Álomfejtés: öregasszony – van-e köze a bölcsességhez?

Álomfejtés: öregasszony

Álomfejtés: öregasszony – van-e köze a bölcsességhez?

Álmaink leggyakoribb főszereplői emberek; mint emberek pedig lehetnek férfiak vagy asszonyok. Sőt, lehetnek öregek vagy fiatalok – de még az is előfordulhat, hogy öregasszonyok vagy öregemberek.

A köztudat úgy tartja, az öregek – legyenek bár asszonyok vagy férfiak – nagy élettapasztalattal, bölcsességgel rendelkeznek. Vajon, ha álmainkban bukkannak fel, mit mond az álomfejtés: öregasszony álomban valami bölcsességet üzen nekünk?

Nézzük meg mindenekelőtt, hogy mit mond a legautentikusabb álomfejtés öregasszonyos álmok magyarázataként.Az Álmoskönyv álomfejtése az öregasszonyos álmokról

A legnagyobb magyar álomfejtés-gyűjtemény, az Álmoskönyv természetesen tartalmaz álomfejtést öregasszonyos álmok kapcsán. Nézzük a leggyakoribb öregasszonyos álmokat, és álomfejtéseiket öregasszonyok kapcsán.

 • álomban öregasszony álomfejtése: haragot hoz; vagy: szerelmeseknek jó, különben gyanús;
 • álomban aludni öregasszonnyal, álomfejtése: szeretet és figyelem;
 • álomban avarban járni, látni öregasszonyt, álomfejtése: gonosz;
 • álomban fürdeni öregasszonnyal, álomfejtése: szerencse;
 • álomban lenni kártyavető öregasszonnyal, álomfejtése: változás sorsunkban;
 • álomban rajtunk vetnek kártyát öregasszonyok, álomfejtése: szerelmi csalódás, bánat;
 • álomban ölelni öregasszonyt, álomfejtése: szorongattatás;
 • álomban talicskán tolni öregasszonyt, álomfejtése: elmúlt szenvedés stb.

Mint látható, igen sokféleképpen jelenhet meg az öregasszony, és adhat magyarázatot az álomfejtés öregasszonyt tartalmazó álom kapcsán. És akkor még nem említettük a különös álmokat, melyben öregasszony álomfejtéséről olvashatunk…4 különös álomfejtés öregasszonyra, különös öregasszonyos álmokból

 1. Az egyik különös álom álomfejtése öregasszonyról a bolhás álmok kapcsán:

Az álom: öregasszony, aki állna pendelyben egy ablaknál, és régi kedvesedhez hasonló arcú, de mégsem ő. Álomfejtése: jelzi, hogy egy múltban elkövetett tévedésedért felelősségre vonnak.

 1. Különös álom borbélyról, melyben öregasszony is előfordul

Borbély, aki jönne, hogy elvegye szakállad, de helyette öregasszony jön, és meggyötör, álomfejtése: gond jegye.

 1. Különös álom kályháról és mellette ülő öregasszonyról

Kályha mellett ülő és fűtő öregasszony, álomfejtése: boldogtalan gyermekkor emléke.

 1. Különös álom kockázó öregasszonyról

Öregasszonyok, akik rajtad kockát vetnének – álomfejtése: szerelmi csalódást, bánatot mutatnak.A modern álomfejtés öregasszony-elméletei

Napjaink álomfejtései öregasszonyos álmok kapcsán alapvetően kétféle megközelítésbe sorolhatóak.

Az egyik az öregasszonyt mint a bölcsesség megtestesítőjét tartja számon. Ezek az álomfejtések öregasszonynak a kedves, jóindulatú öreg néniket tartják, így az ilyen jellegű álmokban érdemes megfogadni, amit mondanak nekünk. Persze ez attól is függ, hogy mi hogyan állunk hozzá álmunkban az öregasszonyhoz. Ahogyan a mesében is: ha tiszteletteljesen fordulunk felé („Szerencséd, hogy Öreganyámnak szólítottál”), akkor segíteni fog nekünk.

Ellenben ha boszorkánynak, banyának tartjuk az álomban megjelenő öregasszonyt, akkor nem árt óvatosnak lenni, mert akár átkot is hozhat ránk. Ez a másik vonulata az öregasszony-álomfejtéseknek: a népmesék gonosz boszorkáival azonosítja álombeli megtestesülésüket.

De ha rám hallgatsz: legyen az álomfejtés öregasszonyos álmaidnál az, hogy imádott nagymamád szeretett volna meglátogatni téged.

További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok. Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →