Álom és óra, Mit jelent az olyan álom, amiben óra szerepel?

Álom és óra: Mit jelent az olyan álom, amiben óra szerepel?

Tik-tak, az óra üt – és minden egyes ütésével eggyel közelebb kerülünk a halálhoz…

Az óra ugyanis az idő megállíthatatlan előrehaladását mutatja nekünk, nem csoda hát, ha kissé baljóslatúnak érezzük az óra ketyegését. Az idő múlása pedig az emberiség számára az egyik legfontosabb esemény: egész életünket és annak hosszát ez határozza meg.

Az óra tehát a (múló) idő tökéletes jelképe. Arra int minket nap mint nap, hogy használjuk ki az élet szépségeit, ajándékait – amíg lehetőségünk van kihasználni. Ezek után nyilván az sem véletlen, ha az óra álmainkban jelenik meg. Már csak az a kérdés, mit üzen az óra és tik-takolása az álomban nekünk?

Álmoskönyv: álom, amiben óra szerepel

Krúdy Gyula híres álomfejtő kézikönyvében többféle álom leírása és annak magyarázata található, melyben az óra felbukkan valamilyen formában.

Az óra jelentése csak úgy, általánosan egy álomban: nyugtalanság. De már az sem mindegy például, hogy milyen színű órát látunk álmunkban. Ha fekete vagy fehér színű az óra álmunkban, akkor bizony annak sajnos nehéz betegség az üzenete.

Ha álmunkban az óra szakértőjét, azaz egy órást látunk, az egy tervünkben való késedelemről árulkodhat nekünk.

És végül, úgy tűnik, az óra egészen furcsa formákat is ölthet álmunkban. Álomban az olyan óramutató, ami olyan nagy, mint egy bajusz, megint csak a nyugtalan időt jelenti nekünk.

Álom és óra

Álom és óra a nyugtalan időt jelenti nekünk.

Álmoskönyv: álom, amiben hangot adó óra szerepel

Az óra, mint tudjuk, legtöbbször valamilyen hangadással jelzi nekünk az időt, főleg valami fontos esemény okán. Nézzük, milyen hangokat adhat az óra álomban, és mi mindent jelenthet ez az Álmoskönyv szerint.

Ha álmunkban órát hallunk (bármilyen módon): az örömet hoz az álmodó számára. Az álombeli muzsikáló óra ugyancsak kellemes jelként értelmezhető: csendes szerelmet hozhat. Az olyan álom, amiben az óra harangozik, idegen ember (nő) gondolatáról mesél.

Végezetül pedig egy baljóslatú hangot adó óra álomban. Az olyan álom, amiben óraütés hallatszik, ami ráadásul több mint tizenkettő, arra figyelmezeti álmodónkat, hogy elmulasztottunk valami fontos dolgot.

Álom, amiben óra szerepel: az időre és annak kihasználására figyelmeztet

Mi a helyzet napjaink álmaival, amiben óra szerepel, hogyan értelmezik napjaink álomfejtői?

Természetesen az óra az álomban az időt szimbolizálja. Ha valaki órás álmot lát, legelőször azt érdemes átgondolni: minek az ideje jött el, amire ez az óraálom figyelmeztet minket?

Vagy éppen ellenkezőleg: az álombeli óra arra is inthet minket, hogy – ne gondoljunk az időre és annak múlására. Helyette próbáljunk minél jobban a mára koncentrálni: éljünk a jelenben, és élvezzük ki minél jobban annak múló perceit. Ha az óra megjelenik álmunkban, inkább próbáljunk meg elfeledkezni a jövőről és annak esetleges kellemetlenségeiről.


További álommagyarázatok az álomszótárban.

Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

Álom és óra

Álom és óra

Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.