Disznóval álmodni mit jelent?

Disznóval álmodni – ki gondolta volna, hogy mit jelenthet?

Drapcsik intézte a disznó elővezetését, de nem valami nagyon imponálhatott

a falusi disznónak, mert az nyomban felborította a hajóst, és az udvarra futamodván,

hangos röfögéssel vágtatott neki a sziget bokrainak, bozótjának, kertjeinek, rétjeinek.

Nagy disznó volt, úgy rohant, mintha otthon volna Dabason.

(Krúdy Gyula: Álmoskönyv)

Disznóval álmodni, mint a legtöbb dologgal a világon, rengetegféleképpen lehet. És ebből adódóan rengeteg lehet a különféle disznós álmok jelentése is. De létezik valami nagyon evilági, földhözragadt jelentése is a disznóval álmodásnak – természetesen ki mástól, mint Krúdy Gyulától?

Disznóval álmodni mit jelent?

Disznóval álmodni mit jelent?

Disznóval álmodni rendkívül sokféleképpen lehet az Álmoskönyv szerint

Ha megnézzük Krúdy Gyula Álmoskönyvét, a disznóval való álmodásról sokféle jelentést tudhatunk meg.

De ezek a jelentések csak úgy, általánosan valamilyen, disznóhoz köthető álmokhoz kapcsolódnak. Ám megjelenhet a disznó álmunkban valamiféle egészen konkrét alakban is. Nézzünk néhány speciális disznós álmot.

Láthatjuk például álmunkban a disznónak az orrát is, amelyben van esetleg egy karika is. Ha ezt álmodjuk, akkor óvakodjunk a gonosz indulatú szolgálónktól. A siket disznó a búzában pedig jólétre utal mint álomkép.

Ha álmunkban makkoló disznókat őrzünk, akkor örülhetünk: jó esztendő várható a következőkben. Az álomban látott disznósajt viszont nem jó: bűnös kívánságra utal. Ha pedig disznónak a zsírjával álmodunk, akkor az egészségünkben történhet változás.

És persze lehet még nem házi, hanem vaddisznóról is álmodni.

Disznóval álmodni, vagyis a disznó sertéjével álmodni

De lehet például a disznónak csak a szőrével is álmodni – mondjuk egy disznószőr ecset képében. Ez esetben nagy szélre készülhetünk, ha felébredünk. Meg aztán lehet a disznó sertéjét látni egy álmunkban megjelenő, borzas fej képében is. Ez viszont gonosz szerencsét hozhat az álmodónak.

Egyébként a serte úgy általában szerencséset jelenthet annak, aki álmodik róla. A vaddisznóé szerencsés utazással kecsegtet, míg a disznó sertéje párnában gazdag asszonyt ígér álmodójának.

Az asszonytól kapott sertéshaj be nem váltott ígéretre inti azt, aki megálmodja. Az a disznóserte pedig, ami álmunkban úgy jelenik meg, hogy testünket borítja, reménytelen szerelemről tanúskodik.

Disznóval álmodni mit jelent?

Disznóval álmodni mit jelent?

Disznóval álmodni: egy jellegzetes krúdys álommagyarázat

Krúdy Gyula Álmoskönyvében egyébként egy egész fejezetet szentel a disznónak, azaz a disznóölésnek. Ez a Disznóölés a Margitszigeten címet viseli.

De Krúdy Gyula nem is igazán lenne Krúdy Gyula, ha a disznó számára elsősorban nem a disznó gasztronómiai értelmében szerepelne. Erről bővebben Egyesi álmának leírásában olvashatunk.

Egyesi ugyanis, ha korgott a gyomra, gyakorta álmodott finom ételekkel – így például forró káposztalevessel, ami disznógombócokkal volt dúsítva. Az álma, némi kitérővel, megadja neki a pénzforrást is a disznós lakomának. Az álom végül azonban a kiábrándító valóságra – és erős gyomorfájásra – ébreszti: mintha álmában jóllakott volna.

További álommagyarázatok az álomszótárban


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.