Delfinnel álmodni, mit jelent?

Delfinnel álmodni, mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

Ha létezhet egyetlen igazán tökéletes, boldog és harmonikus álom – az sokunk számára játszadozó delfinek látványa lenne a lágyan hullámzó tengerben.

A delfin ugyanis azok közé az állatok közé tartozik, melyet igazából csak szeretni lehet. Vidám, kedves fejük, jellegzetes orrukkal, nem kelthet félelmet vagy irtózatot senkiben. Az ember azt gondolná, belőlük aztán tényleg hiányzik bármiféle agresszió. Pedig hát valójában ők is ragadozók, és néha egymásra is megharagszanak. Ám igazából mi, emberek sokkal nagyobb veszélyt jelentünk rájuk, mint ők ránk.

Mit üzenhetnek hát ezek a bájos vízi élőlények, ha álmunkban látjuk őket?

Delfinnel álmodni, mit jelent?

Delfinnel álmodni, mit jelent?

 

Delfinnel álmodni, Krúdy Gyula álmodott-e vele valaha?

A legnagyobb magyar álomgyűjtemény, az Álmoskönyv gyakorlatilag minden élő és élettelen dolgot tartalmaz, amiről az ember valaha álmodhat. Olvashatunk benne arról, mit jelent, ha hallal álmodunk, sőt, a bálna is szóba kerül, ha Jónás prófétaként halban eledele vagyunk. Mégis, a delfinnek, sokunk kedvenc állatának nem szentel külön szócikket. Ennek oka az lehet, hogy túl egzotikus állat, és itthon akkoriban ritkán találkozhattunk vele. Így hát valószínűleg az ő idejében nemigen álmodtak róla.

Ám napjainkra már kinyílt előttünk a világ, akár élőben, akár virtuálisan is van mód találkozni delfinnel. Így gyakrabban bukkanhat fel álmainkban is – és így nyilván jelentése is van a megjelenésének.

Delfinnel álmodni, mit üzen nekünk?

A delfines álom megfejtésének kulcsszavai: gyermek, játék, szeretet.

A delfin már az ókorban is kedvelt állat volt. Nem hal, hanem emlős, okos, és akár még segíteni is tud az embernek. Az ókori mítoszok mesélnek olyan legendákat, melyekben egy delfin mentett ki tengerjárókat a hajótörésből.

Így hát nem véletlen, hogy álmainkban is elsősorban pozitív jelentéssel társítják a delfint. A delfinek ugyanis már az ősi ausztrál hagyományokban is a bennünk élő gyermek megtestesülései. Ha delfinnel álmodunk, szerencsésnek mondhatjuk magunkat: azt mutatja, képesek vagyunk a játékra, képesek vagyunk visszatérni az ártatlan, boldog, önfeledt gyermekkorunkba.

Delfinnel álmodni, mit jelent?

Delfinnel álmodni, mit jelent?

Delfinnel álmodni, a boldog, önfeledt gyermek

Ha álmodban delfineket látsz a habokban ugrálni, a gyermekség másik aspektusát is jelezheti benned. Ez pedig a kreativitás, a nyitottság, az új, ismeretlen helyzetek élmények iránti befogadóképesség. Azt üzeni neked, van esély a megújulásra, és az életedben bekövetkező változásokban meg tudod látni a jót.

A delfin egyúttal a szerelmet, szeretetet is jelképezi. Azt a mindent elfogadó, korlátoktól mentes szeretetet, amellyel egy gyermek vagy gyermeklelkű ember képes csak.

De ha delfinnel álmodsz, nem feltétlenül csak a kedvesed iránti érzéseket mutathatja meg neked. Érezhetsz feltétlen ragaszkodást valaki más, hozzád közel álló személyhez, például baráthoz is.

Így hát valóban szerencsés az, aki álmában delfinnel találkozik – becsüld meg, hogy azok közé tartozol, akiket megörvendeztetett a felbukkanásával.

Álomfejtés az álomszótárbanÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.