Autót vezetni álomban

Autót vezetni álomban, álomfejtés, álommagyarázatok az álomszótárban

Avagy kinél van a kormányzás kereke?

Ki ne tudna autót vezetni napjainkban? Autót vezetni ugyanis rendkívül hasznos dolog, főleg, ha gyorsan akarunk eljutni, nagy távolságra.
Autót vezetni tehát szinte mindenki, mindennap szokott, és emiatt valószínűleg sokan szoktunk autóval is álmodni. De vajon autót vezetni álomban mennyire gyakran szoktunk? És mit jelenthet autót vezetni álomban?

A választ elsősorban napjaink álomfejtéseiben találhatjuk meg – de ne szaladjunk ennyire előre. Először is, nézzük meg, mit mondanak a klasszikus álomfejtők: mit jelenthet autót vezetni álomban?

Autót vezetni álomban

Autót vezetni álomban

Autót vezetni álomban – azaz az Álmoskönyv idejében kocsi bakján ülni

Krúdy Gyula idejében, amikor az Álmoskönyv íródott, még azt a szót, hogy „autó”, nem is igen ismerték. Az „autó” szó, ebben a formában mindössze egyetlenegyszer szerepel az Álmoskönyvben, méghozzá Barna Klári álmában. Az ő álmában sok más egyéb mellett autón követi színészideálját, azaz autót vezet álmában. Krúdy ezt az álmot egyébként nem is igen elemzi részletesen, mindössze annyit mond rá: Mindennapi álom. Szerelmi hidegség.

Mert Krúdy idejében leginkább nem autót vezettek – hanem kocsit. Így az Álmoskönyv leginkább a kocsivezetést tartalmazó álmokat elemzi, ahelyett, hogy megmondaná, mit jelent autót vezetni álomban. Eszerint például, ha egy kocsis gyeplőről álmodik (amivel tulajdonképpen „vezeti” az „autóját”), akkor az neki verést jelenthet.
De lehet még úgy is autót vezetni álomban, hogy kocsival hátrálunk: ez betegséget jelent az álmodónak. Ezenkívül még egyéb álmok autóvezetés kapcsán:

  • autót vezetni álomban úgy, hogy kocsi bakján ülni; jelentése: egy kívánságunk váratlanul teljesül;
  • autót vezetni álomban úgy, hogy kocsin faluról a városba hajtunk; jelentése nagy újdonság;
  • autót vezetni álomban úgy, hogy esős éjszaka kocsin utazunk, messzire világosságot látunk; jelentése: hiábavaló szenvedély egy kacér nő iránt;
  • autót vezetni álomban úgy, hogy kocsin egy idegen országúton kakaskukorékolást hallunk; jelentése: váratlan változás miatt elmarad egy utazásunk.

Ám az idők változnak. Manapság már teljesen másként van jelen életünkben az autó, és ezért mást jelent autót vezetni álomban is.

Autót vezetni álomban

Autót vezetni álomban

Autót vezetni álomban – napjainkban a vezetésen van a hangsúly

Mai modern álmaink, melyekben autót vezetünk, azt mutatják, hogy hogyan képes az álmodó a saját életét kézben tartani, irányítani – vezetni.

Egy autót vezetni álomban logikusan azt mutatja: ha jól vezetjük, akkor az életünket is jól irányítjuk. Ha elvesztjük az uralmat az autó felett, akkor épp ellenkezőleg: azt mutatja, nem állsz készen, hogy kezedbe vedd életed irányítását.

Az sem mindegy, ki vezet autót álomban. Magabiztosan autót vezetni álomban egy nőnek az irányítási képességének elismerésére való vágyát mutatja. Ha bizonytalanul vezeti az autót, nem meri bebizonyítani, hogy ő is képes az irányításra. Ha kormányozhatatlanná válik: kicsúszik kezéből az irányítás.
További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.