Disznóval álmodni mit jelent?

Disznóval álmodni – ki gondolta volna, hogy mit jelenthet?

Drapcsik intézte a disznó elővezetését, de nem valami nagyon imponálhatott

a falusi disznónak, mert az nyomban felborította a hajóst, és az udvarra futamodván,

hangos röfögéssel vágtatott neki a sziget bokrainak, bozótjának, kertjeinek, rétjeinek.

Nagy disznó volt, úgy rohant, mintha otthon volna Dabason.

(Krúdy Gyula: Álmoskönyv)

Disznóval álmodni, mint a legtöbb dologgal a világon, rengetegféleképpen lehet. És ebből adódóan rengeteg lehet a különféle disznós álmok jelentése is. De létezik valami nagyon evilági, földhözragadt jelentése is a disznóval álmodásnak – természetesen ki mástól, mint Krúdy Gyulától?

Disznóval álmodni mit jelent?

Disznóval álmodni mit jelent?

Disznóval álmodni rendkívül sokféleképpen lehet az Álmoskönyv szerint

Ha megnézzük Krúdy Gyula Álmoskönyvét, a disznóval való álmodásról sokféle jelentést tudhatunk meg.

De ezek a jelentések csak úgy, általánosan valamilyen, disznóhoz köthető álmokhoz kapcsolódnak. Ám megjelenhet a disznó álmunkban valamiféle egészen konkrét alakban is. Nézzünk néhány speciális disznós álmot.

Láthatjuk például álmunkban a disznónak az orrát is, amelyben van esetleg egy karika is. Ha ezt álmodjuk, akkor óvakodjunk a gonosz indulatú szolgálónktól. A siket disznó a búzában pedig jólétre utal mint álomkép.

Ha álmunkban makkoló disznókat őrzünk, akkor örülhetünk: jó esztendő várható a következőkben. Az álomban látott disznósajt viszont nem jó: bűnös kívánságra utal. Ha pedig disznónak a zsírjával álmodunk, akkor az egészségünkben történhet változás.

És persze lehet még nem házi, hanem vaddisznóról is álmodni.

Disznóval álmodni, vagyis a disznó sertéjével álmodni

De lehet például a disznónak csak a szőrével is álmodni – mondjuk egy disznószőr ecset képében. Ez esetben nagy szélre készülhetünk, ha felébredünk. Meg aztán lehet a disznó sertéjét látni egy álmunkban megjelenő, borzas fej képében is. Ez viszont gonosz szerencsét hozhat az álmodónak.

Egyébként a serte úgy általában szerencséset jelenthet annak, aki álmodik róla. A vaddisznóé szerencsés utazással kecsegtet, míg a disznó sertéje párnában gazdag asszonyt ígér álmodójának.

Az asszonytól kapott sertéshaj be nem váltott ígéretre inti azt, aki megálmodja. Az a disznóserte pedig, ami álmunkban úgy jelenik meg, hogy testünket borítja, reménytelen szerelemről tanúskodik.

Disznóval álmodni mit jelent?

Disznóval álmodni mit jelent?

Disznóval álmodni: egy jellegzetes krúdys álommagyarázat

Krúdy Gyula Álmoskönyvében egyébként egy egész fejezetet szentel a disznónak, azaz a disznóölésnek. Ez a Disznóölés a Margitszigeten címet viseli.

De Krúdy Gyula nem is igazán lenne Krúdy Gyula, ha a disznó számára elsősorban nem a disznó gasztronómiai értelmében szerepelne. Erről bővebben Egyesi álmának leírásában olvashatunk.

Egyesi ugyanis, ha korgott a gyomra, gyakorta álmodott finom ételekkel – így például forró káposztalevessel, ami disznógombócokkal volt dúsítva. Az álma, némi kitérővel, megadja neki a pénzforrást is a disznós lakomának. Az álom végül azonban a kiábrándító valóságra – és erős gyomorfájásra – ébreszti: mintha álmában jóllakott volna.

További álommagyarázatok az álomszótárban