Démonnal álmodni mit jelent?

Démonnal álmodni, avagy a bennünk rejlő démonokkal küzdeni

Mit jelent vajon a “démon” szó?

A magyar értelmező szótár* szerint háromféle jelentése is van a démonnak:

  1. mitológiai értelemben az ember körül élő rossz, gonosz, ártó szellem
  2. átvitt értelemben, választékosan: az emberben élő azon szellem, ami őt rosszra ösztönzi
  3. átvitt értelemben, bizalmasan: érzékien csábító erejű, a férfiakra rossz hatású, romboló nőszemély

Összességében tehát elmondható, hogy a démon – bármelyik jelentésében – valamiféle földöntúli (vagy ilyen képességekkel rendelkező) lény, akivel érdemes vigyázni. Nos, ezek után adódik a meglehetősen izgalmas kérdés: vajon mit jelenthet démonnal álmodni?

Démonnal álmodni az Álmoskönyv szerint…

…nem szoktak az emberek. Legalábbis Krúdy Gyula: Álmoskönyv című könyvében nem találkozunk a démon címszóval. Ellenben szellemekkel, kísértetekkel és egyéb földöntúli szörnyekkel igen. Lássuk, a könyv értelmezése szerint mit jelenthet az ilyen démonokkal álmodni.

A démonok, érdekes módon, megjelenhetnek álmainkban például úgy, hogy az ábécé különböző betűinek alakját veszik fel. Ha így álmodunk démonokkal, azt jelenti, hogy fiatalkorban szerelmi félelem veszélye fenyeget minket.

Démonnal álmodni mit jelent?

Démonnal álmodni mit jelent?

Démonnal álmodni: fura démonos álmok az Álmoskönyvben

Ha álmunkban szörnyekkel, démonokkal birkózunk, amelyektől ráadásul még undorodunk is, az a beteg álmodók számára valami gonosz üzenetet hozhat. Megjelenhet álmunkban a démon úgy is, hogy nem teljes egészében, hanem csak a karja látható. Ha ez a démoni kar éppen arra készül, hogy el is kapjon minket, akkor ez az álom saját félelmünkről árulkodik. Azt mutatja, valami rejtett titkunk van, és attól félünk, hogy valaki felfedezi.

És végül egy idilli, édenkerti álom, mely később borzalommá válik. Ha valaki álmában édeni, szépséges kertben jár, ami egyszer csak elsötétül, és démonok, szörnyek lepik el, boldogtalanságát mutatja. Ezt a boldogtalanságunkat a külvilág előtt titkoltuk, sőt, talán magunknak sem mertük beismerni – ám az álombeli démonok leleplezik.

Démonnal álmodni mit jelent?

Démonnal álmodni mit jelent?

A mitikus, nőies démonnal álmodni napjainkban

Természetesen manapság is álmodhatunk démonnal. Akár földöntúli, szörnyszerű, gonosz-szellem démonnal, akár boszorkányos, halálos csábítást hozó, női démon-ördögökkel.

És hogy mit jelent napjainkban démonnal álmodni? Érdekes módon nem feltétlenül ijesztőek ezek a démonos álmok, és többnyire nem is tartoznak a klasszikus rémálmok közé. Legtöbben már legalább egyszer túlestünk ezen a megrázkódtatáson, hogy mindenféle démoni szörnyek jelentek meg álmunkban. Ennek ellenére sokszor mégsem úgy emlékszünk erre vissza, hogy életünk legszörnyűbb álma lett volna. Kivéve talán a kisgyermekeket: ők gyakran álmodnak szörnyekkel, démonnal, szellemekkel, és könnyen meg is ijednek tőle.

Ha viszont felnőttek álmában szerepel a démon, az legtöbbször elsősorban az álmodó lelkébe enged bepillantást. A különböző démonok személyiségünk különböző tulajdonságait testesítik meg. Segítségükkel tehát jobban megismerhetjük, és ezáltal könnyebben el is fogadhatjuk magunkat olyannak, amilyenek valójában vagyunk.

Démonnal álmodni mit jelent?

Démonnal álmodni mit jelent?

* Utolsó megtekintés: 2021-05-03


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.