Bántalmazás álomban

Bántalmazás álomban

Bántalmazás álomban

Az emberek együttélése során mindig is gond volt az agresszió, egymással vagy másik élőlénnyel szembeni erőszak, a bántalmazás. Hiába mondjuk magunkat mára már „civilizáltnak”, ez napjainkban sincsen másként.

De még akkor is, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy nem kell attól félnünk, hogy bántalmaznak – álmunkban bizony ez is felbukkanhat. Kevés szörnyűbb rémálmot lehet elképzelni annál, hogy álmunkban bántalmazás történik. De vajon a jelentése is ilyen szörnyű, vagy éppen ellenkezőleg: jó üzenetet hordoz számunkra?

Bántalmazás álomban: a gonosz ember álma az Álmoskönyvben

Bántalmazni nemcsak fizikailag, tettlegesen lehet, hanem verbálisan, lelki sebeket is okozva, ám erről régen nemigen vettek tudomást.

Így hát Krúdy Gyula: Álmoskönyv című munkájában is a pszichológia még csak elvétve fordul elő. Sőt, valójában a bántalmazás sem kapott külön szócikket, hiszen akkor még nem vették olyan komolyan a bántalmazás okozta utóhatásokat.

Szó esik viszont benne a gonosz ember álmáról, aki a leírás szerint éppen hogy nagyon is jó ember. Álmában mindenféle gonoszságot művel, embereket, állatokat bántalmaz – majd amikor felébred, nem győzi őket megkövetni. Mikor elmegy az álommagyarázóhoz, az meglátja rajta, hogy a valóságban szelíd, jóravaló. A bántalmazás álmában pedig inkább csak a feszültségek kevésbé ártalmas módon történő levezetése.

Bántalmazás álomban
Bántalmazás álomban lelkibántalmazást is álmodhatunk.

Bántalmazás álomban, avagy fizikai verés és erőszak az Álmoskönyvben

De azért az nem lehet, hogy Krúdy szerint ne létezzen olyan álom, ami a bántalmazásról szól!

A verés például gyakran felbukkanhat valamilyen formában álmainkban, hiszen több ilyen leírást is találhatunk benne.

Az 1855-ös álmoskönyv azt írja: álomban verekedni: hírnevet hoz az álmodónak. Szúrni vagy verni viszont nagy tévelygést.

Asszonyt megverni álomban azzal fenyeget, hogy rút cselekedet fog érni bennünket a valóságban. Ezzel szemben, ha álmunkban az asszony ver minket, az bizony szégyent hoz eredményül.

Anyóst elverni: öröm. Radics Mária szerint szülőt verni, arra utal, hogy az álmodó a hét főbűnben leledzik.

Ugyancsak Radics Mária emlékezik meg a koldus elveréséről: ez ajándékot jelent.

Pásztort megverni álmunkban igen nagy örömet hoz, barmot (nagy háziállatot) verni ugyancsak öröm.

És végül, a verés módja sem mindegy. Rózsafa bottal álomban verést kapni ugyanis szerelmeseknek nagy örömöt, másoknak sóvárgó kívánságot hoz.

Bántalmazás álomban
Bántalmazás álomban lehet fizikai bántalmazás is.

Bántalmazás napjaink álmaiban

Nem meglepő, hogy napjainkban a bántalmazás fogalma már kiterjedt a nem fizikai sérelem okozására is.

Az álombeli bántalmazás bármilyen formában történő megjelenése az úgynevezett „konfliktusálmok” közé tartozik. Ez lehet akár csak egy vita is, vagy akár ennél jóval súlyosabb formája is megjelenhet álmunkban.

Az ilyen álmok elfojtott feszültségeinkről árulkodnak. A belső küzdelmeink, külső konfliktusaink kivetülései, felszínre kerülései. Az erről való álmodással ezeknek a bántalmazásoknak valamilyen kevésbé ártalmas formában történő levezetéseiként próbálunk megoldást találni az erőszakos érzelmekre.

Menekülés álomban

További álommagyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése. 

About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →