Cápával álmodni mit jelent?

A cápa álomfejtése, mit jelent cápával álmodni?

Valóban a lélek legmélyéből felemelkedő fenyegetést jelenti nekünk?

A cápa azonban új áldozatokat szed. A halászok a fenevad nyomába erednek és horgukra is akad egy kisebb cápa. A kedélyek megnyugszanak, a strandokat újra megnyitják – csak Brody és egy tengerbiológus nem nyugodt. Azt feltételezik, hogy egy sokkal nagyobb ellenféllel van dolguk: egy fehér cápával…

…A fenti idézet A cápa című film tartalmából* van. Többek között emiatt is sokan vérengző vadállatnak tartják, és rettegnek a cápától. Pedig a valóságban a cápa nem jelent ránk fenyegetést – sokkal inkább mi jelentünk fenyegetést a cápáknak…

De most nem is ez a lényeg, hanem inkább az, hogy mi a helyzet azzal, ha álomban szerepel a cápa? A cápa álomfejtése jót vagy inkább rosszat hoz nekünk? A cápával álmodni álomfejtései is arra utalnak vajon, hogy félnünk kell a cápától – még álmainkban is?A cápa álomfejtése Krúdy szerint mindössze egyetlen szóba foglalható

Hát igen… Bár az Álmoskönyv rendkívül részletesen foglalkozik a hal álomfejtésével, a cápa, úgy látszik, nem annyira volt akkoriban az álmok középpontjában.

Legalábbis az Álmoskönyv nemigen veszteget túl sok szót a cápaálmok álomfejtésére.

Azért a rend kedvéért megtalálhatjuk benne a cápát, sőt, az álomfejtését is. Ez alapján cápával álmodni annyit jelent, mint: utazást. Ennyit tudunk meg a cápa álomfejtéséről Krúdytól, a régi idők álomfejtő mesterétől.

És vajon mi a helyzet napjaink álomfejtésével? Vannak-e modern álomfejtések a cápás álmok magyarázatára – vagy örökké tudatlanok maradunk ezen a téren…?

Cápával álmodni mit jelent?

Cápával álmodni mit jelent?A mai álomfejtés cápa általi fenyegetésnek magyarázza a cápa megjelenését álmunkban

…Természetesen nem. De sajnos az előítéletek nemcsak a való életbeli cápákat sújtják, hanem azokat a cápákat is, amelyek álmainkba úsznak bele…

A modernkori álomfejtés: cápa = fenyegetés. Így foglalhatjuk össze röviden a cápa álomfejtését napjaink cápaálmainak álommagyarázatáról.

Ez alapján a cápa álomfejtése egyrészt rossz partnerkapcsolatot mutat az álmodó számára. Ha nő álmában szerepel cápa, akkor az irigységet, rosszindulatot jelenthet. Ha férfi álmodik cápáról, az álomfejtés nem megfelelő partnert: rideg, veszekedő feleséget vizionál neki.

A másik megközelítés szerint a cápa álomfejtése inkább a természet hatalmas erőire, attól való fenyegetettségérzetünkre vezethető vissza. Az álombeli cápa azt mutatja, mennyire kicsinek érezzük magunkat a természettel szemben, amire valójában nem lehet ráhatásunk. De a cápa ilyetén álomfejtése jelezhet múltból érkező fenyegetettséget is: védtelennek érezhetjük magunkat régi érzelmeink újra feltörésével szemben.

Cápával álmodni mit jelent?

Cápával álmodni mit jelent?Igazából sem a cápa, sem álomfejtése nem fenyeget minket

Ha logikusan gondolkodunk, ténylegesen sem az élő, sem az álombeli cápa álomfejtése nem kell, hogy fenyegető legyen. A cápa nem olyan vérszomjas élőlény, mint gondoljuk. Hát hogy is lehetne félni ezektől az aranyos kiscápáktól*?

További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok. Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.* Utolsó megtekintés: 2021-12-15