Álomban íj, mit jelent?

Álomban íj: férfias és nőies álmok magyarázatai

Az íj egyik legősibb fegyverünk; magyar őseink egyik legfélelmetesebb eszköze ellenségeivel szemben… Nem csoda, hogy az íj és az ezzel elmaradhatatlanul együtt járó nyíl az egyik leggazdagabb jelentéstartalommal bíró szimbólum. De vajon mi mindent szimbolizálhat régi eleink és napjaink álmodóinak álmaiban?

Az íjas álom elsősorban veszélyre figyelmeztet

…legalábbis Krúdy könyvében, abban a könyvben, melyet minden, álmok iránt érdeklődő olvasó ismer, azaz az Álmoskönyvben. Ezenkívül még Kerner íjjal kapcsolatos álommagyarázatairól olvashatunk eme örökérvényű gyűjteményben.

Így megtudhatjuk például belőle, hogy mit mondanak az íjról és az arról való álmodásról a középkori álmoskönyvek. Ebben az időben úgy látszik, hogy az íj úgy önmagában kevésbé volt izgalmas; ezzel szemben lövés közben… Erre ugyanis azt a magyarázatot adja, miszerint ha az álmodó álmában íjjal való lövés szerepel, akkor az jó hírt közöl. Szerencsés nyereséget – ami ráadásul rövid időn belül el fogja érni az íjjal álmodót.

Álomban íj, mit jelent?

Álomban íj, mit jelent?

Álom, amelyben íj, valamint íjjal rendelkező ember is szerepel

Az Álmoskönyv még olyan, íjat tartalmazó álmokról is említést tesz, illetve magyaráz meg, melyekben az íj mellett ember is látható.

Egészen pontosan kétféle íjat és embert tartalmazó álom magyarázatáról olvashatunk még. Az egyik csak úgy általában egy ember, akinek álmunkban van egy íja. Ez azt jelenti, hogy az álmodó várhatóan rossz hírt fog kapni felébredését követően.

A másik álom, amiben íj és ember is szerepel: egy egészen konkrét, méghozzá igen híres ember. Aki nem más, mint a tökéletes íjjal való bánásmódjáról ismert mitológiai alak: Tell Vilmos. Ha valaki olyan álmot lát, amelyben az íj mellett ez az úriember szerepel, akkor izgalmas jövőt szimbolizál Tell Vilmos íja. Várhatóan egy nagy vállalkozás részese lehet.

Álomban íj, mit jelent?

Álomban íj, mit jelent?

Az íj jelentése akkor, ha az álom napjainkban történik

Tulajdonképpen manapság is álmodhatunk akár íjról, akár nyílról, akár mindkettőről egyszerre is. De napjainkra az íj jelentéstartalma – vélhetően Freudnak, a híres álomfejtőnek köszönhetően – kissé eltért a vadászat eszközének szimbólumától.

Igen-igen, aki arra tippelt, hogy az íj-nyíl párosnak a szexualitáshoz van köze, igaza van. Az íj-álom mint szimbólum lehet férfias vagy nőies, attól függően, hogy milyen állapotban látjuk álmunkban az íjat.

Ha az álom egy nyugalmi állapotban levő íjat tartalmaz, az a nőies megérzés különleges képességére utal. Arra a nyugodt erőre, ami a családot tartja egyben, és segíti a közösségét, valamint az ebből fakadó kielégülést. Ha viszont az íj éppen használat közben, kifeszítve szerepel az álomban, az már a férfias szexualitást testesíti meg. Azt a dominanciát, ami a cél elérésére érdekében bármire képes lehet, valamint a sikertelenség esetén érzett kielégítetlenség okozta feszültséget.

Álomban íj, mit jelent?

Álomban íj, mit jelent?


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.