Rémálmok nyomában: mit tehetünk, ha rosszat álmodik a gyermek?

Rémálmok nyomában: mit tehetünk, ha rosszat álmodik a gyermek?

Rémálmok nyomában: mit tehetünk, ha rosszat álmodik a gyermek?

Az óvodás korú gyerekek már megértik, hogy az álmok nem egyenlőek a valósággal, mégis nehéz szabadulni, ha sokáig kísértik őket a rémálmok. Álmodni az alvás ún. REM-szakaszában szoktunk, a gyors szemmozgásos fázisban, annak is a hosszabb szakaszaiban, amikor nagyon valóságosnak érezzük a megélt képeket és a hozzá kapcsolódó érzelmeket.Mi okozhatja a rémálmokat gyerekeknél?

Szakértők felfedezései szerint a rémálmokat a valóságban minket foglalkoztató érzelmi élethelyzet hozza létre, de pontosan senki sem tudja, hogy mi okozza a rémálmokat. Elképzelhető, hogy az életünkben előforduló stresszhelyzetek tudatalatti leképeződése lehet.

A gyerekek életében ilyen stresszhelyzet lehet a testvér születése, a szülők közötti megromlott viszony, okozhatja a hírekben szereplő szerencsétlenségek nézése vagy hallgatása is, de akár az iskolaváltás is.

Rémálmok nyomában: mit tehetünk, ha rosszat álmodik a gyermek?
Rémálmok nyomában: mit tehetünk, ha rosszat álmodik a gyermek?

Hogyan tudnak segíteni a szülők hogy a rémálmokat el tudják felejteni a gyerekek?

A szülőknek biztosítani kell, hogy a gyermekeik nyugodtan és elegendő mennyiséget aludjanak. Jó lenne ha a gyerekek életében lenne egy állandó rendszer, a lefekvés és a kelés mindig ugyanabban az időben történne.

Lefekvés előtti rutin kialakításával, meséléssel, vagy a napi történések megbeszélésével, öleléssel jobban fogják érezni a szerető környezetet. Főként, ha az ágyuk olyan helyen van amit menedékként is elképzelhetnek. A teljes sötétséget kevés gyerek kedveli, gyengébb fényforrás akár egész éjszakára megfelelő lehet. Természetesen valamilyen megszokott játék jelenléte is erősíti a biztonságérzetét.

Lehetőleg lefekvés előtt ne nézzen felkavaró filmeket, ne is olvassanak hasonló témájú könyvet. Beszéljünk arról, hogy az álmok nem igaziak, így nem is veszélyesek. Miután az óvodások szeretik a mesemintás ágyneműket és óvodás ágynemű több méretben is beszerezhető. Megnyugtató lehet a gyerek számára a kedvenc mesehős jelenléte az ágyban.

Rémálmok nyomában: mit tehetünk, ha rosszat álmodik a gyermek?
Rémálmok nyomában: mit tehetünk, ha rosszat álmodik a gyermek?Mit tegyünk ha felriad a gyerek?

Természetesen fontos, hogy megpróbáljuk megnyugtatni, maradjunk mellette ez megnyugtatja, érzi, hogy biztonságban van. Meg kell értetni vele, hogy már ébren sincs ok félni, a szülei vele vannak. Mondjuk el, hogy amit átélt nem a valóság része, a felnőttek is álmodnak rosszakat akkor is, ha ez felzaklat bennünket.

Segítsük a visszaalvásban ugyanúgy mint az elalvás esetében, beszéljük meg vele milyen jó dologról szeretne álmodni. A kedvenc plüssállatai is segíthetnek a visszaalvásban, és ugyancsak segítő hatású lehet a megnyugtató világítás is. Másnap is beszéljünk még a rémálmokról, ha a gyereknek van rá igénye, amúgy ne erőltessük a dolgot. Általában a nappali világosságnál már nem tűnik számára olyan félelmetesnek az álom.Összegezve

 

A rémálmok az életünk részei, a felnőtteknél ugyanúgy előfordul, mint a gyerekek esetében. Hallgassuk meg őket a probléma feldolgozása miatt és természetesen biztosítani kell számukra a nyugodt, megfelelő mennyiségű alvást.

Álomszótár, álomfejtés, álmok jelentéseÁlmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álomlexikon, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →