Meglepő módon igazán kellemeset, nevezetesen egy új szerelem bekövetkezését jósolja Ilonkának.

Ezzel szemben nézzük B. Baba álmát, kinek maga Ámor jelent meg álmában, akiről mindenki azt mondta: jósolni fog. Mit mond erről Krúdy? Érdekes módon azt, hogy a jóslás ebben az álomban szerelem miatti szomorúságot fog hozni.

Ebből is látszik, mennyire függ egy álom jelentésének megfejtése attól, ki álmodja, és pontosan mit álmodik.

Jóslás álomban mit jelent?
Jóslás álomban mit jelent?

A jóslás szerepe napjaink álomképeiben

Manapság viszont láthatóan senki sem tudja elképzelni, hogy létezhet olyan álom, amiben valaki jóslást lát. Vagy ha igen, akkor is inkább az álmok jóslási képességeivel vannak inkább elfoglalva.

Mert hát mi más érdekelhetné az embereket az álmok megfejtésében, mint az, hogy mit jósolnak neki álmai az ébrenlét jövőjére? Elvégre azzal természetesen mindenki tisztában van, hogy könnyedén előfordulhat, hogy egy álom felér egy jóslással. A kérdés igazából elsősorban az, mi a tudományos oka ennek: hogyan képes az agyunk álom közben információt adni a jövőnkről?

De valójában az mindennél lényegesebb, hogy hogyan tudjuk az álomjóslatot megfelelően megfejteni, és így megtudni, mit jósol nekünk a jövőről.

Jóslás álomban mit jelent?
Jóslás álomban mit jelent?


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →