Álomfejtés ágy, sokrétű a jelentése

Álomfejtés ágy: vajon mi lehet a jelentése?

Az ágy az egyik legalapvetőbb bútordarab, főleg nálunk, európai civilizációnkban. Ágy minden lakóházban található, és jelenléte olyannyira megszokott, hogy csak akkor tűnik fel – hogyha nincs ágy.

Miért is jutna tehát bárkinek is eszébe az, hogy az ággyal, azon kívül, hogy alszunk benne, álmodni is lehet?

Márpedig ágyról igenis, sokmindenfélét lehet álmodni, és ennek meg is van a maga különleges oka. Az ágyunk ugyanis nem is olyan ártatlan kis tárgy, mint gondolnánk. Az ágy lehet születések színhelye is, éppúgy, ahogy a halál is eljöhet az ágyban fekvőre.

Az ágy tehát a születés bölcsője, és a halál utolsó állomása is lehet. Így már talán érthető, hogy az álomfejtés igen részletesen foglalkozik az ággyal való álmodásról.

Ágy: a Krúdy-féle álomfejtés

Az Álmoskönyv meglehetősen sokat foglalkozik az ágy álombeli magyarázatával, számos álomfejtést ad a különböző ágyas álmokra.

Csak úgy ágyat látni álomban mást jelent fiataloknak és mást az öregeknek. Ha fiatal látja az ágyat álmában, az álom megfejtése, talán nem meglepő módon, házasság. Míg az öregek számára (eggyel meglepőbb módon) váratlan örömet és vigasságot hozhat.

Az ágy álomban üresen és nyitva halálesetet jelent az álomfejtők szerint. Ha álmunkban ágyban alszunk, akkor bizony restség, netán gyengélkedés az álom megfejtése. Az ágy megvétele mást jelent, ha szegény, és mást, ha gazdag álmodja. A szegények álmának megfejtése költekezés, a gazdagok számára viszont szegénységet hozhat az álombeli ágyvétel jelentése.

Álomfejtés ágy, mit jelent?

Álomfejtés ágy, mit jelent?

Álomfejtés ágy – az egyértelműbb jelentések

Találhatunk azután olyan álomfejtéseket is az ágyról Krúdy gyűjtésében, melyek viszonylag logikusan következhetnek az álomból. Így például az álomban ágyból kikelni álomfejtése egészség – elvégre, ha nem lennénk azok, akkor nemigen tudnánk kikelni belőle…

De még ennél is könnyebben megfejthető ágyról szóló álommegfejtéseket is találhatunk a könyvben. Mégpedig ezt, amit vélhetően sokan könnyen kitalálnának: álomban ágyban feküdni valakivel családi szaporodást fog hozni az álmodójának… Vagy akár említhetnénk az ágyat égve látni álom megfejtését is: nem túl meglepő módon bajt jelent – ébren, álomban egyaránt.

Álomfejtés ágy, mit jelent?

Álomfejtés ágy, mit jelent?

Álomfejtés ágy: a hagyományos freudi és egyéb értelmezések

Napjainkban is sokan foglalkoznak az ággyal történő álmodás álomfejtésével. Talán nem is csodálkozunk azon, hogy az ágyat elsősorban a szexualitással hozzák összefüggésbe. Ha valaki ágyat lát álmában, azt jelenti, gondjai vannak a szexualitással, és ez a probléma megérett arra, hogy szembenézzen vele. De hozzák még összefüggésbe az ágyat az intimitással is. A zsidó álomfejtés szerint pedig az ágy álomban azt jelenti, hogy feleségünk megcsal valakivel.

Álomfejtés ágy, mit jelent?

Álomfejtés ágy, mit jelent?

De jelenthet még az álomban az ágy unalmat, fáradtságot és esetleg félelmet is, amennyiben az álomban konkrétan kórházi ágy szerepel.

További álommagyarázatok az álomszótárban.


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.