Hússal álmodni, mit jelent?

Hússal álmodni, mit jelenthet vajon? Álomfejtés, álommagyarázat az álomszótárban

Nevezetesen a vastag marhaszegyet, füstölt disznóhús zsírosabb részeit,

nem feledkezvén meg a csülkök, körmök, pirított füstölt szalonnák,

ízesítő fűszerek, bors, paprika, babérlevél, kaporról sem.

(Krúdy Gyula levele a Pannónia szálloda éttermének)*

Azok, akik ismerik Krúdy Gyula munkásságát, bizonyára jól tudják: nagy gourmand volt. Nevezetes alakja, Szindbád többek között ezt a tulajdonságát is megtestesítette írójának.

Így hát nem csoda, ha híres Álmoskönyvében többször is szóba kerül a húsról való álmodás valamilyen formában.

Te vajon már álmodtál valaha hússal? Ha igen, ideje megtudnod, milyen üzenete volt számodra – ha pedig még nem, ideje felkészülni a hús jelentésére az álomban!

Hússal álmodni lehet úgy, hogy húst eszünk

Ha fellapozzuk az Álmoskönyvet, természetesen rögtön a szószedetben találkozhatunk a hússal, méghozzá “húst enni” kifejezés formájában.

Húst enni álomban, az 1756-os álmoskönyv szerint: betegség, kellemetlenség, szomorúság. A nyers hús ellenben becsületről, tisztességről árulkodik álmunkban.

Kerner is megemlékezik erről az álomról: húst főzni arra utal, hogy komoly beteg található családunkban – de szerencsére fel fog gyógyulni.

Ha álmunkban úgy látjuk a húst, hogy pácban van, és amelyet elvágtunk és megtisztítottunk: csúf időtöltésre utal. Húsvágóhídon járni álmunkban pedig a házasság ígéretét vetíti előre nekünk.

Hússal álmodni, mit jelent?

Hússal álmodni, mit jelent?

Hússal álmodni mit jelent? Attól függ, milyen hússal…

Az Álmoskönyv még számos helyen emlékezik meg a hússal álmodástól, attól függően, hogy milyen húsról van szó. Nézzünk meg most néhányat, a teljesség igénye nélkül, mit jelent, ha álmodunk róla.

Álomban

  • birkahúst enni: becsület;
  • borjúhúst enni: változás;
  • disznóhús: kis jövedelem;
  • juhhúst enni: szép becsület;
  • lúdhúst enni: jó;
  • marhahúst enni: közeli szerencse;
  • szarvashúst vásárra vinni: valakit megkárosítani;
  • és végül, de nem utolsósorban tehénhúst enni: rossz kedv.

Ezen kívül álmodhatunk még húsról úgy, hogy éppen ebédelünk az álomban. Az 1855-ös álmoskönyv szerint álomban nagypénteken húst ebédelni: gonosz.

Hasonlóképpen, álomban pénteken húst enni, lerészegedni vagy paráználkodni bizony szomorú szombat előszele számunkra.

Hússal álmodni, mit jelent?

Hússal álmodni, mit jelent?

Napjainkban álmodunk-e hússal, ha igen, mit jelent?

Manapság valahogy nemigen álmodunk húsevésről, vagy ha igen, akkor elfelejtjük, mire felébredünk.

Valószínű, hogy napjainkban azért tulajdonítunk kisebb jelentőséget a húsevésnek – mert mindennapjaink része, nem pedig kiváltság. Elvégre miért álmodnánk arról, ami evidensen adott?

Ha netalántán mégiscsak felbukkanna álmunkban a hús, akkor esetleg nyers hús formájában, elvégre az furcsa, hogy ilyesmiről álmodjon az ember. Ha ez megtörténne, akkor annak az idegensége, “nyersesége” ellenséges gondolatokra utal, melyek fejünkben kavarognak valaki vagy valami iránt. Ha álmodban nyers húst eszel, az pedig – nem meglepő módon – jelenthet betegséget, de akár a monoton hétköznapokból való elvágyódást is.

* Utolsó megtekintés: 2020-10-20

További álommagyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.