Hóval álmodni mit jelent?

Hóval álmodni: hideget vagy meleget jelent nekünk? Álomfejtés, álomszótár

A havazás képéhez csupa kellemes érzet kapcsolódhat: például a karácsony, a mézeskalács, a hóangyal…

Persze az is igaz, hogy a hó elsősorban a télhez, vagyis a sötéthez, hideghez is köthető. Nem fekete-fehér tehát a havazáshoz kapcsolódó érzelmek megítélése.

De mi a helyzet, akkor, ha a hó az álmainkban jelenik meg? Jót vagy rosszat jelenthet-e nekünk, ha hóval álmodunk?

Hóval álmodni mit jelent?

Nagy havat látni álomban mit jelent?

Hóval álmodni: az Álmoskönyv számos jelentés magyarázatot tartalmaz

Bár rengeteg olyan álom van, amiben olyan dolgok szerepelnek, amiről Krúdy Gyula Álmoskönyvében nem beszélnek, a hó nem ilyen. Se szeri, se száma a hóval kapcsolatos álommagyarázatoknak. Lássuk, többek között mit tudhatunk meg belőle a hóval álmodásról.

Havat látni álomban alapvetően rövid betegséget jelent.

Hóval álmodni mit jelent?

Havazással álmodni mit jelent?

Hóval álmodni az 1799-es könyv szerint:

A havazás álmunkban vigadozást hozhat az ébrenlétünkre. Ha igencsak sűrű havazásról álmodunk, akkor nagy haszonban lesz részünk. Ha álmunkban hóembert látunk, terhességet és szerelmet is hozhat az álmodónak. Ha nagy halomnyi hó mellett vezet utunk az álmunkban, akkor jó feleletet fogunk kapni egy (jó) kérdésünkre. Havat havas hegyen látni valamiféle változást vagy akár jó hírt, netán levelet hozhat.

Hóval álmodni Kerner szerint:

Álomban havat enni akkor lehet érdekes, ha leány álmodja. Ebben az esetben félő, hogy egy gyermek kisujja okozta fájdalomban lesz része a közeljövőben.

Kerner a havat valamiféle erotikus jelenségnek tarthatta. Tudniillik szerinte az álombeli nagy hó az álmodó érzékiségéről árulkodhat. Ezen kívül titkos szerelem jegye lehet, ha meztelenül járunk álmunkban a hóban – és ennek még örvendezünk is.

Hóval álmodni Gvadányi Márton szerint:

Álmunkban nagy és mély havat látunk kemény és tiszta időben? Gvadányi ezt hasznos követséggel, illetve a maga hasznát űző ember csalárdságával magyarázza.

Hóval álmodni Radics Mária szerint:

Ha álmunkban messzi havas tornyok, erdők, hegyek vannak, azok gyermekkorunkról mesélnek nekünk.

És végül hóval álmodni Krúdy saját jegyzetei szerint:

Álomban hóban gyalogolni ismeretlen, vad hegyek között, miközben búsulunk valamin: jó hír, hogy örömteli események ígéretét hordozza.

Hóval álmodni mit jelent?

Havas hegyekben gyalogolni álmodban mit jelent?

Hóval álmodni nyugalom és bőség, ha hihetünk a mai álomfejtőknek

Bár létezik egy olyan csángó hiedelem, ami azt mondja, hóval álmodni ijedtséget fog okozni, az álombeli hóhoz inkább pozitívumok kapcsolhatók.

Ha álmunkban havazást látunk, az érzelmeink csillapulására utalhat. Ez nem is véletlen, hiszen mi lehetne megnyugtatóbb annál, mint az éjszaka sötétjében a némán hulló hópihék lassú aláereszkedését figyelni?

De hozhat a hóval álmodás bőséget, szerencsét, akár sikereket is álmodójának. A bőségesen hulló hó álomban egyet jelent a bőséges terméssel is.

Netán nem tudsz ellenállni a szépséges, pihe-puha habfehér hónak – és belekóstolsz álmodban? Akkor ugyancsak kellemes élményben lehet részed: utazás ígéretét mutatja a hóevés álmunkban.

További álommagyarázatok, álomfejtés.