Fenyőfa álomban mit jelent?

Fenyőfa álomban mit jelent?

A fenyőfa megjelenésének jelentése álmunkban

Ha valakit megkérdeznénk, vajon mi jut eszébe a fenyőfa szóról, nagy valószínűséggel két tulajdonságát emelné ki:

Persze ezen kívül nagyon jellegzetes még a fenyőfa háromszögletű alakja, gyantájának kellemes illata, toboza és zöld, tüskés levelei is.

Ezek közül a fenyőfa melyik tulajdonsága határozza meg azt, hogy milyen üzenetet hordoz számunkra álmunkban?

A fenyőfa álombeli jelentése az Álmoskönyv szerint

Az Álmoskönyv, Krúdy Gyula – stílusosan fogalmazva – örökzöld álomfejtő kézikönyve természetesen ejt néhány szót a fenyőfáról. Ám éppenséggel nem túl sokat olvashatunk benne a fenyőfa álombeli jelentéséről.

A könyv szerint, ha valaki fenyvesről álmodik, az rendkívül jót jelent, az egyik legjobbat, ami emberrel életében megtörténhet: szerelmet.

Ezen kívül Krúdy úgy tartja, hogy álmodhatunk például a fenyőfáról olyan formában, hogy a fenyőfa magját esszük. Ha valaki ilyenről álmodik – az állítólag mindenkinek jó.

Fenyőfa álomban mit jelent?
Fenyőfa álomban mit jelent?

A fenyőfa mint a karácsony szimbóluma az Álmoskönyv szerint

A karácsonyról már jóval több érdekességet olvashatunk az Álmoskönyvben. Nem véletlenül, hiszen rengeteg babona fűződik a kereszténység eme legnagyobb ünnepéhez. A karácsonyi és ahhoz közeli ünnepekről szóló babonákról egy egész fejezet mesél nekünk.

A karácsonyról való bármilyen álmodás egyébként – Krúdy erről tájékoztat bennünket – minden könyv szerint jó jel. Ám a fenyőfáról mint a karácsony legjellegzetesebb szimbólumáról nem tesz külön említést híres álomfejtőnk.

Fenyőfa álomban mit jelent?
Fenyőfa álomban mit jelent?

A fenyőfa ellentétes jelentései napjaink álommagyarázatai szerint

A mai álommagyarázatokban a fenyőfa érdekes módon kétféle, egymással meglehetősen ellentétes érzelmeket keltő alakban jelenhet meg.

  1. A fenyőfa: hideg, távolságtartó álomszimbólum

Ezek a modern álommagyarázatok a fenyőfát egy hideg, havas környezetben képzelhetik el, amint egy domb közepén álldogál magányosan. Legalábbis a fenyőfás álmokat úgy magyarázzák, mintha ilyenformán jelennének meg álmunkban.

Szerintük ugyanis a fenyőfa álomban a távolságtartást, sőt, az álmodó magányosságát fejezi ki. Egy olyan ember álmodik fenyőfáról, akinek az élete egyhangúan, minden különösebb élmény, meglepetés nélkül, csendben zajlik. A fenyőfa azt mutatja, hogy aki álmodja, ritkán részesülhet az öröm kellemes érzésében. Ámbátor az is igaz ugyanakkor, hogy legalább nincsenek váratlan események az életében, és hullámzóan változó érzelmei sem.

  1. A fenyőfa: az ünnep meleg, meghitt érzetét keltő álomszimbólum

A másik irányzat teljesen ellenkező képet fest az álomban megjelenő fenyőfáról és annak jelentéséről. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy ők inkább a fenyőfa karácsonyhoz kapcsolódó képzetéből indulnak ki.

Ők úgy tartják, a fenyőfa – tűlevelű növényként – álomban hosszú, boldog, szeretetteli életet jósol álmodójának. Ennél szebbeket csak akkor jelenthet, ha nem is csak egy fenyőfa, hanem egy egész erdő szerepel álmunkban. A fenyőfa toboza pedig váratlan örömöt, akár gyermekáldást is jelenthet.

Fenyőfa álomban mit jelent?
Fenyőfa álomban mit jelent?


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →