Álom és iskola mit jelent?

Álom és iskola mit jelent?

Álom és iskola

avagy iskoláról álmodunk, vagy álmaink iskoláját keressük?

Az iskola mindenkinek meghatározó élmény, és tulajdonképpen életünk jelentős részét iskolában töltjük. Ráadásul az iskolapad koptatásával töltött éveket a legmeghatározóbb időszakban: gyermekkorunkban, fiatalként éljük át.Ebben az életszakaszban rengeteg álom lehet, amiben valamilyen módon megjelenik az iskola. Akár iskolatársaink, akár az iskola épülete, akár az iskola funkciója, vagyis a tanulás formájában. De az iskolai évek még ennél is meghatározóbbak. Olyannyira, hogy már jóval azután, hogy befejeztük összes iskolánkat, fel-felbukkan valamilyen emlék, élmény, az álomban, ami az iskolához köthető.

Ezek után nem kell nagyon hangsúlyoznunk, hogy milyen fontos, hogy foglalkozzunk az olyan álommal, amiben iskola van. És még inkább, hogy megtaláljuk az iskolás álmok valódi jelentését, helyes értelmezését. Sőt! Még egy fontos dolgot érdemes tisztáznunk: vajon régi iskolánkról álmodunk azért, mert az egy álomiskola volt? Vagy éppen ellenkezőleg: olyan álomban jelenik meg régi iskolánk, ami helyett inkább egy ideális, „álomiskola” a vágyunk tárgya?

Álom és iskola mit jelent?
Álom és iskola mit jelent?Az olyan álom magyarázata, melyben iskola – vagy régiesen: oskola – szerepel

Az iskolára használt, mára már elavult kifejezés talán sejtetni engedi, hogy ismét az Álmoskönyv, a Krúdy-féle álombiblia segítségét kérjük. Mert hát olyan címszó, hogy „iskola” nem szerepel az álommagyarázatok között.

Van helyette ellenben régies iskola, azaz „oskola”. Krúdy így magyarázza eme ódivatú hangzású, iskolával kapcsolatos álom lehetséges jelentését: iskolába menni – szerencsét jelent. Ebből tehát viszonylag keveset tudhatunk meg az iskola jelentéséről álmunkban. De lehet, hogy ennek az oka az, hogy nem derül ki, milyen iskoláról van szó.

Iskola szerepel az álomban? De nem mindegy, hogy milyen

Mert hát számtalanféle iskola létezik, amelyekben különbözőféle hasznos ismereteket lehet szerezni. És éppígy, az iskolás álmok eltérhetnek jelentésükben, attól függően, hogy milyen iskola van az álomban.

Krúdy ezeket az álombeli iskolaféléket és ezek jelentését írja le:

  • álom, amiben tánciskola van: jelentése szerelem;
  • álom, amiben zsidó iskola van: ez esetben a jelentése pletyka.

Érdekes módon egyéb iskolákat (mint például zeneiskola, katonaiskola, sportiskola…) nem találhatunk többet az Álmoskönyv lapjain. Ez talán a társadalom gondolkodásáról mutathat némi képet…

De inkább nézzük meg, mi a helyzet napjainkban, milyen álom lehet az, amiben iskola szerepel, és mit jelent?

Álom és iskola mit jelent?
Álom és iskola mit jelent?Iskola álomban manapság: társadalmi helyzetünkkel való elégedetlenségünket jelenti

…Ennek oka az, amit bevezetőnkben jeleztünk. Vagyis hogy az iskola életünk jelentős és meghatározó részében jelen van. Itt, ekkor, ennek hatására alakul ki erkölcsi világképünk, ahogyan az iskola elvárja tőlünk, hogy vélekedjünk jóról-rosszról.

És ebben az esetben már nagyon is, árulkodó, hogy az álom, amiben régi iskolánk megjelenik, vajon kellemes érzetet kelt-e bennünk. Vagy netán egy ismeretlen, de vágyott álomiskola az álmunkban látott iskola képe…?

További álommagyarázatok


Álmok, álmoskönyv, álomfejtés, álomszótár, álmok jelentése, mit jelentenek az álmok, álmok értelmezése, visszatérő álmok, álommagyarázatok.

 Mások erre kerestek még:

álmok álomfejtés, álmok értelmezése, álmok jelentése, almok jelentese a tol z ig, álmok jelentése krúdy gyula, álmok könyve, almokjelentese, álmos könyv, álmoskonyv jelentések, álmoskönyv, álmoskönyv álmok jelentése, álmoskönyv álomfejtés, álmoskönyv betűrendben, álmoskönyv jelentése, álmoskönyv krúdy, álmoskönyv online, alom, álom az álomban, álom az álomban álomfejtés,, álom fejtő,, alom jelentese, álomfejtés abc, alomfejtes abc szerint, álomfejtés állatok, álomfejtés álmok jelentése, álomfejtés könyv, álomfejtés krúdy, álomfejtés online, álomfejtés szotar, álomfejtés szótár, álomfejtő abc, álomfejtő kisszótár, álomszótár, az álmok jelentése, freud álomfejtés, freud álomfejtés online, furcsa álmok jelentése, krudi gyula almoskonyv, krúdy álmoskönyv, krúdy álomfejtés, krudy gyula almoskonyv, krúdy gyula álmoskönyv, krúdy gyula álmoskönyv online, krúdy gyula álmoskönyv pdf, krúdy gyula álomfejtés, mi az álom, mit jelent az álmom, mit jelentenek az álmok, mit jelentenek az álmok lexikon a tól z ig, nagy álomszótár, online álmoskönyv, online álomkönyv, rossz álmok jelentése, visszatérő álmok jelentése.About Álmok jelentése

Mint az álomfejtés, a spiritualitás és az ezotéria szakértője, elkötelezetten segítek másoknak felfedezni az álmok jelentését. Az álmok nemcsak hogy fontos eszközök a tudatalatti megértésében, de értékes betekintést is nyújtanak a mindennapi életünkbe. Az álomszótár és az álmoskönyv online változatai segítségével álmok jelentését a-tól z-ig kutathatjuk. Az én utam az álmok világába, a nagy álomszótár használatával több mint 20 évvel ezelőtt kezdődött, és azóta rengeteget tanultam az álmok jelentéséről, beleértve a rossz álmok jelentését is. Szenvedélyesen osztom meg tudásomat másokkal, és segítek nekik az álmok értelmezésében és magyarázatában, hogy kapcsolatba léphessenek spirituális énjükkel.

View all posts by Álmok jelentése →