Róka álomban – mit jelent?

Róka az álomban

Róka álomban – mit jelent? Álomfejtés az álomszótárban

Az a kis ravaszdi vadállat – a lompos, fehérvégű farkával, a kis gyors, vérvörös testével… Legtöbbünk szeme előtt ez a kép jelenik meg, ha a rókára gondol.

És valóban, a megtestesült sőt, akár rosszindulatú ravaszság szimbóluma a néphit szerint. Legtöbbször a rossz oldalon áll, főleg, ha fekete rókáról van szó. De akár állhat a jó oldalon is, ez esetben fehér rókáról beszélhetünk. A népmesékben pedig gyakran a butaságot és nyers erőt megtestesítő farkas ellenlábasa.

Így hát – ha már ilyen ellentmondásos „személyiség” ez az állat, rögvest felmerülhet az izgalmas kérdés. Vajon mit testesíthet meg, mit üzenhet nekünk álmunkban? Olvass tovább, és megtudhatod!

Róka álomban
Róka álomban – mit jelent?

Róka a Krúdy idejében élt emberek álmában

Az Álmoskönyv szerint a róka – csúnya tréfaság. De lássuk, milyen módokon jelenhetett meg Krúdy Gyula kortársai és elődei életében a róka álmukban.

Ha rókát fog valaki, az a női családtagokról fecseg ki titkot. Egy leánynak házasságot ígér, míg az asszony vélhetőleg valamiféle tilalmas dologba fog keveredni. A kis róka álmunkban Radics Mária szerint szívlopásra utal, míg az ugató róka időváltozást, hosszú őszt jelez. Rókázni (valószínűleg az eredeti értelmében, azaz rókára vadászni) bátorságra utal, míg rókát ölni: kár éri a gazdaságot. Rókatáncot járni az álomban országúti szerelmet jegyez.

Régebbi álmoskönyvek szerint: rókát látni gyűlöltség, rókabőrös ruhát viselni viszont becsület.

Ha álmunkban rókafarok nő az orrunk alatt, akkor meg fognak bennünket csalni, míg a rókalyuk rossz vásárt jósol. A piros és hegyes, rókaszerű nyelv váratlan hazugságot fog eredményezni. Ha pedig rókaorrod van – ismét csak eljövendő megcsalást ígér.

Róka az álomban napjainkban

Érdekesség, hogy a cigány álomfejtés szerint az álombéli róka egészséget és jólétet jövendöl.

De nézzük meg a rókával álmodást napjaink realista, materialista nézőpontjával. Ez esetben ismét a róka „ravaszságán” lesz a hangsúly a megfejtéshez. Ugyanis ez a tulajdonsága fog kidomborodni, ha megjelenik egy mai ember álmában. Ezen kívül az ösztönös intelligenciát is megtestesíti. A tipikus ravasz kereskedői hozzáállást szimbolizálja. Jó üzleteket köthet az, aki rókát lát álmában – ám ez másoknak okozott károkkal fog járni. Ez pedig magával hozza azt is, hogy az álmodó nem fog éppenséggel túl nagy közszeretetnek örvendeni. Sokan el fognak fordulni tőle.

Mit tehet a mai ember az ellen, hogy ne „rókamódra”, embertársai ellenére boldoguljon az életben? A modern álomfejtők azt javasolják: próbáljunk meg éles eszünket nem „ügyeskedéssel”, hanem mások figyelembe vételével kihasználni.

Róka álomban

 

Álomfejtés az álomszótárbanÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →